Volkswagen Polo R WRC

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Volkswagen Polo R WRC


Volkswagen Polo R WRC Yarış VersiyonuDaha önce sizlere haberini yaptığımız için resmi tanıtım gerçekleşti.Red Bull sponsorluğunda yarışacak olan yeni Polo R WRC, ilk bakışta dev spoiler ve özel tasarım jantları ile dikkat çekiyor ayrıca küçültülmüş aynalar ve standat modele göre 138 mm genişletilen kasası ile yarışa hazır bir görünüm sergiliyor. Kaputtaki ve tavandaki hava girişleri arabanın havalandırma sistemine ihtiyaç duymasını engellemiş.
Arabanın iç mekanı ise standart bir ralli arabasına göre daha teknolojik bir görüntüye sahip. Hemen her ralli arabasının sahip olduğu güvenlik donanımlarının yanı sıra dijital göstergeler, alcantra direksiyon simidi ve karbon fiber detaylar ön plana çıkmakta.
Yeni Polo R WRC’nin motoru ise yarışta rakiplerini ürkütecek cinsten. 1.6 litre hacimli motoru 300 beygir güç üretebiliyor. 6 vitesli sıralı şanzımana bağlı bu TSI motor aynı zamanda Alman üreticinin teknolojisinin de ispatı niteliğinde.Carlos Sainz ile işbirliği içinde geliştirilen Polo R WRC, FIA kuralları gereğince 1200 kg ağarlığında sabit tutulmuş.Volkswagen Polo R WRC’nin yol versiyonunu da tanıttı.

Volkswagen bugün önce ralli arabası olarak tanıttığı yeni arabasının üzerinde biraz oynanmış, gündelik kullanıma uygun olan versiyonunu da tanıttı. Sınırlı üretime sahip olacak, sadece 2500 adet üretilecek olan Polo R WRC Almanya’da 39.500 Avro’dan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.Yeni Polo R WRC’nin satışa sunulacak olan bu sınırlı üretim versiyonuna baktığımızda R ve WRC logolarının arabanın birçok detayında kullanıldığını görüyoruz. Beyaz üzerine mavi ve gri tonlar ile dinamizm oluşturulduğu araba da geniş hava girişlerine sahip ön tamponu, genişletilmiş çamurlukları ralli versiyonu ile aynı tasarıma sahip 18 inçlik çelik jantları, çift çıkışlı egzoz sistemi ve ralli versiyonundaki kadar büyük olmasa da büyük olarak tanımlayabileceğimiz bagaj kapağındaki spoiler’ı ile standart modelden ayrılıyor.
Arabanın iç mekanında da aynı spor çizgileri görmek mümkün. Alcantara gri-siyah tonlarındaki döşemeler ile kontrast oluşturan mavi dikişler, başta pedallar olmak üzere bir çok kısımda kullanılan metalik detaylar içerisindekilerin ralli havasına girmesini sağlayabilir.2.0 litrelik 220 beygir gücündeki ve 350 Nm Tork üretim değerine sahip motoru ile de ralli versiyonundan çokta geri kalmayacağını gösteriyor. 0-100 km/ hıza 6.4 saniyede ulaşabilen Volkswagen Polo WRC, maksimumda 243 km/s hıza ulaşabiliyor. Yakıt tüketimi ise karma olarak 100km’de 7.4 litre olarak açıklandı.
 
BYFECI

BYFECI

Üye
Üstü reklam dolu yarış arabalarına benziyor :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt