Püf Noktası WhatsApp Numara Değiştirme Sorunu - WhatsApp numaramı değiştiremiyorum?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
WhatsApp Numara Değiştirme Sorunu - WhatsApp numaramı değiştiremiyorum?
WhatsApp kullanıcıları çeşitli nedenlerle numara değiştirme sorunuyla karşı karşıya kalabiliyor. Whatsapp'ta numara değiştirme sorunun üstesinden gelmeniz için yapmanız gerekenler ve sorunun çözümü makalemizde yer alıyor.

WhatsApp, SMS’in yerini artık tamamen aldı diyebiliriz. SMS artık sadece onay smslerinde veya bankacılık işlemlerinde kullanılmakta. Önceden operatörlerden deliler gibi aldığımız sms paketleri artık yerini mobil internet paketlerine bıraktı ve bu sayede kullanıcılar hem mesajlaşmayı hemde interneti mobil paketinde birleştirmiş oldu.

WhatsApp kullanıcı sayısı gün geçtikçe daha da artmakta ve dolayısıyla sorunlarda beraberinde gelmekte. Kullanıcılar WhatsApp uygulaması üzerinde karşılaştığı en ufak sorunu Google’da aramakta ve çözüm yolları aramakta. Bazı kullanıcılar hattını değiştirdiğini ve yeni numara aldığını bu numarayı da WhatsApp’ta değiştiremediğini dile getiriyor.

Android Numara Değiştirme nasıl yapılır ?
Menü Tuşu > Ayarlar > Hesap > Numara Değiştire gidin.
İlk kutuya güncel WhatsApp numaranızı girin.
İkinci kutuya yeni telefon numaranızı girin.
İşlemi tamamlamak için Bittiye dokunun.

iPhone Numara değiştirme Nasıl Yapılır ?
iPhone Numara Değiştirme
Ayarlar > Hesap > Numara Değiştir‘e gidin.
İlk kutuya güncel WhatsApp numaranızı girin.
İkinci kutuya yeni telefon numaranızı girin.
Devam etmek için Bittiye dokunun.

WhatsApp Numara değişmiyor, neden ?
WhatsApp hesabınıza tanımlı eski numaranızda ki rehbere kayıtlı olan kişileri yeni numaranızın rehberine kayıt etmeniz gerekmekte. Tüm rehberi eski hattınızdan yeni hattınıza geçirmeniz gerekli yani.

WhatsApp hesabınızdaki eski telefon numarası kutusundaki numara güncel olarak doğrulanmış olmalıdır. WhatsApp’ta hangi numaranın doğrulanmış olduğunu görmek için WhatsApp > Menü Tuşu > Ayarlar’a gidin ve profil fotoğrafınıza dokunun. Eğer değilse, telefon numaranızı değiştirmeyi tekrar denemeden önce lütfen WhatsApp’ınızı eski telefon numarası ile onaylayın.

WhatsApp’da kullanmak istediğiniz yeni numara için aktif ve çalışan bir SİM karta sahip olmalısınız (yeni telefon numarası kutusuna yazdığınız numara).
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN

Benzer Konular

Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Buğra
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
893
Doğuş Pertez
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
389
Buğra


Üst Alt