VoWİFİ Teknolojisi Nedir iPhone Telefonlarda Nasıl Kullanılır

Sponsorlu Bağlantılar

trafikci258

trafikci258

Üye
    Konu Sahibi
VoWİFİ Teknolojisi Nedir iPhone Telefonlarda Nasıl Kullanılır
Teknoloji gelişmeler iletişim alanında büyük atılımların yapılmasına olanak sağlamaya başladı. Aslında bu yeni bir haberde değil. Akıllı telefonların dönemi başladığından beridir iletişim alanında geçmiş dönemlere göre her geçen gün biraz daha yeni bir teknoloji elde edilmeye başlandı. Bu noktada son olarak ise akıllı telefonlarda 4,5G iletişim teknolojisi ile karşılamıştık.

Daha hızlı bağlantı imkanı, daha yüksek çekim alanı ve yüksek kalite iletişim imkanı gibi birçok ayrıcalığı bulunan 4,5G teknolojisine geçilmesinin ardından artık yavaş yavaş bu teknolojinin kullanıcılara sunduğu ayrıcalıklı hizmetlerle de karşılaşmaya başladık. Bu noktada en çok karşılaşılan yeni teknolojiler arasında VoWİFİ ve VoLTE teknolojileri dikkat çekmeye başladı.

VoWİFİ iPhone Desteği Geldi
İlk olarak bu konuda VoLTE desteği ile karşılamıştık. Bu teknoloji ile beraber LTE üzerinden destekleyen telefonlarda çok daha hızlı bir bağlantı imkanı ayrıca telefon görüşmelerinde çok daha kaliteli görüşme yapabilme imkanı ve ekstra olarak çok daha yüksek bir iletişim hızından söz edilmeye başlanmıştı.

Kısa süre içerisinde yaygınlaşan teknoloji ile beraber artık son dönemde 4,5G’nin getirdiği yeni iletişim imkanlarından da yararlanılmaya başlanmıştı. Henüz VoLTE teknolojisinin yeni yeni yaygınlaşmaya başlamışken şimdilerde ise VoWİFİ adı verilen yeni bir teknoloji daha kullanıma sunuldu. Hatta Turkcell VoWİFİ için iPhone cihazlarının desteğini bile açıkladı.

Şu an için bazı iPhone modelleri de dahil olmak üzere kullanıma giren yeni teknolojinin ne gibi ayrıcalıklar sunduğuna ve tam olarak ne olduğuna bakalım.

VoWİFİ Teknolojisi Nedir?
VoWİFİ yine VoLTE serisi gibi yüksek iletişim teknolojileri olarak gösterilebilir. Şöyle ki özellikle mobil hatlarda sorun yaşanan bölgelerde ya da telefonunuzun çekmediği alanlarda WİFİ üzerinden standart bir şekilde konuşma yapıyormuş gibi konuşma yapabiliyorsunuz. Üstelik WİFİ üzerinden yaptığınız bu konuşmada kesilme durumları olmadığı gibi konuşma hızı da çok daha yükseğe çıkarılıyor.

Bağlantı hızının bir hayli artış gösterdiği teknoloji sayesinde çok daha yüksek kalitede HD ses teknolojilerinden de yararlanabiliyorsunuz. Bunun dışında hattanız çekmese bile yeni teknoloji ile beraber rahatlıkla iletişim kurabiliyorsunuz.

Peki Nasıl VoWİFİ Kullanılabilir?
VoWİFİ hizmetinden yararlanarak telefonunuz çekmese bile WiFİ üzerinden görüşme imkanına sahip olmak için belli başlı ayarlamalar yapmanız gerekiyor. Öncelikle mutlaka VoWİFİ destekleyen bir akıllı telefona ihtiyacınız var bunu hatırlatalım. Eğer VoWİFİ hizmeti veren bir telefonunuz yok ise ne yazık ki hattanız ne olursa olsun yeni teknolojiyi kullanamıyorsunuz.

  • Destekleyen telefon dışında mutlaka 4,5G hattına sahip olmanız gerekiyor.
  • Telefonunuzun en güncel yazılımı almış olması gerekiyor.
  • Telefonunuzun uyum sorunu olmaması gerek
Tüm bu şartları sağladıktan sonra Turkcell hattınız ile beraber müşteri hizmetlerine başvurarak çok kısa bir süre içerisinde VoWİFİ hizmetine dahil olabiliyorsunuz.

Ücret Ödeniyor Mu?
Söz konusu teknolojinin Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre herhangi bir ücreti bulunmuyor. Yani paketiniz ne isi doğrudan paketiniz üzerinden standart bir şekilde arama yapıyor gibi değerlendiriliyorsunuz. Bunun dışında ekstra bir ücret istenmediğini de belirtelim. En azından şimdilik böyle bir durum söz konusu değil.

Destekleyen iPhone Modelleri
Dediğimiz gibi VoWİFİ teknolojisi için en önemli konu akıllı telefonunuzun bu teknolojiyi destekliyor olması aksi halde VoWİFİ kullanmanız mümkün değil. Çok kısa bir süre öncesinde de söz konusu teknoloji için yeni iPhone destekleri açıklandı. VoWİFİ teknolojisinin desteklediği iPhone serileri ise şöyle;

  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone SE
 

SeçilmişArda

Üye
Benimki destekliyor :)
 


Üst Alt