wave de android mod

zmatyar

Üye
    Konu Sahibi
wave de android mod
ikisinin arasında mod farkı nedir?sistemetik farklılığı araştırmaktayım android denemesi olur diyen bir arkadaşımla deneyeceğim.tabiii telefonu uçurabiliriz bir daha alo dememek üzere göçebilir ama tecrübe pahalı bir olgudur.

videoya bir bakın derim.

arkadasim az bekleyin bada 2.0 andoride cok benzicek bu arayuz falan ayni olcak androidle

bence bu tema değişik bişi göremedim

zmatyar

Üye
    Konu Sahibi
bence bu tema değişik bişi göremedim

eyvallah bizde değişik bir şey demedik üstad sadece içerik olarak android işletim sisteminin bütün komutları ikonları yani mod olarak bada ya uyarmı uymazmı onun araştırıyoruz.

Wallpaper a bir Anime Gif koymuş, bildiğin Bada işletim sistemi aklınca adam kandıracak youtube da videonu adını Android yaparak.

Konu komik bence kapatın, daha teknik terimlerden haberiniz yok aynı işletim sistemine ait telefonlarda yapılan yazılım modifikasyonlarına MODDING denir. PORTING ise tamamen faklıdır, bir cihaza üzerindeki işletim sisteminden faklı bir işletim sistem kurulması anlamında kullanılır.

Sizin aradığınız PORTING ve bunun için telefonu Android e uygun bir Bootloder hazırlanması lazım bu elinizde varsa bir başlangıçtır ama anladığım elinizde hiç bir şey yok hevesten başka.

Kolay Gelsin

mavrick

Üye

ilk oncebende oyle sandim ama gif wavede bukadar hizli hareket etmiyor hem gifi wave butun ekrana yapistiriyo farkettiysen ekran kayiyo saga arayuz farki var
ayrica wavedroid projeside vardir

kolay gelsin

1. Gif teki hızı artırısanız işi halledersiniz.
2. Tema ve gif boyutu ile alakalı
3. Wave de homescreen ve menulerde altta 4 tane icon, ve menulerde iconları 4x4, 4x5 görürseniz, üst info barı faklılaşmışsa o zaman Wave e Andoid yüklenmiş demektir. Bunu da fotoğraf olarak görmeniz yeterli değil.
4. Benimde aklımda da proje var, mühim olan adımlardır. 5 Milyon satmış telefonda tabii ki bu tür çalışmalar olabilir olacaktır. Mühim olan gelinen noktadır.

Kolay Gelsin

android li tellerden ekran yakalamayla photo alıp, wave ye gönderiyolar,, açıp milletee android kurduk ayagı çekiyolar.google den galaxy s menü görüntüsüü al samssunda aç al sana wavedroid ne var bunda. yalan dolan hepsi.

TozteL

Üye
iyide madem böyle bişey yapmışlar nasıl yapıldığınıda yazsınlarda bizde yapalım..

az1986

Üye
Benim anlamadigim neden inanilmadigi bu android meselesine. Neden android wave yuklenmesinki bir sorun mu var aksiklik ne biri anlatsin bilen biri anlatsin ..... bilen biri anlatsin..... bilen biri anlatsin

bu yazılım bi ara denendi ve geliştirme olarak uygulandı ama samsung android yazılım ile wawe yi geliştirmeyeceğini ve badaya yatırım yapmaya ve geliştirmeye devam edeceğini duyurarak bu geliştirilmeye çalışılan yazılımdan desteğini çekti tabi samsun yazılımdan desteğini çekincede bu yazılım geliştirilmeyip rafa kaldırıldı ve böyle bi yazılımda şu anda mevcut değil. kendi görüşümde samsungun çok iyi bir karar verdi

İnsanlar hayal güçleri ile nasıl böyle yazılar yazabiliyorlar hayret....

Samsung, kendi cihazı Wave e değil, donanımı uygun herhangi bir telefonuna Android i uygulayabilir. Çünkü hem tüm kodlara hemde donanım parametrelerine sahipler.

Bunu dışarıdan birileri yapmak isterse karşısına çıkacak ilk sorun şudur telefonu Boot ettirebilmek bunun için çok iyi hazırlanmış bi Bootloader lazım, bu iş Reverse Engineering denilen bi konuya giriyor bir anlamda derlenmiş executable hale getirilmiş bir programı, ham haline yani yazılım kodlu derlenmemiş haline getirmek, bunu yapmak çok zor ve dehşet bi bilgi ve uzmanlık gerektiriyor.

Samsung un bunu yapmaya ihtiyacı yok. Samsung bu konuya destek vermez zira Wave i Android olaak çıkamak isteseledi çıkarırlardı, Bada lı bir telefon olarak tasarladılar ve öyle kalmasını istiyorlar. Hatta öyle önlemler almışlarki içine kullanılabilir bir Linux Kernel bile koymamışlar veya bulunamamaz hale getirmişler, eğer bu olsa idi HTC HD2 dekinin benzeri Dual Boot mümkün olabilirdi belki.

Kısaca bu iş çook ama çook zor ama imkansız diye bir şey yok günümüzün teknolojisinde.

Kolay Gelsin

gayette wave e android yüklenebilir diyorum sana katılıyorum.

hsahin4

Üye
Android kullanan biri olarak bada hakkında sorularım var, cevaplarsanız memnun olurum.

1. Android ortamında root yetkisini ele geçirerek, sistem üzerinde tam hakimiyet elde edebilirsiniz. (recovery,radio ve rom değiştirme vs vs) Bada ortamında bu mümkünmü? (Sonuçta her ikiside linux çekirdeğinden türetildi)
2. Wave 1 veya 2 arasında batarya ömrü olarak fark varmı? Birisi Samoled birisi SLCD kullanıyor. Hangi daha uzun gidiyor?
3. Uygulamaları hafıza kartı kurmak için özel yetkiler gerekiyormu? (Android'te durum böyle)
4. Bada 2.x ile flash desteği gelecek deniliyor? Bu doğrumu?
5. Wave'de batarya ömrü nasıl? Normal kullanım ve yoğun kullanım olarak soruyorum. (maalesef android'te şarj dayandırmak çok zor)

malesef sistem üzerinde tam hakimiyet sağlamak çok zor. varsada bilmiorum böyle birşeyi. ancak samsung çekirdiği gizlemiş çok sağlam korunuyor.
Süperamoled LCD lere göre %20 pilden tasarruf sağlar.
Uygulamaları olduğu gibi hafıza kartına yükleyebiliyorsun hatta 1.2 JJ9 sürümlerinde Spoof denen olayla ücretli uygulamalarda ücretsiz yüklenebiliyor.
bada 2.0 ile flash desteği geliyor. aslında destek 1.0 dan itibaren var ama 9.3 adobe flashı kullanıyoruz. çoğu site 10.1 e geçeli aylar oldu bile duydukların doğru olmakla birlikte bada platformunun tamamen değişmeside söz konusu.
wavede kullanım ömrü msjlaşmalarda 3 yada 4 gün. GPS wireless gibi güç tüketen uygulamalarda 1 gün dayanıyor.

hsahin4

Üye
O zaman Wave2'de SLCD olduğu için şarjı yoğun kullanımda 1 gün bile gitmez diyebilirmiyiz.

O zaman Wave2'de SLCD olduğu için şarjı yoğun kullanımda 1 gün bile gitmez diyebilirmiyiz.

eh yani kısmen. ancak wave 2 bada 1.2 versiyonuyla gelior. telefonun pil ömrü yazılımsal olarakda uzuyor. bence ikiside birbirine eş değer telefon. wave 1 wave 2 kardeş. ve bana sorarsan wave 2 al derim. çünkü ekran genişliği 3.7 inç ve buda internet sayfalarında daha rahat dolanabilmeni sağlar. ben wave 1den 3.3 ekran konusunda biraz şikayetçi sayılırım

hsahin4

Üye

S8500 kullanıpta Bada1.2'ye geçenler var. Onların şarj ömründe değişiklik oldumu? Sonuçta Bada1.2, Samsung Wave2 için özel yazılmış bir sistem değil, wave1'de de batarya ömründe artış sağlıyor olmalı diye düşünüyorum.

ben 1.2 ye geçtim geri döndüm orjinal rom olan 1.0.2 ye.
evet artış gösteriyor 1.2de pil ömrü. ancak çok yüksek bi artış beklemek yanlış olur. belki bir saat daha çok kullanabilirsin yoğun kullanımlarda. birde şu varki telefonun güç ayarları var. CP modu ve AP modu die.
pil gücü normalde 1.0.2 kullanan arkadaşlarda %10 dan itibaren uyarı vermeye başlıyor.
1.2 de %5ten sonra kalan pil için uyarı veriyor. arada belli başlı bi kaç değişikli bundan ibaret.

hsahin4

Üye

Acaba neden 1.2'den 1.0.2'ye geçtin. Sorun neydi?