Webcam Kod-39 hatası....

Sponsorlu Bağlantılar

arananadam

arananadam

Üye
    Konu Sahibi
Webcam Kod-39 hatası....
selam arkadaşlar;
Biri mümkünse yardım etsin kafayı yemek üzereyim......webcam im birden görüntü vermez oldu ve bu aygıt sorunlu diye bir uyarı çıktı...Sonra sürücülerini kaldırıp tekrar yükledim ama bu seferde Kod-39 uyarısı ve Bu aygıt başlatılamaz dedi....Web cam sağlam başka bi pc de denedim ....Sorun başka ne olabilir bilmiyorum ......Webcam in modeli İnca+ 467 plus...Cvbınızı bekliyorum:(:(

kurt bey

kurt bey

Üye
farklı bir usb yuvasına takıp öle yükle sürücüsünü. fakat sürücü yüklerken webcamın takılı olmasın. önce sürücüyü yükle. yükleme bittikden sora bilgisayarını yendien başlat ve kamerayı tak. yeni donanım buşlundu die bi uyarı gelecektir. sanırım orda yüklemenin nasıl yapacağıonı biliyosundur. eğer donanımında bi problem yoksa sorun düzelecektir.

arananadam

arananadam

Üye
    Konu Sahibi
bu dediklerini yaptım ama olmadı yine..Hatta usb ye takılı ne varsa söküp yeniden denedim...Çakışma olabilir diye ama sonuç yine aynı..Başka birşey yüklüyorum sorunsuz görüyo pc ama bu webcam i görmüyor...Başka pc ye takıp yüklüyorum çalışıyor...Sıyırdım kafayıııııı:sos

kurt bey

kurt bey

Üye
ozaman system32 de ki webcamın sürücü dosyalarından kaynaklanan bi problem bu. mümkünse başka bi webcam kur dene bakalım çalışıyomu eğer çalışıyorsa maaalesef bilgsayarını formatlamalısın dostum.

perfectlover

Üye
Kod 39 hatası, donanımın sürücüsünden kaynaklanan bir uyarıdır. Sürücünün bozuk olduğunu belirtir. Bu hata uyarısı, önceden çalışan ancak artık çalışmayan aygıtların sürücüleri için de ortaya çıkabilmektedir. Yani senin durumun bu kategori içinde yer alıyor. Önceden sistem geri yükleme noktası oluşturduysan (ki belirli aralıklarla sen istemesen de bu oluşturuluyor, biliyorsundur) o tarihteki ayarları geri yüklemeyi dene. O da olmazsa Inca'nın internet sitesinde daha güncel bir sürücü olup olmadığını kontrol et ve varsa onu yükle sistemine. Bu da kar etmezse x/WINDOWS/system32/Drivers klasöründeki kamerana ait sürücü (sys uzantılı dosya) dosyasını kontrol et. Eksik olarak kopyalanmış olabilir.

arananadam

arananadam

Üye
    Konu Sahibi
çok sağolun dediklerinizi deniyeyim...

Seyis

Üye
Yazılanların hepsini okudum bende aynı sorun vardı çözemediğim için okumuştum ama şimdi çözdüm bu sorun sebebi bilgisayarınıza bluetooth ve webcam takılıyken format attığın zaman formattan sonra driverları yüklediğinde ister önce webcam yükle ister bluetooth irqler çakışıyor hata kodu 39 diyor webcam driver yükler gibi yapıyor yüklemiyor.Benim çözümüm şu oldu sistemi sıfırdan formatladım ama format atmadan önce webcam ve bluetooth söktüm format attıktan sonra webcam takmadan önce driver yükledim sonra cam taktım sorunsuz çalıştı sonrada bluetooth taktım ama driverını cdsinden yüklemedim windowsa otomatik tanıttım ve şuan sistem sorunsuz çalışıyor.Şöyel bir durumda var pcde bluetooth yoksa bu hatayı vermez bluetoothdan dolayı veriyor bu hatayı verdiği zaman aygıt yöneticisinden göreceksiniz tv bağlı noktası, ntsc diye aygıtlar ekliyor bunlardan dolayı webcam çalışmıyor.Kolay gelsin çözemeyen arkadaş olursa msnden yardımcı olurum
[email protected].

Takipçi Satın Al

Üst Alt