Haber Vertu telefonlar neden bu kadar pahalı?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Vertu telefonlar neden bu kadar pahalı?
Dünyanın en pahalı cep telefonu modellerini üreten şirketler arasında yer alan ve birçok ünlü tarafından tercih edilen Vertu markalı cep telefonlarının neden bu kadar pahalı olduğu akıllarda bir soru işareti yaratıyor. 1998 yılında ilk temelleri Nokia tarafından atılan şirketin Church Crookham yani Birleşik Krallık'larında yer alıyor.

Vertu'nun ürettiği cep telefonları arasında sadece temel iletişim mantığının ele alındığını söylersek pekte yalan söylemeyiz. Yani Vertu çok yüksek teknik özellikler içeren akıllı cep telefonu üretmek yerine, giriş seviyesine hitap eden sadece arama ve mesaj gönderimi gerçekleştirebileceğiniz cep telefonları üretiyor.

Vertu'nun geliştirdiği telefon modellerinin bu kadar özellikten yoksun olmasına rağmen pahalı olmasının sebebi ise lüks taşlar ve değerli materyalleri içeriyor olması. Birçok kral ve kralicenin taçlarında yer alan değerli taşların üretimini gerçekleştiren Fransız mücevher evi Bouchero ve bunun gibi onlarca mücevher üretcisi ile çalışan şirket, telefonlarını en değerli taşlarla süslüyor.

Vertu kısa bir süre önce Türk işadamının oldu
2014 yılında 110 milyon sterlinlik satışa rağmen 53 milyon sterlin zarar eden Vertu firması, 50 milyon sterlin (227 milyon TL) karşılğında Cem Uzan'ın abisi olarak bilinen Hakan Uzan tarafından satın alındı.
 

Benzer Konular



Üst Alt