vodafonenin 6aylık geliri 2.7milyar tl

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
komando04

komando04

Üye
    Konu Sahibi
vodafonenin 6aylık geliri 2.7milyar tl
- Vodafone Türkiye, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısı ile Nisan-Eylül 2012 dönemine ait 6 aylık sonuçlarını paylaştı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, "Mali yılımızın birinci yarı yılında 2 milyar 685 milyon lira seviyesine ulaştık" dedi.

Timuray, Vodafone Türkiye'nin 2012-2013 mali yılının Nisan ile Eylül dönemine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Vodafone Türkiye bir U dönüşü programı lanse etmişti, o mali yılda toplam 12 ayda 2009-2010 mali yılında şirketimiz 2 milyar 776 milyon lira gelir kaydetmişti. Dolayısıyla bir başka deyişle bu mali yılımızın ilk 6 ayında, üç yıl evvelki 12 ay toplamında ettiğimiz gelir seviyesini kaydetti. Gelir seviyemizi iki katına çıkardık" diye konuştu.

Timuray, 2012-2013 mali yılının birinci yarısında 2 milyar 685 milyon lira seviyesine ulaştıklarını, şirketin ölçeğindeki bu artışın stratejik programlarının başarısı için son derece önemli olduğunu ifade etti. Vodafone Türkiye'nin, bir önceki yıl olan 2011-2012 mali yılında yüzde 28 gelir artışı ile hem telekom sektöründeki diğer oyuncuların hem de pazarın toplamının önünde en çok büyüyen performansa sahip olduğunu söyleyen Timuray, bunu 2012 ilk yarı yılında da devam ettirdiklerini vurguladı.

Telekom sektörünün sürekli olarak en yüksek büyüyen operatörü konumunda olduklarına dikkati çeken Timuray, pazarın üzerindeki gelir artışlarının kendilerine pazar payı artışı olarak da yansıdığını belirtti. Başlangıç noktası olarak stratejik programa başladıkları 2009-2010 mali yılına bakıldığında, başlangıç noktalarından bugüne gelir pazar payı artış performanslarının 10,3 puana ulaştığını dile getiren Timuray, "Başlangıç noktamız yüzde 18,6 gelir pazar payıydı, bugün bu mali yılın ilk yarısı sonunda 28,9'a eriştik. Dolayısıyla Vodafone, 10,3 pazar payı kazanırken, bir operatörümüzün 12,4 pazar payı kaybettiğini, diğer operatörün de 2,2 pazar payı aldığını görüyoruz. Bunu da mobil iletişim sektöründeki rekabetin daha dengeli paylaşımı konusunda olumlu bir gelişme olarak görmekteyiz" diye konuştu.

Toplam abone sayısı 18,7 milyon

Şirketin toplam abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 0,9 milyon artarak 18,7 milyon olarak gerçekleşti. Faturalı abone sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre 1,2 milyon artış ile 6,5 milyona çıkarak şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı.

"3,2 milyon abone kazandık"

Timuray, Vodafone Türkiye'nin 2009-2010 dönemi 2. çeyreğinden itibaren 3,2 milyon abone kazandığına işaret ederek, "Bir operatör, 1,2 milyon abone kaybederken, diğeri 0,6 milyon abone kazanmış. Aktif abone sayımızda da en yüksek seviyeye bu dönemde ulaştık" dedi.

Numara taşımanın lansmanının yapıldığı Kasım 2008'den bugüne kadar Vodafone Türkiye'nin 2,5 milyon net abone kazanımı ile lider konumunu sürdürdüğünü anlatan Timuray, şunları söyledi: "Vodafone Türkiye'nin toplam mobil dakika hacmine bakıldığında, en son çeyreğimizde yüzde 22'lik artışla çok büyük büyüme trendinde devam ettiğimizi görmekteyiz. Trafikteki pazar payı paylaşımına baktığımızda Vodafone Türkiye olarak 6 puan kazandığımızı ve yüzde 32 pazar payına ulaştığımızı görüyoruz. Gelir pazar payında yüzde 28,9, trafik pazar payında yüzde 32,1 alıyoruz. Hacimden aldığımız pazar payımız, gelir pazar payımızın üzerinde gerçekleşti. 2009-2010 mali yılından itibaren kesintisiz bir biçimde verimlilik projelerimize devam ettik. Büyümenin maliyetini mümkün olduğu kadar konvanse edecek tasarruf projelerini de lanse ettik, bir gider politikası yürüttük."

Timuray, bu sene mobil sektördeki en düşük gider artışını Vodafone Türkiye'nin yaptığını anlatarak, "FAVÖK'te 454 milyon lira ile kendi içimizde en yüksek seviyeye ulaşırken, FAVÖK marjı olarak da yüzde 16,9 FAVÖK marjı elde ettik. Biz performansımızı mukayese ederken Vodafone operasyonlarının olduğu diğer ülkelerle de faaliyetlerimizi kıyaslıyoruz. Sadece tek bir operatörün mobil iletişim sektöründeki bütün EBITDA'daki hacmi sağladığını görmekteydik. Artık bu paylaşımın daha dengeli haline geldiğini görüyoruz. Başlangıç noktamıza göre yüzde 21,1 EBITDA pazar payı alımımız söz konusu" şeklinde konuştu.

Timuray, Vodafone'un istikrarlı bir şekilde aboneleri tarafından en çok tavsiye edilen operatör olduğunu da aktardı.

"15 tane Göktürk-2'yi uzaya atabilirdik"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt de, Temmuz-Eylül 2012 arasında geçen yılın aynı dönemine göre faturalı abone bazında 1,2 milyon yeni aboneyle 6,5 milyon faturalı abone sayısına ulaştıklarını belirterek, "3 sene önce 2,1 milyon olan faturalı abone sayısının tam 3 katına çıktığını gösteriyor" dedi.

Ses dışı gelirlerinin yüzde 26'lık bir büyüme kaydettiğini ifade eden Öğüt, sözlerini şöyle tamamladı:

"Son çeyrek itibariyle kişi başına ayda 300 SMS ile Türkiye'nin en fazla mesajlaştıran operatörüyüz. Türkiye'de atılan bütün mesajların yüzde 36'sı Vodafone şebekesi üzerinden atılmış. Eylül sonu itibariyle son 3,5 yılda yaptığımız yatırım 2,9 milyar liraya ulaştı. Bu sektörde en yüksek yatırımlardan bir tanesidir. 2,9 milyar liralık yatırım rakamıyla 15 tane Göktürk-2'yi uzaya atabilirdik. İşte son 3,5 yılda bu kadar büyük bir yatırım yaptık."

Mobil internet gelirlerinde %101 artış

Şirketin, akıllı cihaz penetrasyonunu geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık iki kat artışla %17,7'lik seviyeye çıkarması, mobil internet ve data gelirlerine de yansıdı. Geçen senenin aynı yarıyılına göre mobil internet gelirlerinde %101 ve data gelirlerinde %54 artış kaydetti
 


onurca06

onurca06

Üye
:tşk:
 
Cihanel

Cihanel

Üye
cepnet neden pahalı oldu anlaşılıyor...
 
Norm life

Norm life

Üye
o kadar para içerisinde yüzüyorlar şu cepnet paketlerinde uygun bir fiyat yapmıyorlar.
 

Salihç.

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]gusell paramis[/SIZE][/COLOR]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt