Visual Basic 2010 bilenler bakabilir mi ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AkSiYoN

AkSiYoN

Üye
    Konu Sahibi
Visual Basic 2010 bilenler bakabilir mi ?
Mrb arkadaşlar terhis hesaplama programı üzerinde çalışıyorum henüz yeni başladım basic temelim sağlam değil pek sorduğum soru size basit geliyor olabilir ama önemli olan kodları :) şimdi resimde gördüğünüz üzre ikinci kısımda "SEVK TARİHİ" diye isimlendirdiğim maskedtextbox2 mevcut, buraya girdiğim tarihe "UZUN DÖNEM" ( checkbox1) işaretlendiğinde hesaplaya bastığımda bu tarihe 15 ay ekleyip " NORMAL TERHİS TARİHİ" diye isimlendirdiğim textbox4 e yazmasını istiyorum. aynı şekilde "KISA DÖNEM" (checkbox2) işaretledğimde 6 ay eklemesini istiyorum. yardımlarınızı acil bekliyorum çok teşekkürler ...
[

_ardaa

_ardaa

Üye
vb2010 sanırım .net oldu, istersen ben sana c# ile yazayım sen onu vb'ye çevir internette online çeviri siteleri var.

AkSiYoN

AkSiYoN

Üye
    Konu Sahibi
bende her ikiside yüklü c# da var hangisinde daha kolay yazarım. ama onu hiç kullanmadım internetten falan yapabilir miyim daha eklemem gereken veri var ama en önemli kod tarih eksiltme ve ekleme. yardımınız için sağolun bekliyorum...

_ardaa

_ardaa

Üye
ikisi de .net dili, kolay yazmak diye birşey yok yapacağın şeye göre değişir ama ikisinde de aynı şeyleri yaparsın, c# vb'ye göre anlaşılır zaten .net'in resmi dili c#'tır, ikisi içinde internette örnekler dökümanlar bulabilirsin ben c# tavsiye ederim ama sana kalmış.

en basit haliyle yazıyorum, aşağıda ki kodu hesapla butonunun click olayına(event) yazacaksın.
if (maskedtextbox2.Text!="")
{
if (checkbox1.Checked)
{
DateTime SevkTarihi = Convert.ToDateTime(maskedtextbox2.Text);
textbox4.Text = SevkTarihi.AddMonths(15).ToShortDateString();
}
else if (checkBox2.Checked)
{
DateTime SevkTarihi = Convert.ToDateTime(maskedtextbox2.Text);
textbox4.Text = SevkTarihi.AddMonths(6).ToShortDateString();
}
}

kodlara yorum eklemedim vb.'ye çevirirken yorum satırları hata verebilir.

AkSiYoN

AkSiYoN

Üye
    Konu Sahibi
çok teşekkürler çevirdim ve çalıştı ancak iki checkbox da tıklı kaldığında uzun olanı hesaplıyor onu engelleyemez miyiz ikisini seçemezsiniz gibi yazabilir miyiz yada seçemeyelim

_ardaa

_ardaa

Üye
Engellenir elbette benim pek vaktim yoktu detaya giremedim, onu engellemenin yolları var ama en basiti checkbox yerine radiobutton kullanmandır radiobutton'da tek seçim yapılabilir, checkbox'ları kaldır yerine 2 tane radiobutton koy, ona göre kodları yeniden düzenlerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...