WhatsApp İpuçları ve Hileleri

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
WhatsApp İpuçları ve Hileleri

Instagram Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındığı zaman, medya adeta çılgına dönmüş ve neredeyse her kaynakta bununla ilgili haberler görmeye alışmıştık. Ardından WhatsApp'ın yine Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmasıysa birçok kişi için adeta sürpriz olmuştu ve medya aynı şekilde bu satın alıma da gerekli ilgili tam anlamıyla gösterdi. WhatsApp'ın Facebook tarafından 19 milyar gibi yüksek bir ücretle satın alınmasından yaklaşık 1 hafta sonra Japon merkezli bir şirket olan Rakuten'in Viber'ı 900 milyon dolara satın alması, Facebook'un WhatsApp için vermiş olduğu 19 milyar doları gölgede bırakmayı başardı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Snapchat'in Facebook'tan gelen 3 milyar dolarlık teklifi geri çevirmesi de oldukça ilgi uyandırmayı başarmıştı.

WeChat (Çin ve Asya trafiğinin büyük çoğunluğunu elinde bulunduruyor) ve Line gibi gelişmiş özelliklere sahip rakipleri olmasına rağmen, şüphesiz ki WhatsApp şu an dünya genelinde en çok kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması. Bunun en büyük nedeniyse kullanıcılarına oldukça pratik ve kolay bir mesajlaşma deneyimi sunmasının yanında, piyasada yer alan ilk ücretsiz mobil mesajlaşma uygulamalarından biri olması.

Neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının günlük hayatlarında en çok kullandıkları uygulamalar arasında yerini alan WhatsApp'ın göz önünde olmayan özellikleri hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? veya WhatsApp'ı yeterince verimli şekilde kullandığınızı düşünüyor musunuz? Bu soruların cevaplarını vermeden önce sizler için aşağıda listelediğim WhatsApp ipuçlarına ve hilelerine bir göz gezdirmeniz de fayda var diye düşünüyorum. Gelin WhatsApp'ın göz önünde olmayan özelliklerine ve ayrıntılarına birlikte göz atalım.

WhatsApp Son Görülme Özelliğini Kapatmak
WhatsApp üzerinde kullanıcıların en çok dikkatini çeken özelliklerden bir tanesi olan son görülme özelliği, uygulama ile birlikte varsayılan olarak açık bir şekilde gelmektedir. Bu özellik sayesinde bildiğiniz gibi kişi listeniz üzerinde yer alan arkadaşlarınızın veya sevdiklerinizin en son ne zaman WhatsApp üzerinde aktif olduklarını görüntüleme şansına sahipsiniz. Özel nedenlerden dolayı veya kişisel gizlilik amacıyla isterseniz hem iOS hem de Android cihazlarınız üzerinde WhatsApp son görülme özelliğini kapatma şansına sahipsiniz.



Son görülme özelliğini kapatmak için Android ve iOS cihazlarınız üzerinde yapmanız gereken işlem oldukça basit. WhatsApp - Ayarlar - Hesap - Gizlilik - Son Görülme sekmesi altında yer alan "Hiç kimse" seçeneğini seçmeniz, insanların sizlerin son olarak ne zaman WhatsApp'ı kullanmış olduğunuzu görmelerine engel olacaktır. Ayrıca aynı sekme altında yer alan "Herkes" seçeneğini seçerek, herkesin sizin son görülme durumunuza ulaşmasına izin verebilir veya yine aynı sekme altında yer alan "Kişilerim" seçeneğini seçerek, sadece kişi listeniz üzerinde yer alan insanların son görülme durumunuza ulaşmasına izin verebilirsiniz.

Bu noktada bilmeniz gereken en önemli şeyse; kendinize ait son görülme durumunu kapattığınız an, kişi listeniz üzerinde yer alan arkadaşlarınızın da son görülme durumlarına ulaşamayacak olmanız. Görünen o ki bu işleyişin bu şekilde çalışması, WhatsApp tarafından alınan basit bir önlemden kaynaklanıyor. Sonuç olarak siz kendinize ait bilgileri saklarken, başkasına ait bilgileri görmeye çalışmanız çok da etik olmayacaktır.

WhatsApp Konuşmalarını Yedekleme ve Geri Yükleme
Her ne kadar WhatsApp otomatik olarak konuşmalarınızı yedekliyor olsa da istediğiniz zaman sizler de kendi yedeklerinizi kolayca alabilirsiniz. Android ve iOS cihazlarınız üzerinde WhatsApp yedeklerini elle almak için yapmanız gereken şey oldukça basit. WhatsApp - Ayarlar - Sohbet Ayarları - Konuşmaları Yedekle seçeneği yardımıyla daha önceki konuşmalarınıza ait yedekleri hızlı bir şekilde alabilirsiniz.



Android cihazlarınız üzerinde yedekleme seçeneği ne yazık ki medya dosyalarınızı yedeklememektedir. Bu nedenle Android cihazlarınız üzerinde yer alan medya dosyalarını da yedeklemek istiyorsanız, bir dosya yöneticisi yardımıyla /sdcard/WhatsApp/Media klasörü altında yer alan dosyalarınızı da elle yedeklemeniz gerekmektedir.

Almış olduğunuz yedekleri doğrudan WhatsApp aracılığıyla geri yükleme şansınız ne yazık ki yok. Eğer almış olduğunuz yedekleri geri yüklemek istiyorsanız uygulamayı kaldırmalı ve ardından tekrar yüklemelisiniz. Bu sayede uygulama otomatik olarak en son almış olduğunuz yedek dosyasını kendisi geri yükleyecektir. Tek yapmanız gereken uygulamayı ilk çalıştırdığınız sırada uygulamanız gereken prosedürü takip etmektir.

WhatsApp'ı Şifrelemek veya Kitlemek
Eğer ki akıllı telefonlarınız üzerinde ekran kilidi kullanmıyorsanız, en büyük dertlerinizden birisi eminim ki telefonunuzu eline alarak WhatsApp yazışmalarınızı karıştırabilecek olan arkadaşlarınız veya aile fertleriniz olacaktır. Hatta ekran kilidiniz olsa bile akıllı telefonunuz üzerinde WhatsApp'a sizden başka birinin ulaşamayacağından emin olmak istiyorsanız, kullanabileceğiniz oldukça etkili bir üçüncü parti yazılımlar olduğunu söyleyebilirim.



WhatsApp'ınızı şifrelemek ve meraklı gözlerden uzak tutmak için Android cihazlarınız üzerinde kullanabileceğiniz en etkili uygulamalardan bir tanesi eski adıyla WhatsApp Lock yeni adıyla .

Neredeyse piyasada yer alan tüm mobil mesajlaşma uygulamalarıyla uyumlu şekilde çalışan Messenger and Chat Lock, özel mesajlaşmalarınızı ve SMS'lerinizi şifreleyerek meraklı gözlerden uzak tutmanıza olanak sağlar. WhatsApp'ı şifrelemek için kullanabileceğiniz bu etkili uygulama sayesinde bundan böyle haberiniz olmadan özel mesajlaşmalarınızı kimse okuyamayacak.

Sık Görüştüğünüz Kişiler için Kısayol Oluşturma
WhatsApp iletişim hızınızı artırmak ister miydiniz? Peki daha önce akıllı telefonunuzun ana sayfası üzerinde en sık görüştüğünüz kişilere ait kısayollar oluşturmayı hiç denediniz mi?



Android cihazlarınız üzerinde bu işlemi gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken WhatsApp ana menüsü üzerinde yer alan daha önce konuşmuş olduğunuz kişilerin veya grup sohbetlerin üzerine uzun bir süre parmağınızla dokunmak ve açılan yeni sekme üzerinde beliren "Sohbet kısayolu ekle" seçeneğine dokunmak. Bu sayede kişilere veya gruplara ait konuşma kısayolları akıllı telefonunuzun ana ekranının sağ tarafında belirecektir. WhatsApp kısayol oluşturma özelliği ne yazık ki iOS cihazlar üzerinde yer almamaktadır.

WhatsApp Fotoğraflarının Galeri Üzerinde Yer Almasını Engelleme/Önleme
WhatsApp aracılığıyla arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz fotoğrafların veya arkadaşlarınızdan almış olduğunuz fotoğrafların galeri resimleri arasında görüntülenmesi yer yer çok can sıkıcı bir durum olabilir. Sonuç olarak WhatsApp aracılığıyla göndermiş olduğunuz veya aldığınız özel fotoğraflar olabilir ve telefonunuz üzerinde yer alan fotoğrafları karıştıran herhangi biri yanlışlıkla WhatsApp fotoğraflarınızı da görüntüleyebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız hem Android hem de iOS cihazlarınız üzerinde bunun önüne geçebilirsiniz.



iOS cihazlarınız üzerinde bu işlemi gerçekleştirmek oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken şey WhatsApp - Ayarlar - Sohbet Ayarları - Gelen Medyayı Kaydet seçeneğini kapatmaktır. Bu sayede bundan sonra WhatsApp ile göndereceğiniz veya WhatsApp üzerinden alacağınız medya dosyaları galeri veya albümler üzerine kaydedilmeyecektir.

Android cihazlarınız üzerinde aynı sonuca ulaşabilmek için biraz daha farklı bir yol izlemeniz gerekiyor. gibi bir dosya yöneticisi yardımıyla video ve fotoğraflarınızın bulunduğu klasör içerisine girerek ".nomedia" adlı yeni bir dosya oluşturmanız gerekmektedir. Bu sayede bu işlemi yapmış olduğunuz klasörler galeri üzerinde görüntülenmeyecektir.

WhatsApp Telefon Numarasını Değiştirmek
Telefonunuzu değiştirmemiş olduğunuz halde telefon numaranızı değiştirmiş olabilirsiniz. Bu noktada WhatsApp'ı akıllı telefonunuz üzerinden kaldırarak tekrar geri yüklemektense, sadece WhatsApp üzerinde kullanmakta olduğunuz telefon numarasını değiştirmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için WhatsApp üzerinde gerekli ayarlar mevcuttur. Peki WhatsApp telefon numarası nasıl değiştirilir?



Hem Android hem de iOS cihazlarınız üzerinde WhatsApp - Ayarlar - Hesap - Numarayı Değiştir seçeneğine tıkladıktan sonra ilgili talimatları takip ederek, hızlı ve kolay bir şekilde telefon numaranızı değiştirebilirsiniz. Yeni telefon numaranızı onayladıktan sonra, tüm sohbet geçmişiniz, gruplarınız ve kişileriniz otomatik olarak yeni telefon numaranıza tanımlanacaktır.

WhatsApp Mesajlaşma İstatistiklerine Ulaşın
Birçok akıllı telefon kullanıcısının en takıntılı olduğu noktalardan bir tanesi; rakamlar ve istatistiklerdir. WhatsApp üzerinde en çok kimlerle mesajlaştığınızı veya her gün kaç adet mesaj attığınızı hiç merak etmiş miydiniz? veya tüm bu bahsetmiş olduğum istatistiklere kolayca ulaşabileceğinizi biliyor muydunuz?



adlı Android uygulaması yardımıyla WhatsApp üzerinde en çok mesajlaştığınız arkadaşlarınızı, en aktif olduğunuz günleri, en çok mesajlaştığınız saatleri ve çok daha fazlasını görüntüleyebilirsiniz. Tüm bu istatistikleri aynı zamanda basit ve anlaşılır grafikler yardımıyla da görüntülemenize olaank sağlayan uygulama, gerçekten oldukça ilgi çekici ve kullanışlıdır.

WhatsApp Bildirimlerini Bilgisayarlarınız Üzerinde Görüntüleyin
Gün içerisinde bilgisayar başındayken iş yoğunluğunuz nedeniyle önemli bir WhatsApp mesajını kaçırmış olmak, yer yer oldukça can sıkıcı durumlara neden olabilir. Eğer bir Android kullanıcısıysanız ve gününüzün büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçiriyorsanız, WhatsApp mesajlarınızı kaçırmamak için kullanabileceğiniz birçok farklı uygulama yer almaktadır.



Akıllı telefonunuz üzerinde beliren tüm bildirimleri eşzamanlı olarak bilgisayarlarınız üzerinde de görüntüleyebilmek için kullanabileceğiniz en etkili uygulamalardan bir tanesi Desktop Notifications'dır. Uygulamayı Android akıllı telefonunuz üzerine kurduktan sonra Firefox veya Google Chrome eklentisini de bilgisayarlarınız üzerine kurarak, akıllı telefonunuz ve bilgisayarınız arasındaki eşlemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Sonrasında akıllı telefonlarınız üzerine gelen tüm bildirimleri bilgisayarlarınız üzerinden takip ederek, herhangi bir bildirimi kaçırmadan işlerinizi yapmaya devam edebilirsiniz.

WhatsApp'ta Silinen Mesajları Geri Getirme
WhatsApp üzerinde yapmış olduğunuz tüm konuşmalar ve diğer aktiviteler SD kartınız üzerinde otomatik olarak yedeklenir. Bu nedenle her ne kadar uygulama üzerinden mesajlaşmalarınızı silmiş olsanız da WhatsApp üzerinde silmiş olduğunuz tüm mesajlaşmalara tekrar ulaşılabilir. Buradan yola çıkarak arkadaşlarınızın silmiş olduğunu düşündüğü mesajları bir şekilde ele geçirebilir veya aynı şekilde sildiğinizi düşündüğünüz mesajların başkaları tarafından ele geçirilmiş olması gerçeğiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.



Bu noktada bilmeniz gereken en önemli şey WhatsApp'ın sadece son bir haftalık konuşma geçmişini yedeklediğidir. Daha önceki konuşmaları maalesef geri getirme şansınız bulunmuyor. Son yedek dosyası üzerinde yer alan konuşmaları geri getirmek için öncelikle akıllı telefon üzerinden WhatsApp'ı kaldırmalısınız. Ardından hafıza kartı üzerinde WhatsApp - Databases klasörü altında yer alan msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt dosyasının adını msgstore.db.crypt olarak değiştirin. Son olarak WhatsApp'ı Google Play üzerinden tekrar indirerek Android cihazınız üzerine kurun. Uygulamayı ilk kez çalıştırdığınız sırada yedekleri yükleyin seçeneği sayesinde son bir haftalık konuşmaları geri yükleyerek mesajlaşmalara tekrar ulaşabilirsiniz.




 


Üst Alt