Volkswagen'in emisyon krizi BMW'ye sıçradı!

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Volkswagen'in emisyon krizi BMW'ye sıçradı!
Volkswagen ile başlayıp, Skoda, Seat ve Audi'ye sıçrayan emisyon krizi şimdi de BMW'yi vurdu. BMW'nin bir modelinde 11 kat daha yüksek çıktı.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

MW'nin bir modelindeki dizel motor emisyon rakamlarının AB standartlarından 11 kat daha yüksek olduğu haberi şirketin hisselerinin yüzde 10 düşmesine neden oldu. BMW X3 Diesel'in emisyon değerlerinin Avrupa Birliği limitlerini aştığına ilişkin rapor nedeniyle BMW hisseleri düşüşe geçti.

Bir Alman dergisinin ünlü markanın X3 xDrive 20d spor modelin hava kirliliği için yapılan yol testlerinde Avrupa Birliği'nin öngördüğü yasal sınırın 11 kat üzerine çıktığını yazmasıyla BMW AG'nin hisseleri Frankfurt DAX Endeksi'nde yüzde 9,3 oranında düştü. Derginin yaptığı haber, Cuma günü Volkswagen AG'de patlak veren skandalın diğer otomobil üreticilerine de yayılabileceği endişelerini artırdı.

Alman Autobild dergisi, SUV tipi aracın yol testlerinin Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi (ICCT) tarafından yapıldığını bildirdi. Söz konusu uluslararası konsey, Volkswagen AG'nin testlerdeki ve yoldaki dizel emisyon değerleri arasındaki farkı ortaya çıkaran kuruluş olarak gündeme oturmuştu. BMW ise otomobillerinde laboratuar testlerine yol testlerinden daha farklı cevap veren hiçbir sistem bulunmadığını belirtti.

Münih merkezli şirket, konsey raporuna cevaben yaptığı açıklamada; "BMW'nin emisyon test döngülerini herhangi bir şekilde değiştirme işlevi yoktur. Bütün emisyon sistemleri testler dışında da aktif kalmaktadır" dedi.

BMW hisselerindeki aşağı yönlü hareket diğer Alman otomobil üreticileri hisselerinde de gerilemeye yol açtı. Mercedes markasının üreticisi Daimler AG hisseleri yaklaşık yüzde 4,2 düştü. Emsiyon skandalının merkezinde yer alan ve 2 günde değerinin üçte birini silen Volkswagen AG ise kayıplarının bir kısmını geri alarak yüzde 7 civarında yükseldi.

Frankfurt merkezli Bankhaus Metzler analisti Juergen Pieper, BMW'nin yasadışı bir şey yapmış olduğuna dair kanıt olmadığını ancak uzun vadede dizel araç üreticilerinin skandaldan zarar görmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

BMW'nin dizel otomobil satışları geçtiğimiz yıl toplam satışarının yaklaşık yüzde 38'ini oluşturdu.

ICCT tarafından geçen Ekim ayında yayınlanan bir çalışmaya göre, 15 yeni dizel aracın yol testlerinde ölçülen emisyonlar Avrupa limitlerden yaklaşık yedi kat daha yüksek bir ortalamada bulunuyor.

Volkswagen ise dizel motor emisyon rakamlarını manipüle ettiği için hakkında soruşturma açılmıştı Konuyla ilgili olarak Alman Auto Bild’de çıkan bir haberde BMW’nin bir modelindeki dizel emisyon rakamlarının AB standartlarından 11 kat daha fazla havayı kirletici olduğu belirtiliyor.
 

Ekli dosyalar

MaxipmaN

Üye
o konuda vosvos ile kimse baş edemez :scooter:
 


Üst Alt