Wenger: "Video sistemine geçilmeli"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Wenger: "Video sistemine geçilmeli"
Arsenal menajeri Arsene Wenger, maçlarda hakemlerin doğru kararlar verebilmesi adına pozisyonların video sisteminde tekrar izlenebilmesi gerektiğini savundu.

Pazar günü Manchester City ile oynadıkları maçta Mario Balotelli'nin Song'a yaptığı faulden sonra oyundan atılmamasını eleştiren Wenger, son zamanlarda Premier Lig'de hakemlerin hareketlerinin sorgulandığını belirtti.

Otoritelerin toplanıp, futbolu nasıl geliştirebilecekleri konusunda çalışması gerektiğini söyleyen Fransız teknik adam, "Hepimizin hakemlere yardımcı olması gerekiyor. Bence artık video sistemine geçilmeli ve hakemler pozisyonları tekrar izleyebilmeli. Bu onların otoritesini sarsmaz, aksine daha daha doğru kararlar vererek yerlerini sağlamlaştırma şansı tanır." dedi.

Çizgi hakemlerinin de ofsaytları böylece daha iyi görebileceğini düşünen Wenger, "Ben bir çizgi hakemi olsaydım, arkamda video gösteriminin olduğunu bilerek daha sağlıklı kararlar verirdim. Emin olmadığım pozisyonlarda bundan yardım alabilirdim. Bunun için oyunu durdurmaya gerek yok, çok hızlı bir şekilde yapılabilir." şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam son olarak "Futbol dünyadaki bir numaralı spor, bunu hepimiz biliyoruz. Ancak diğer sporlara göre daa muhafazakar ve yeniliklere kapalı olduğumuz da bir gerçek." ifadelerini kullandı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...