Vodafone Şarj Dayanmıyor... !

Sponsorlu Bağlantılar

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone Şarj Dayanmıyor... !
Arkadaşlar Vodafone BlackBerry kampanyasından Curve 8520 aldım. Şarjı 2 gün gidiyordu kullanım olarak günlük toplam 30 DK konuşma + 150 SMS atan biriyim. Dediğim gibi telefon 2 gün dayanıyor. Şimdi Turkcell hat taktım şarj abartmıyorum aynı kullanıma 4 günü buluyor.
Bunun neden olduğunuda kendimce çözdüm şöyle ki ;
Bir mesaj gönderdiğinizde baz istasyonu ile sinyal iletişimi olur mesaj gittiğinde baz ile sinyal bağlantısı kesilir. (Turkcellde böyle) Ama Vodafone'da mesaj gidiyor ama halen gereksiz bir sinyal alıverişi devam ediyor bu kısa sürsede yinede 1 mesaj daha gönderiyor gibi bağlantı oluyor. Bu ne anlama gelir basit bir örnek vermek gerekirse telefonunuz 200 Mesaj attığında şarjı bitiyorsa Vodafone'da 100 SMS attığınızda Şarj biter anlamına geliyor. Vodafone'da Turkcell gibi bir işlem bittiği anda baz istasyonuyla iletişimi kesmesi gerek.
Diğer bir şeyde Vodafone biraz bilinçsizce bir baz istasyonu kuruyor sanırım çünkü çok aşırı baz istasyonu değiştiriyor telefon buda şarjı tüketiyor. Çünkü Vodafone'da sinyal seviyesi biraz düştüğünde gene bir sinyal gönderimi yapıyor sonra birden oluyor tekrar işte o an yine baz istasyonu değiştiriyor tekrardan ... Turkcell de böyle gereksiz baz değiştirmeler olmuyor.
Müşteri hizmetlerini aradım bana bir sürü gereksiz şeyler buluyor işte yok kart uyumsuzmuş yok telde sorun varmış ...
Ve son bir kanıtta Telefonun şarj seviyesi tek çubuk kalıyor Vodafone hat taktığımda telefon kendini kapatıyor (Şarj yarıdayken veya 'ken kapatmıyor) Ama başka hat takıyorum telefonun şarjı tek çubukken telefon arama dahi yaptırıyor...

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone kullanıp Böyle birşeyi bende farkettim diyen arkadaş var mı ?

By_GaBLiN

By_GaBLiN

Üye
Hatla İlgili Olduğunu Sanmıyorum

OğuzcanAbi

Üye
bende sanmıyorum :)

'Patron

'Patron

Üye
Hatla ilgili olabilir aslında dediğin gibi. şebeke uzaksa. telefon ona ulaşmak için kendını kasıyor olabılır.

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
Sağolun arkadaşlar bulabilirsem 128 KB lik kartlarla değiştirsem düzelir mi acaba ? 128lik kart bulabilirsem tabi...

Larock

Larock

Üye
Arkadaşlar Vodafone BlackBerry kampanyasından Curve 8520 aldım. Şarjı 2 gün gidiyordu kullanım olarak günlük toplam 30 DK konuşma + 150 SMS atan biriyim. Dediğim gibi telefon 2 gün dayanıyor. Şimdi Turkcell hat taktım şarj abartmıyorum aynı kullanıma 4 günü buluyor.
Bunun neden olduğunuda kendimce çözdüm şöyle ki ;
Bir mesaj gönderdiğinizde baz istasyonu ile sinyal iletişimi olur mesaj gittiğinde baz ile sinyal bağlantısı kesilir. (Turkcellde böyle) Ama Vodafone'da mesaj gidiyor ama halen gereksiz bir sinyal alıverişi devam ediyor bu kısa sürsede yinede 1 mesaj daha gönderiyor gibi bağlantı oluyor. Bu ne anlama gelir basit bir örnek vermek gerekirse telefonunuz 200 Mesaj attığında şarjı bitiyorsa Vodafone'da 100 SMS attığınızda Şarj biter anlamına geliyor. Vodafone'da Turkcell gibi bir işlem bittiği anda baz istasyonuyla iletişimi kesmesi gerek.
Diğer bir şeyde Vodafone biraz bilinçsizce bir baz istasyonu kuruyor sanırım çünkü çok aşırı baz istasyonu değiştiriyor telefon buda şarjı tüketiyor. Çünkü Vodafone'da sinyal seviyesi biraz düştüğünde gene bir sinyal gönderimi yapıyor sonra birden oluyor tekrar işte o an yine baz istasyonu değiştiriyor tekrardan ... Turkcell de böyle gereksiz baz değiştirmeler olmuyor.
Müşteri hizmetlerini aradım bana bir sürü gereksiz şeyler buluyor işte yok kart uyumsuzmuş yok telde sorun varmış ...
Ve son bir kanıtta Telefonun şarj seviyesi tek çubuk kalıyor Vodafone hat taktığımda telefon kendini kapatıyor (Şarj yarıdayken veya 'ken kapatmıyor) Ama başka hat takıyorum telefonun şarjı tek çubukken telefon arama dahi yaptırıyor...

Dediklerine aynen katılıyorum. vodafonda şarz çok çabuk bitiyor. ben de turkcell kullanıcısıydım, vadafone geçince farkettim. dediğiniz gibi çok fazla şebeke değiştiriyor durmadan. bu da şarzın erken bitmesinin yanı sıra konuşma esnasında kopukluklara neden oluyor. bakalım bu sorunu ne zaman çözecekler. belki haberleri bile yoktur.:off:

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
Dediklerine aynen katılıyorum. vodafonda şarz çok çabuk bitiyor. ben de turkcell kullanıcısıydım, vadafone geçince farkettim. dediğiniz gibi çok fazla şebeke değiştiriyor durmadan. bu da şarzın erken bitmesinin yanı sıra konuşma esnasında kopukluklara neden oluyor. bakalım bu sorunu ne zaman çözecekler. belki haberleri bile yoktur.:off:

Demekki bunu yaşayan tek değilmişim . Gerçi link vermek reklama girer diye link koymuyorum ama google'da biraz araştırsanız başka forumlarda da aynı sorundan şikayetçi insanlar var. Umarım düzeltirler çünkü telefonda şarj gerçekten çok önemli. Ama ben müşteri hizmetlerini aradığımda gerçekten bu sorunu çözmeye yönelik birşey olmuyor size oyalayıcı şeyler yaptırıyor. Örneğin gidip sim kart yenileyin diyor benim sim kartımda sorun yok ki ? Cihazı teknik servise verin diyor diğer hatlarda niye şarj normal gidiyor ? Ben böyle dedim müşteri hizmetlerine bana siz yinede bir sim kart değişikliği yapın diyor :vur Böyle giderse Vodafone'nin çekim gücü ve kampanyalarından ne kadar memnun olsamda bana Turkcell yolu görünecek sanırım ...

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Önceden bende turkcell kullanıyrdm ama N8 alnca vodafone a geçtm çok yoğun facebooktaym ve internet paketide var 1 gün gdyr bazen 2 de oluyo:vur

'Patron

'Patron

Üye
telefonunuzun 3g sini kapatin cift modda olmasin. sadece gsm de kalsin. ise yarar bu.

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
telefonunuzun 3g sini kapatin cift modda olmasin. sadece gsm de kalsin. ise yarar bu.

Valla blackberry 8520 de 3G de yok ki kapatayım : )))

----------Eklendi @ 12:50:14 ---------- Yazıldı @ 12:40:11 ----------

Önceden bende turkcell kullanıyrdm ama N8 alnca vodafone a geçtm çok yoğun facebooktaym ve internet paketide var 1 gün gdyr bazen 2 de oluyo:vur
Arkadaşım seninki normal olabilir şundan dolayı diyorum öyle bir söyledin ki sanki Turkcell deyken facebook tarzı sitelere pek girmiyordunda Vodafone 'ye geçince internet paketiyle facebook olsun internet olsun çok geziyormuşsun gibi birşey anladım. Eğer böyleyse tabiki Vodafone'da şarjının çabuk bitmesi gayet normal internete girmek şarjın bitmesinde etkilidir. Benim demek istediğim iki hatta da aynı kullanımına rağmen şarjda fark oluşması...

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Hayr turkcell de internet paketi yoktu o.facebook tan gryrdum aynı süre ama vodafone hat braz daha fazla sarj yiyor.

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar sorunu çözdüm keyfim yerine geldi : )) Sorunu çözdüğüme göre Vodafone'la devam : ))

Burak

Üye
benim telefona (5130) vodafone hat takınca sarjı bı gun bıle gıtmıyor.
Turkcell kullanıyorum ve en az 3 gun gıdıyor.

----------Eklendi @ 11:49:58 ---------- Yazıldı @ 11:49:13 ----------

Arkadaşlar sorunu çözdüm keyfim yerine geldi : )) Sorunu çözdüğüme göre Vodafone'la devam : ))

bızımlede paylassan ? Nasıl cozdugunu

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
benim telefona (5130) vodafone hat takınca sarjı bı gun bıle gıtmıyor.
Turkcell kullanıyorum ve en az 3 gun gıdıyor.

----------Eklendi @ 11:49:58 ---------- Yazıldı @ 11:49:13 ----------

bızımlede paylassan ? Nasıl cozdugunu
Şöyle dostum en baştaki yazımı okuduysan Vodafone'den Blackberry kampanyasından 8520 aldım demiştim bu cihaz Vodafone kampanyası olduğu için BIS aboneliği ile geliyor. Herneyse Turkcell hat taktığımda Turkcell de BIS aboneliğim bulunmadığımdan ayrıca cihaz kendi net'e bağlanmıyordu şarj uzun gidiyor. Vodafone BIS aboneliğini iptal ettirdim düzeldi. BIS'i iptal ettirmek çoğu arkadaşa mantıksız gelebilir çünkü kampanyası gayet güzeldi ama zaten telde internette kullandığım şeyleri BIS olmadan internet paketi alarakta kullanabileceğim şeyler olduğundan iptal ettirdim. Şuan BIS'siz 1 gün oldu Turkcell den bir farkı olmadı bu sefer şarj konusunda ...

Burak

Üye
hmm anladım. Sag ol detaylı bılgı ıcın.
:oke:

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
    Konu Sahibi
hmm anladım. Sag ol detaylı bılgı ıcın.
:oke:

Rica ederim umarım bütün arkadaşların bu konudaki sorunları çözülür. Çünkü çoğu arkadaşın sorunu çözülmeyeceğini biliyorum çünkü BB ve BIS kullanan çok arkadaş olduğunu sanmıyorum umarım herkesin sorunu çözülür...

fatih54102

fatih54102

Üye
Bendede oluyor bu.

swiss47

Üye
arkadaşlar aynı sorun bendede var telefon c7 hattımı vodafone taşıdım o günden beri şarj hızlı gitmeye başladı durumu yeni farkettim . hattı geri turkcelle taşırsam sorun çözülür mü yardımıcı olabilir misiniz

Üst Alt