Vişneli Dondurma tarifi

    Konu Sahibi
Vişneli Dondurma tarifi
Malzemeler:

1 litre süt ( ben günlük süt kullandım)
1 tatlı kaşığı salep
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
Yarım kg çekirdeği çıkarılmış vişne( ben dondurulmuş vişne kullandım)






Yapılışı :


  1. nişasta, salep ve toz şekerden ayırdığını 2 tatlı kaşığı şekeri bir kasede karıştırın. Sütten 1 su bardağı ayırıp üstüne dökün karıştırarak homojen hale getirin.
  2. Kalan süt ve şekeri ocağa alın. Kaynayınca kaynayan sütten salepli karışıma bir iki kepçe alıp karıştırın. Salepli karışımı karıştırarak kaynayan süte ilave edin. Kepçeyle arada savurarak karıştırarak yarım saat kaynatın.
  3. Altını kapattıktan sonra yine arada karıştırarak ılımasını bekleyin. Oda sıcaklığına geldiğinde üstünü kapatıp derin dondurucuya alın. (Geniş çelik bir tencere olursa dondurmanız daha güzel olur)
  4. Birer saat ara ile çıkarıp mikserle karıştırmaya devam edin. Katılaşmaya başladığı anda rondodan geçirmiş olduğunuz vişneleri ilave edin. Mikserle karıştırılamayacak kadar katılaştığında tahta kaşıkla döverek karıştırın. Kaşıkla karıştırılamayacak kadar sertleştiğinde ise dondurmanız servise hazırdır. ( karıştırma işlemini yaparken kenarlarındaki donan kısımları içine doğru alıp dondurmaya yedirerek karıştırın)
 
denicem olmazsa sana yedrcem hıkmet senın yern symbıan be kardesım
 

MaxiShe

Üye
bayılırım denıycem bende
 

marist

Üye
Canım cektiii biri yapsada yesek