Vodafone neden hala KKTC'de Telsim markasını kullanıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ismet_yalniz

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone neden hala KKTC'de Telsim markasını kullanıyor?
Arkadaşlar merhaba,

geçenlerde hurriyet gazetesinde Cüneyt Semercioğlu'nun yazısını okudum, Kıbrıs'a son 7 senedir hiç gitmediğim bilmiyordum ama Vodafo hala KKTC'de sim ol k geçiyormuş. Geçenlerde Vodafone'un patronu Türkiye'ye geldi yok biz Türkiye'ye şöyle önem veriyoruz böyle önem veriyoruz sonsuza Türkiye'deyiz dedi ama hala KKTC'de Telsim markasından vazgeçmemişler. Güney Kıbrıs'ta çatır çatır Vodafone markasını kullanıyorlar. Eğer bu kadar değer veriyorsan KKTC'de de Vodafone markanı kullan. Resmen dalga geçiyorlar.

Cüneyt Semercioğlu'nun yazısı :

Kıbrıs'taki Telsim

Geçenlerde Tarkan'ı izlemeye Kıbrıs'a gittiğimde sağda solda Telsim ilanlarını görünce Cem Yılmaz'lı, Ajda Pekkan'lı reklamlara, Cem Uzan'lı Telsim yıllarına uzandım.
“Telsim kırmızısı” nostalji yaptırdı de.
Ben saf saf Telsim mi kaldı, eski ilanlar neden buralarda derken uyardılar beni...
“Vodafone o” dediler, “ rada hâlâ Telsim adını kullanıyor”.
Uluslararası ambargolardan dolayı Vodafone, kendi adıyla KKTC'ye yatırım yapamıyor.
Düşünün KKTC, Türkiye için “yavru vatan” ama Türkiye'de çalışan markalar bile oraya yatırım yapamıyor.
Vodafone Türkiye, KKTC'ye girmiyor...
Bu konuda bir Rum baskısı var mı, yoksa sadece uluslararası ambargoya mı takılıyor Vodafone merak ediyorum...
Çünkü diğer yandan Turkcell de uluslararası marka olmasına rağmen adını “Kuzey Kıbrıs Turkcell” olarak veriyor KKTC'ye...
Fransız Accor Grubu benzer sıkıntıyı yaşamıştı bir süre önce. KKTC'ye ambargoyu delip otel açan Accor, sonra baskı yiyince ortağı Hamdi Akın'ın Mercure Otel ismini kullanmaya başladı.
Diyeceğim o ki, Kıbrıs yince yangında kül bırakmayan Türkiye elinin altındaki markaların yatırım yapmasını bile sağlayamıyor KKTC'ye...
Her konuda geriden gelen KKTC de ne yapsın, hâlâ Telsim'li yılları yaşıyor...

Bir de Ekonomi Gündemi sitesinde başka bir habere rastladım:

Sonsuza kadar Türkiyede kalma vaadinde bulunan Vodafone, yıllar geçmesine rağmen hala adını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde kullanmaktan kaçınıyor

Türkiye pazarından çıkacakları y unda çeşitli haberlerin çıktığı Vodafone’un Grup Başkanı Sir Bond Türkiye’ye ziyareti sırasında en büyük yatırımı Türkiye’ye yaptıklarını ve sonsuza kadar kalacakları açıklamasını yaptı. Başbakan Erdoğan’la da yaptığı görüşmede Türkiye’den çok mutlu olduklarını belirten Bond, yatırımlara hızla devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye’den çok umutlu klarını belirten Bond nedense Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde hizmet veren KKTC Telsim ile ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı. Bu bazı soruları akıllara getiriyor. Güney Kıbrıs’ta Vodafone markasını gönül rahatlıyla kullanmasına rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde neden kendi markasını kullanmaktan kaçınıyor? KKTC resmi devlet olarak tanınmadığı için mi markasını kullanamıyor? KKTC’de markalarını kullanmaktan utanıyorlar mı yoksa korkuyorlar mı?

Kendi ismini kullanamayan Vodafone KKTC Telsim’e hiçbir yatırım yapmıyor. Vodafone’un Telsim’i satın almasından bu yana üvey evlattan daha kötü muamele gören KKTC Telsim’e şu ana kadar hiçbir yatırım yapılmamış. Sir Bond’un ağzından da KKTC Telsim’le ilgili hiçbir söz çıkmıyor. Türkiye’de sonsuza kadar kalmayı vaat eden Vodafone sonsuza kadar KKTC Telsim’e yatırım yapmayacak mı? KKTC Telsim’in ismi sonsuza kadar aynı mı kalacak?

karanlıktaki

Üye
Vodafone telsime hiç yatırım yapmamışta insanlar o yüzden mi telsim 3g bağlantısına sahip. Kıbrıs hiçte geriden gelmiyor. Aksine türkiyede daha 3g yokken orada vardı. Bilip bilmeden yazıyorlar birde kendilerine kanaat önderi diyorlar. Olay acitasyon olunca bu insanlar gerçekten kannaat önderi.

hakancoban

hakancoban

Üye
Bence gereksiz bi beklenti.Hizmetler yapılıyorsa ve KKTCde Turkcellden daha iyi bi durumdaysa bu şirket orada hangi ismi kullandığının ne önemi var ki?

--mm33rrtt--

Üye
kktc yi sadece türkiye tanıyor geri kalan avrupa ülkeleri falan tanımıyor bu yüzden de vodafone alt yapısında olmasına rağmen telsim ismini kullanıyorlar yani vodafone kendi ismini vermiyor bide şöyle birşey varki arkadaşında dediği gibi güzel hizmet veriyorsa eğerki telsimmiş veya vodafonemuş hangi ismi kullandığının ne önemi varki

tayfoon

tayfoon

Üye
Arkadaş vodafonun alt yapısının olmadıgını söylüyor 2008 yılında 3gnin alt yapısı bitmiş zaten ve türkiyeden de cok iyi yerde..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...