Webo atıyor, Fenerbahçe kazanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Sekonet

Sekonet

Üye
    Konu Sahibi
Webo atıyor, Fenerbahçe kazanıyor

Fenerbahçe, Kamerunlu futbolcusu Pierre Webo'nun gol attığı son 12 resmi maçı da kazandı.
Tecrübeli forvetin gol attığı son 12 maçta fire vermeyen sarı-lacivertliler, Webo'nun rakip fileleri havalandırmasıyla çok kritik puanlar da kazandı.

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 3 gole imza atan 32 yaşındaki futbolcu, golleriyle takımına galibiyeti getiren isim oldu. Webo, dün Çaykur Rizespor karşısında takımına 3 puanı kazandıran golü atmayı başardı. Maçın 64. dakikasında Meireles'in yerine oyuna dahil olan Kamerunlu futbolcu, 80. dakikada attığı golle skoru 2-1'e taşıyıp, sarı-lacivertlilere galibiyeti getirdi.

Ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor karşısında 74. dakikada oyuna giren Webo, 81. dakikada kaydettiği golle takımının sahadan 3-2 galip ayrılmasını sağladı. Kamerunlu futbolcu, Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı Torku Konyaspor maçında da bir gol kaydetti.

Fenerbahçe'ye 2012-2013 sezonunun ara transfer döneminde gelen Webo, sarı-lacivertli formayla ligde, kupada ve Avrupa'da 23 gol kaydetti. Kamerunlu golcünün rakip fileleri havalandırdığı maçlarda Fenerbahçe, 18 galibiyet ve 1 beraberlik alırken sadece 2 defa kaybetti.

Fenerbahçe, geride bıraktığımız sezonda Webo'nun gol attığı 8 maçı da kazandı. Sarı-laciverlilerin geçen sezon tek farklı skorlarla kazandığı Kasımpaşa, Bursaspor, Antalyaspor ve Çaykur Rizespor maçlarında goller atmayı başaran Webo, farklı galip gelinen Sivasspor, Akhisar Belediyespor, Bursaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında da rakip fileleri havalandırmıştı.

Webo, geçen sezon Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Avusturya'nın Salzburg takımına da bir gol atıp takımının sahadan 3-1'lik galibiyetle tur atlamasına yardımcı olmuştu.

Avrupa'da kritik goller attı

Tecrübeli futbolcu, sarı-lacivertli formayı giydiği 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında da kritik goller kaydetti.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynamasında büyük pay sahibi olan Webo, 3. tur maçında Çek Cumhuriyeti deplasmanında Viktoria Plzen ağlarını havalandırarak takımının 1-0 galip gelmesini sağlamıştı. UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında da Lazio karşısında alınan 2-0'lık galibiyette 1 gol kaydeden Webo, takımının yarı finale yükselmesine yardımcı olmuştu.

Webo, sarı-lacivertlilerin Türkiye Kupası'nı kazandığı 2012-2013 sezonunda yarı final rövanş maçında Eskişehirspor'a gol atarak maçın 1-1 bitip, penaltılara gitmesine yardım etmiş ve Fenerbahçe finale yükselmişti.

Fenerbahçe'deki ilk sezonunda yarım devrede 7 gol atan Kamerunlu futbolcu, Kadıköy'de oynanan Galatasaray derbisinde 2 gol kaydederek takımına galibiyeti getirdi.
sporx
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Webo , müthiş bir oyuncu ... Helal olsun . Yaşına rağmen , mücadelesi takdire şayan...
 


Üst Alt