Virüs DVD ye geçmişmidir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
Virüs DVD ye geçmişmidir?
Arkadaşlar benim laptopa Win32\Parite virüsü bulaştı biliyorsunuz exeleri etkiliyor.Bu sırada laptopda Orjinal GTA san andreas vardı bu win32 virüsü oradaki dosyalarada bulaşmışmıdır?Ama salt okunur dosya oldugu için bulaşmamıştır diye tahmin ediyorum dvdyi tekrar laptopa takıp yüklesem tekrar virüs bulaşırmı?Şimdiden teşekkürler.dvd laptopa takılmış durumdaydı ve gta san andreas simgesine tıkladıgımda visual c++ hatası veriyordu(virüsten kaynaklanıyor)dvd içindeydi laptopun oyunu açmaya çalışırken virüs dvdye de geçmişmidir sizce?

----------Eklendi @ 16:52:22 ---------- Yazıldı @ 16:43:25 ----------

Yokmu cevap?

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar kaç saat geçti bilemiyorsanız bilmiyorum deyin bu ne yaaaaa aciiilllllll

delrico

delrico

Emekli Yönetici
bence de virüs gta nın dosyalarına bulaşmamıştır salt okunur olduğu için ama dvd yi tekrar takarsan bulaşabilir diyorum ben zaten oyunu açmaya çalıştığında da hata almışsın

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
o zaman ne halt yiyecegim pcyi formata götürdük içindeki bütün dosyalar komple silinecek dvdye geçmemiştir ya setup var içinde zaten sonuçta o da bir .exe ama geçtigini sanmıyorum ben inşallah geçmemiştir :(

delrico

delrico

Emekli Yönetici
inşallah geçmemiştir ne diyelim

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
eger geçtiyse 10 yıllık bilgisayar hayatım sona erer :D

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Bilgisayara bulaştığında gördüğü exe dosyalarını kopyalayarak çoğalır. Kaspersky kopya olanları bulup temizler. Ama esas dosyayı kendi sistem dosyası olarak görür ve dokunmaz. Bu sebeple siz ne kadar sistemi temizleseniz'de tekrar çoğalır. asıl dosyayı silmek gerekiyor ki buda dvd de ise dvd yi salla gitsin. çözüm aşağıda.

Burdaki dosyayı indirip kurun öyle dvd yi yerleştirin ve taratın.

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
ne çöpemi? olamaz ben ne yapacagım babam öldürecek beni virüsün bulaştıgını anlayınca kapadım pcyi hemen ama şimdi ben ne yapacagımmm :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
yok kardeş yanlış anladın çöpe derken dvd yi at dedim. :) bilgisayarı değil canım. hem yukarda anlattığım şekilde uygulamayı kur ve tarat. Eğer bulaşmış ise temizlenir.

lolaman

lolaman

Üye
    Konu Sahibi
yok kardeş sen bana dvdyi çöpe at diyorsunda ucuz bir şey degilki senin dedigin stopzilla ile taratıyorum şu an 13 tane virüslü dosya buldu ama silmiyor nasıl silecegim:hmmm

*PoweR+

*PoweR+

Üye
dvd ye tekrar dokunma işlemi hiçbir program ile olmaz mesela dosya silme ad değiştirme sen dvd yi at çöpe git 3 tl ye gta al :haha:

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
yok kardeş sen bana dvdyi çöpe at diyorsunda ucuz bir şey degilki senin dedigin stopzilla ile taratıyorum şu an 13 tane virüslü dosya buldu ama silmiyor nasıl silecegim:hmmm
dvd den birşey silmen, temizlemen mümkün değil. 3 tl dvd oyun satılıyor. Atmak yerine pc'ye vürüsleri salmak istiyorsan senin bileceğin iş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...