Widget Konusunda Sıkıntı Çekenlere Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cates94

cates94

Üye
    Konu Sahibi
Widget Konusunda Sıkıntı Çekenlere Yardım
Merhaba arkadaşlar. Forumda gezerken benim gibi bazı arkadaşların widgetlarda sorunlar yaşadığını gördüm bu yüzden bildiklerimi paylaşmak istedim :)
1)Öncelikle çoğu güzel ve kullanışlı widget için telefonumuz hackli olmalıdır. Hack kısmı ile bilgiyi;
www.maxicep.com/symbian-3-sistem-modifikasyon/symbian-hack-icin-en-kolay-yontem-s-3-anna-belle-refresh-s60v5-s60v3-548312.html buradan temin edebilirsiniz.Ayrıca forumda signed widgetlar da yer almaktadır.
2)Widgetların 2türlü uzantısı vardır arkadaşlar. Hepimizin bildiği .sis ve .mif uzantılı dosyalar. Bunlar hakkında biraz bilgi vereyim.
2.a) .SİS : Yöntem gayet basittir. Telefonumuza indirdiğimiz dosyayı açıp kurarız. Ve "Widget Ekle" bölümünden widgetımızı seçeriz. Burdaki tek sorun sanırım 'Yerleşik Bileşen' sorunudur.(Ben Genellikle Clock Widgetlarda yaşıyordum.)Bunun için yapılacak çözümler; .mif uzantılı dosyayı kullanmak, Sis Editor adlı uygulamadan yararlanmak yada telefonunuzu modlamaktır.
2.b).MİF : sis ten sonraki kurulum yöntemidir. İndirdiğimiz dosya .mif uzantılı ise widget için yapacağımız yöntem şudur arkadaşlar. Önce xplore adlı uygulamayi açıyoruz ve .mif uzantılı dosyamızı (sırasıyla) C:\Resource\Apps içine çıkarıyoruz. Sonra telefonumuza restart atıp(her zaman gerekmiyor) widgetımızı kullanıyoruz. Lakin bazı widgetlar modlama gerektiriyor onlara yapabileceğimiz pek bir şey yok.:(
2.b için resim
Arkadaşlar umarım yardımcı olmuşumdur. Eksiklerim ve hatalarım olursa şimdiden özür dilerim. İyi Forumlar :)

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Saol bilmeyenler için iyi oldu

cates94

cates94

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim ne demek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt