Video iPod duyuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
    Konu Sahibi
Video iPod duyuruldu



Apple’ın bir hafta önce basın bazı basın mensuplarına gönderdiği ‘gizemli’ davetiyenin ardından beklenen basın konferansı gerçekleşti. Apple bu konferansta video oynatan popüler iPod müzik çalarını duyurarak söylentileri doğruladı. Apple konferansta duyurusunu yaptığı diğer ürünlerle ev eğlencesi sektörüne de gireceğinin sinyallerini verdi.

Apple’ın geçen hafta duyurduğu gizemli basın toplantısı gerçekleşti ve dev şirket beklendiği gibi video oynatma yeteneğine sahip iPod müzik çalarının duyurusunu yaptı. Uzun zamandır beklenen video iPod, dünya çapında adeta efsane olan ve 2001’deki piyasa çıkışından bu yana 28 milyon satan iPod taşınabilir dijital müzik çaların video oynatabilen sürümü teşkil ediyor.



Resim dosyalarını da gösterebilen yeni iPod iki değişik depolama kapasitesine sahip bulunuyor; ABD’de 299 dolara satılacak olan 30 GB’lik sürüm ve 399 dolara satılacak olan 60 GB’lik sürüm. 60 GB depolama kapasitesine sahip olan video iPod modeli; 15 bin şarkı, 25 bin resim veya 150 saatlik videoyu sabit diskinde barındırabiliyor.



Önceki modellere göre daha ince olan yeni iPod, 2.5 inçlik (6.35 cm) bir ekrana ve 320 x 240 çözünürlüğünde renkli bir ekrana sahip. Yeni iPod’ların önümüzdeki hafta mağazalara dağıtılması bekleniyor.



İçerik sorunu



Video iPod için çeşitli çevreler tarafından içerik sıkıntısı çekebileceği yorumları yapılıyor. Fakat Apple, birkaç şirketle içerik anlaşması yapmış bulunuyor. Bunlar arasında ABC ve Disney Channel kanalları yer alıyor. İlk etapta video iPod için sunulacak olan, TV şovlarının ağırlıkta olduğu video içeriği içinde “Desperate Housewives”, “Lost”, “Night Stalker”, “That’s so Raven” ve "The Suite Life of Zack & Cody'' gibi diziler yer alacak. Toplantıda ayrıca indirilebilecek TV şovların zamanla artacağı belirtildi.



Bölüm başına 1.99 dolardan satılacak olan TV şovları yayınlandıkları günün ardından sunulacak. CD veya DVD’ye kaydedilemeyecek olan videolar 5 adetten fazla olmamak üzere PC’lere kaydedilebilecek. Apple’ın başkanı Steve Jobs’a göre 1 saatlik bir programın İnternet’ten indirilmesi 10 ile 20 dakika sürecek. Video iPod, öteden beri Apple’ın iTunes medya indirme hizmeti aracılığıyla dağıtılan müzik videolarından da faydalanabilecek.



Apple’ın diğer gözü ev eğlencesinde



Apple düzenlediği toplantıda yeni iPod’un yanı sıra, yeniden düzenlenmiş iMac G5 bilgisayarını da tanıttı. Bir uzaktan kumanda ve Front Row isimli bir yazılım paketiyle beraber gelen yeni G5, Apple’ın son zamanlarda firmaların büyük ilgi gösterdiği dijital ev eğlencesi piyasasına girmek istediğinin ilk sinyalli olarak yorumlanıyor.



Dijital ev eğlencesi kavramı son zamanlarda özellikle dev bilgisayar şirketleri arasında oldukça sıcak bir konu olma niteliği taşıyor. Öteden beri yazılım devi Microsoft, eğlence odaklı işletim sistemi Windows XP Media Center Edition ile, arasında Dell ve HP’nin bulunduğu bilgisayar üreticilerini
 


metintekin

Üye
İpod coştu wallhii
 
free

free

Üye
van hoıjdonk cep telefonlarından sıkıldım diyordu bu cihazı alabilir bence ;;)
 
DeLmIrA

DeLmIrA

Üye
van psp alcak galiba verdimi kararini bilmiorum ama abi sabit bi cihazımız kalmadı yaa herşey mobil oldu :D muzık calarımız bilgisayarımız oyun konsolumuz nereye kadar gitcek bakalm böle :D
 
Gokhan43

Gokhan43

Üye
Yok , van_hoijdonk'un alacağını hiç sanmam.

PSP'ye karar kılmıştı sanırım o.
 
free

free

Üye
van hoıjdonk bir gün bu cihazı mutlaka alır şu an psp alabilir o ayrı ama bunu ilerde alır diye düşünüyorum,çünkü ceplerden sıkıldım demişti
bu arada ipodun atak yapması açısından iyi olmuş bu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt