Venüs, Güneş'in önünden geçecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Venüs, Güneş'in önünden geçecek
Venüs, 6 Haziran'da Güneş'in önünden geçecek. Türkiye'den de görülebilecek olan gök olayı, 105 yıl içinde bir daha gerçekleşmeyecek.
ANKA - 04.06.2012 / 14.39
Venüs'ün, 6 Haziran'da Güneş'in önünden geçişinin güvenli bir şekilde izlenebilmesi için TÜBİTAK, "Bilim Çocuk" ile "Bilim ve Teknik" dergisiyle birlikte 250 bin özel gözlük hediye edecek. Venüs geçişi toplam 6 saat 40 dakika kadar sürecek. Türkiye'den geçişin tamamı izlenemeyecek olsa da, Güneş bu sırada ufka yakın olduğundan gözlem yapmak daha kolay olacak. Venüs 6 Haziran sabahı saat 07.31'de Güneş'in önünden çekilmeye başlayacak ve saat 07.49'da geçiş sona erecek. Geçişin en ilginç aşaması Venüs'ün Güneş'in önünden çekilmeye başladığı aşama olacak. Saat 07.30 civarı Güneş kenarından küçük bir "ısırık alınmış" gibi görünecek.

Venüs geçişini izleyebilmek için özel bir filtre kullanmak gerekecek. Güneş'in parlaklığı nedeniyle Venüs'ü çıplak gözle görmek mümkün olmayacak. Güneş'e anlık olarak bakmanın bile gözlere zarar verebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, fotoğraf, röntgen filmi, isli cam kullanarak veya gerekli önlemleri almadan teleskop ve dürbün gibi gözlem araçlarıyla Güneş'e bakmanın güvenli olmadığını belirtti.

TÜBİTAK da Venüs'ün Güneş ile dansının güvenli bir şekilde izlenebilmesi için özel üretilen 250 bin gözlük hediye edecek. Gözlükler, TÜBİTAK Bilim Çocuk, Bilim ve Teknik dergisiyle birlikte okurlara ücretsiz olarak verilecek. Ayrıca, Venüs geçişinin izlenebilmesi için düzenlenecek etkinliklerde de talep üzerine gözlük verilecek.
 


Emrgncy

Emrgncy

Üye
Şimdi apple, güneşin bir ısırık alınmış gibi görünmesine de patent davası açar.

Bu logo bizim diye :d:
 
Haluk.

Haluk.

Üye
Ben izlmistim ozel gozlukle
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
467
TheCower
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Haydar
hidayet02
Cevap
0
Görüntüleme
375
hidayet02
El Hadimi
Cevap
0
Görüntüleme
643
El Hadimi


Üst Alt