"Voleybolun Barcelona'sıyız"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Akıncı

Akıncı

Üye
    Konu Sahibi
"Voleybolun Barcelona'sıyız"
[h=2]Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde kupayı Türkiye'ye kazandıran Vakıfbank'ın kaptanı Gözde Sonsırma, takımı bilmeyenlere ''Voleybolun Barcelona'sıyız'' olarak tanıttığını söyledi.[/h]

Gözde Sonsırma yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ikinci kez kupayı getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, ''İkinci kez namağlup şekilde Avrupa kupasını getirdiğimiz için, genç kızlara yol gösterdiğimiz için, Türk milletini bu kadar problemleri içinde sevindirdiğimiz için ve ailemi gururlandırdığım için mutluyum'' diye konuştu.
Gözde Sonsırma, Vakıfbank'ı bilmeyenlere takımını anlatırken İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden FC Barcelona örneğini verdiğini ve ''Voleybolun Barcelona'sı'' tanımını kullandığını ifade etti.
''BAŞARIMIZ 'SABRİ DAYI' DİYEBİLMEKTEN KAYNAKLANIYOR''
Elde ettikleri başarının sadece bu sezonla ilgili olmadığını ifade eden tecrübeli oyuncu, kulüpte en üst noktada çalışanla en alt bölümde çalışan arasında büyük bir kenetlenmenin olduğunu dile getirdi.

Gözde Sonsırma, 2008 yılında oluşan iskeletin başarısının ardından kadronun yavaş yavaş oturduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:


''Temelimiz sağlam. Başarı, yönetimimizin bizi desteklemesinden ve antrenörümüzün arkamızda durmasından kaynaklanıyor. Gerçek bir aileyiz. Kulübümüzde en alt çalışanımızdan en üst çalışana kadar herkes birbirine kenetli. Madalyayı hep birlikte kutlayabilecek yakınlığa sahip insanlar. Ben kulüpte çalışan Sabri Dayı'yı ailemden daha fazla görüyorum. Uzun zamandır tanıyorum. 13 senedir kulüpteyim ve kendisine 'Sabri Dayı' diyorum. Başarımız 'Sabri Dayı' diyebilmekten kaynaklanıyor. Başarının en büyük nedeni bu.''
Bunun yanında başarının sabır ve güven işi olduğunu kaydeden milli oyuncu, ''Futbolda belki aranan başarılar zaman zaman geliyor, ama lig başlıyor ve 3 hafta sonra antrenörler, oyuncular değişiyor. 2008'de antrenörümüz Guidetti çok başarısızdı. Ama kulüp arkasında durdu. Başarı, sabır ve güven işi. Biz bu sistemi yakaladık. Voleybolda başarının nedeni bu'' diye konuştu.
''ÖRNEK ALINACAK SİSTEMİMİZ VAR''
Gözde Sonsırma, örnek alınacak bir sisteme sahip olduklarını ifade etti.

Kendisinin uzun yıllardır Vakıfbank'ta forma giydiğini hatırlatan milli oyuncu, ''Takımda oyuncular çok değişmiyor. Diğer spor dallarında da istikrar sağlanmalı. Arayışlardan çok eldeki yapı güçlendirilmeli'' ifadelerini kullandı.
GUIDETTI'YE ÖVGÜ
Takımın antrenörü Giovanni Guidetti'nin voleybol hayatında önemli bir yer tuttuğunu anlatan Vakıfbank kaptanı Gözde Sonsırma, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Voleybol hayatımı Guidetti'den önce ve sonra diye ayırdım. Onunla çalışmak büyük keyif. Voleybolu inanılmaz yoğun yaşıyor. Uyarılarını incitmeden yapıyor. Başarımızdaki en büyük etkenlerden biri de onun yaklaşımı.''
Gözde, ''En büyük hayalim İtalya'da voleybol oynamaktı. Ama şimdi herkesin hayali, Türkiye'de voleybol oynamak. Bu hayalin içinde yaşadığım için çok mutluyum'' diye görüşlerini aktardı.
Milli sporcu, CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Galatasaray Daikin maçını daha stresli oynadıklarını söyledi.
Bu sezon yollarına yenilgisiz devam etmeleriyle ilgili soruyu ise tecrübeli oyuncu, ''Takımda kimse bunu konuşmuyor. Her maçımızı kazanmak için çıkıyoruz. İnşallah bir 36 maç daha yenilmeyiz'' ifadelerini kullandı.

''GALATASARAY DAIKIN MAÇI DAHA STRESLİ OLDU''
Sarı-kırmızılı takımın taraftarların salonu doldurduğunu hatırlatan Gözde Sonsırma, şu ifadeleri kullandı:

''Galatasaray taraftarını bir kez daha tebrik ediyorum. Hiçbir taşkınlık olmadı ve kötü söz söylemediler. Sadece takımlarını desteklediler. Seyirciyle oynayan bir takım değiliz. Bizi etkiledi. İlk maç stresli oldu. Rabita Bakü karşılaşmasına ise başlar başlamaz 3-0 kazanacağımızı anladım. Bizi yenecek hava rakipte yoktu.''
Tecrübeli oyuncu, milli takım olarak da artık hedeflerinin kürsü olduğunu ve Akdeniz Oyunları ile Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı kazanmak istediklerini sözlerine ekledi.

 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
güzel
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
225
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
240
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
533
Baydırman


Üst Alt