Vodafone: 3G için numara taşınabilirliğinin sağlanması lazım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone: 3G için numara taşınabilirliğinin sağlanması lazım
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO)
Attila Vitai, Türkiye’nin, 3G’ye hazır olmadığını belirterek, numara taşınabilirliğinin, Türkiye’de cep telefonu kullanıcılarının en son teknolojileri kullanabilmesinin önündeki en önemli engel olarak durduğunu kaydetti.
Attila Vitai, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye GSM sektörünün öncelikli konusunun numara taşınabilirliği olduğunu, cep telefonu kullanıcılarının kendilerine en uygun GSM operatörünü seçme özgürlüğüne sahip olduktan sonra başta 3G olmak üzere her türlü yeni teknolojinin çok daha rahat ve hızlı bir şekilde uygulanabileceğini ifade etti.
Yapılan açıklamada; "Ulaştırma Bakanımızın dün GSMA’de verdiği demeçte sözünü ettiği gibi, Türkiye’de 3G lisanslarının tahsisi öncesinde numara taşınabilirliğinin hayata geçirilmesi ve kapsama alanının tüm yurdu kapsayacak biçimde sağlanması şarttır. Sayın Bakanımızın da belirttiği gibi Türkiye 3G’ye hazırdır; ancak numara taşınabilirliği ülkemizde cep telefonu kullanıcılarının en son teknolojileri kullanabilmesinin önündeki en önemli engel olarak durmaktadır." Vodafone’nin 5 kıtada faaliyet gösterdiği pek çok ülkede yıllardır 3G’yi kullandığını ve Türkiye’de de 3G uygulamasına geçmek için hazır olduğunu belirten Vitai, şunları kaydetti:
"Avrupa’da 10. yılını dolduran 3G’nin yanı sıra, 4G ya da Wimax üzerinde yapılan yenilikleri barındıran farklı teknolojiler telekomünikasyon sektöründe farklı ihtiyaçları karşılayan ve düşük maliyetli teknolojiler olarak kabul edilmektedir. Tüm kullanıcıların en son ve en uygun teknolojileri kullanabilmesinin önündeki engeller kalkmadan, belli bir teknolojiye odaklanmış tartışmalardan uzak durmak sektörde sağlıklı kararlar alınmasının önünü açacaktır. Bu anlamda Vodafone olarak, numara taşınabilirliğini yeni teknolojilere geçiş öncesinde atılması gereken en önemli adım olarak görüyoruz.
Günümüzde başta AB ülkeleri olmak üzere dünyada Vodafone’nin de faaliyet gösterdiği pek çok pazarda numara taşınabilirliği bulunmaktadır.
Türkiye’de de 2008 yılı sonunda uygulamaya konması planlanan numara taşınabilirliğinin hızla sağlanabilmesi için altyapı çalışmalarının tamamlanmasına verdiğimiz desteği hızlandırmış bulunmaktayız. Bu sayede kullanılacak sistemlerin ve süreçlerin pazara uyarlanması ve hızlı şekilde işlerlik kazanması da ayrıca önem taşıyacaktır."

Kaynak: Milliyet Haber
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt