Vizyonda Bu Hafta: 28 Şubat 2014

Sponsorlu Bağlantılar

azattt

azattt

Üye
    Konu Sahibi
Vizyonda Bu Hafta: 28 Şubat 2014
Oscarlar için geri saydığımız 28 Şubat haftasında 7 yeni film vizyona giriyor! Aile Sırları, Sürgün İnek, Son Kalan ve Meydan göze çarpan yapımlar...

Sürgün İnek


Film : Sürgün İnek
Yönetmen: Ayhan Özen
Oyuncular: Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Cezmi Baskın Fırat Tanış, Vildan Atasever
Detaylar: Sürgün İnek gerçekten yaşanmış bir olaydan ilham alınarak beyazperdeye uyarlanmış. 90'lı yılların sonlarına doğru geçen hikayede inekleri Sarıkız'ı çok seven Şevket ve Cemile, ineğin bir büstü yıkması ile zor bir döneme girer. Olay dilden dile yayılır ve ikili ne yapacaklarını bilmez halde bürokrasiden kaçmaya çalışır. Oyuncu kadrosu bir hayli güçlü olan Sürgün İnek filmi son yılların en iyi Türk komedi filmi olma iddiasını taşıyarak vizyona giriyor.
---

Aile Sırları


Film : Aile Sırları
Yönetmen: John Wells
Oyuncular: Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Chris Cooper, Benedict Cumberbatch
Detaylar: Tiyatro oyun yazarı Tracy Letts'in oyunundan, yine kendisi tarafından metinsel uyarlaması yapılan Aile Sırları bu haftanın belki de en güçlü filmi. Vizyona girdiği ülkelerde büyük beğeni toplayan film özellikle de güçlü oyuncu kadrosu ile öne çıkıyor. Usta aktris Meryl Streep'in son zamanlardaki en iyi performansını gerçekleştirdiği söylenirken, filmin oyuncu kadrosunun tam bir uyum içinde olduğu dile getiriliyor. Büyük bir ailenin bir araya gelişi ve kısa süre içerisinde büyük çatırdamaların başlamasını usta işi bir üslupla anlatan Aile Sırları filmi son zamanların önemli projelerinden bir tanesi.
---

Son Kalan


Film : Son Kalan
Yönetmen: Peter Berg
Oyuncular: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Ali Suliman
Detaylar: Amerikan askeri Marcus Luttrell'in gerçekten yaşadığı ve üç arkadaşını kaybettiği gerçek bir savaş hikayesinden uyarlanan Son Kalan bu haftanın dramatik kurgusu güçlü aksiyon filmi olarak öne çıkıyor. Afganistan'da bir Taliban liderini ölü ya da diri ele geçirmek için bölgedeki köylerden birine giden dört askerin yaşadıklarını anlatan yapımda savaşın karanlık yüzünü izlemekle kalmıyor, iyi insanların her ülkede, her şehirde ve köyde olduğuna da tanık oluyoruz. Film genel olarak bağımsız bir bakış açısı ile ilerliyor ve seyircisine beklediğini vermeyi başarıyor.
---

Kış Masalı


Film : Kış Masalı
Yönetmen: Akiva Goldsman
Oyuncular: Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Russell Crowe, Matt Bomer, Will Smith
Detaylar: Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) filminin senaryosu ile Oscar kazanan ünlü senarist Akiva Goldsman'ın ilk yönetmenlik denemesi ile karşı karşıyayız. Russell Crowe, Colin Farrell ve Jennifer Connelly gibi güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan Kış Masalı filmi oldukça ilginç bir hikayeye sahip. Şans eseri tanışan zengin bir ailenin kızı ile basit bir hırsızın ölmeyen aşkını anlatan filmde, hastalığı yüzünden hayatını kaybeden genç kızın ardından bir başına kalan adamın acısına tanık oluyoruz. Genç hırsız ilerleyen yıllarda kendini birkaç yüzyıl sonra, yani günümüzde buluyor ve ölüleri diriltebileceğini fark ediyor. Crowe'un temsil ettiği kötülüğe direnmeye çalışan adamın tek amacı da sevdiği kadını geri getirebilmek oluyor. Dram, romantizm ve fantezinin iç içe geçtiği başarılı ve bir o kadar da ilginç bir film Kış Masalı.
---

Meydan


Film : Meydan
Yönetmen: Jehane Noujaim
Oyuncular: Khalid Abdalla, Ahmed Hassan, Magdy Ashour, Ragia Omran, Ramy Essam
Detaylar: Prömiyerini Sundance Film Festivali'nde yapan ve Seyirci Ödülü'ne layık görülen Meydan filmi haftanın en kışkırtıcı ve en güçlü yapımlarından bir tanesi. 2010'da yaşanmaya başlayan Arap Baharı'na Mısır'dan bakış atan film iki buçuk yıllık süreci olabildiğine gerçekçi bir yorumla beyazperdeye aktarmış. Birkaç gencin gözlerinden bir ülkenin isyanını paylaşan hikayede şiddetin ve kaous yüzünü görüyor ve olayların arkasındaki gerçek drama tanık oluyoruz. Meydan filmi aynı zamanda bu yılın Oscar'larında En İyi Belgesel Film adaylarından da bir tanesi.
---

Gulyabani


Film : Gulyabani
Yönetmen: Orçun Benli
Oyuncular: Deniz Uğur, Melike Öcalan, Ceyda Ateş, Didem Balçın, Cüneyt Arkın
Detaylar:İlk uzun metrajlı işi "Bu Son Olsun" filmiyle kendini tanıtan yönetmen Orçun Benli'nin ikinci çalışması Gulyabani korku soslu bir komedi filmi. Alışıldık korku filmi hikayelerini inceden ti'ye alma amacı taşıyan film, senaryo yazmak için orman evine gelen dört genç kadının başından geçenleri anlatıyor. Farkında olmadan çok eski bir kötülüğü, Gulyabani'yi serbest bırakan kadınlar, kendilerini bir süre sonra korkunç bir kovalamacanın içinde buluyorlar. Filmin sürpriz oyuncularından bir tanesi ise Yeşilçam'ın önde gelen isimlerinden olan Cüneyt Arkın!
---

Kapital


Film : Kapital
Yönetmen: Costa-Gavras
Oyuncular: Gad Elmaleh, Gabriel Byrne, Natacha Régnier, Céline Sallette, Liya Kebede
Detaylar: Z ve Missing gibi çok önemli yapımların yönetmeni Costa-Gavras'ın yeni çalışması Kapital bu haftanın vizyona giren son filmi. Dram ve gerilim türündeki Kapital genç bir banka çalışanının adrenalin dolu hikayesiyle seyirci karşısında. Banka müdürünün ağır bir şekilde hastalanması ile tüm işleri üzerine alan adam her şeyi uslüne uygun şekilde yönetmek ister. Ancak hissedarların istekleri farklıdır ve banka üzerinde dönen oyunlar yeni yöneticinin sonunu hazırlayacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: adler03 ve .caner.


vysl107

vysl107

Üye
Tskler paylasim icin
 
  • Beğen
Tepkiler: azattt


Üst Alt