Ben biraz daha gerekli/gereksiz ayrıntıya inicem. Çünkü birbirlerine çok yakın telefonlar.
Wave 2'nin artıları: Ekranı 0.2 inch daha büyük, çözünürlüğü bir nebze daha iyi, kamerasında autofocus var ve bu autofocusu bada 2.0 ile "continous autofocus" özelliği ile videolarda da kullanabilecek yani videoları hep odaklamalı çekecek ki iyi bir artı. İşlemcisi Cortex-A8 mimarisinde. Ekran kartı biara dünyanın en iyisi olarak gösterilen PowerVR SGX540 GPU kullanılmaktadır. N9'da bile bir alt modeli olan PowerVR SGX530 GPU kullanıyor.
Nokia 701'in artıları: Dünyanın en parlak ekranı var 1000 nit kiii o telefon çıkana kadar en iyisi şuan 700 nitmiş o derece parlak bir ekran, ClearBlack display ekran var. NFC, her telefonda bulunmayan USB On-the-go, autofocu yok ama kamerası 8 mp'dir ve son olarak gene her telefonda görülmeyen FM Transmitter özelliği bulunmaktadır.
Sonuç olarak iki telefon da birbirini tam anlamıyla birbirinden üstün değil. Flash Lite 4.0 mevcut iki telefonda da ve işletim sistemleri güncellemeyle zaten baya rekabetçi sistemler haline geldiler. Oyun/Uygulama sayısı olarak yakın denilebilir. Basit bir örnek Bada'da Splinter Cell Conviction, gta kopyası Gangster oyunları varken, Symbian 3'te Asphalt 6 falan vardır. Ben Wave 2'yi f/p olarak daha uygun olacağı için tavsiye ederim. Zaten 1-2 haftaya alıyorum ben de.