Ve Üzmez tutuklandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Atakan

Atakan

Üye
    Konu Sahibi
Ve Üzmez tutuklandı

Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Vakit Gazetesi'nin 76 yaşındaki Yazarı Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına bugün devam edildi. İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'nun yaşanan cinsel olayların B.Ç.'nin ruh sağlığını bozduğunu belirten raporunun ulaştığı mahkeme heyeti bu duruşmada, hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen Hüseyin Üzmez'in tutuklanmasına karar verdi.

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde geçtiğimiz yılın Nisan ayında, B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak" ve "Hürriyet-i Tahdit" suçlarından dava açılan ve 25 yıla kadar hapis cezası istenen Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına bugün devam edildi. 7. kez hakim karşısına çıkan Hüseyin Üzmez Bursa Adliyesi'ne saat 09.20'de özel korumaları ve Avukatı Emir Ali Kav ile geldi.
Adliye girişinde yöneltilen soruları yanıtsız bırakan Üzmez, "Allah var Şeriki yok (eşi ve benzeri yok)'' dedi. İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'nun B.Ç.'nin ruh sağlığının bozulduğunu belirten raporunun ulaştığı Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma saat 10.00'da başladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi'nde yatarak tedavi gören B.Ç.'nin gelmediği yargılamada, tutuksuz sanık Hüseyin Üzmez, "fuhuşa aracılık" yapmakla suçlanan B.Ç.'nin annesi Livaze Ç. ile sanık ve B.Ç.'nin savunmasını üstlenen avukatlar hazır bulundu.
SAVUNMASINDA SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Hüseyin Üzmez bu duruşmada B.Ç.'nin avukatlarının Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itiraz sonucu hakkında açılan "Hürriyet-i Tahdit" suçundan ilk kez ifade verdi. Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Hüseyin Üzmez, "Olaylar kafamda o kadar karışık ki. Hatırladığım kadarıyla ben bunlarla İstanbul'da hiç buluşmadım. Atılı suçları da kesinlikle işlemedim. Anne ve kızı ile görüştüm. Bunlar dünyanın en iyi insanları. Ben malımın zekatının bir kısmını bunlara veriyordum. Allah şahidimdir ki ben böyle bir şey yapmadım. Ben bunlara hep yardım ettim. Hatta ailenin sigortalarını bile yatırdım. Benden 'kapıcılık' işi istiyorlardı. Mudanya'daki bir kapıcılık işi için görüşmeye gitmiştik. Ben Mudanya'da Livaze Ç.'ye banka kartımı verip bankadan para çekmesi için gönderdim. O da kızıyla birlikte gitti. Kartı kendisine çok güvendiğim için hatta hayatımı teslim edecek kadar inandığım için verdim" dedi.

Duruşmada ifade veren Livaze Ç. ise kızının geleceği olan bir çocuk olduğunu belirterek, "Okuyacaktı. Ben onun hürriyetini asla kısıtlamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" şeklinde verdi.,

'HÜRRİYETİ KISITLAMADAN BAHSEDİLİYOR KIZI GÖREMİYORUM'

B.Ç.'nin ailesinin tuttuğu Avukat Ahmet Dedeler'in sanıklardan şikayetçi olmadığını söylediği mahkemede konuşan B.Ç.'nin babası Bekir Ç ise, "'Hürriyeti kısıtlama' diye suçlamalarda bulunuluyor. Ben şimdi çocuğumu göremiyorum. Bu nasıl bir şey. Benim çocuğum yurda kapatıldı. Hastaneye kapatıldı. Bize gösterilmiyor. Bari cezaevine atın da haftada bir en azından göreyim çocuğumu. Uzun süredir yavrumu göremiyorum. Hürriyeti kısıtlama deniliyorsa budur" dedi.

'ÜZMEZ CEBİNDE PARA YOK DİYOR 220 TL PARA ÇIKTI'

Duruşmada Bursa Barosu'nun B.Ç.'yi savunması için tuttuğu Avukat Nevin Canbaz da söz aldı. Sanığın olay günü cebinde para olmadığı için Livaze Ç.'ye kartını verip bankaya gönderdiğini hatırlatan Canbaz, "Böylece suç işlemeye zemin hazırlamış oldu. Parasının olmadığını söyledi yakalandıktan sonra cebinden 220 TL para çıktı. Yalan söylüyor. Amacı mağdur çocuk ile baş başa kalmaktı" diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANI ÜZMEZ'İ UYARDI

Nevin Canbaz'ın bu sözlerinden sonra konuşmak için söz isteyen Hüseyin Üzmez'i Mahkeme Başkanı Kadir Ünal, "Dakika başı kalkıp söz alamazsın. Sıran gelince konuşursun. Sana da söz sırası gelecek. Az önce seni dinledik" diyerek uyardı.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ VE TUTUKLANDI

Tarafları dinleyen Mahkeme Heyeti duruşmaya beş dakika ara verdiğini açıklayıp salondan ayrılırken konuşan Hüseyin Üzmez mahkeme başkanına, "Sayın hakimim adalete vicdanları etkileyecek şaibe karışmıştır. Benim üzerimde para vardı. Bu para benim radyocu arkadaşım Şenol Baş'a vereceğim paraydı. Kendimin değil. İsterse şahit olarak dinlenebilir. Burada adalete şaibe karıştırılıyor" diyerek seslendi.

Verilen ara sonunda mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'ndan gelen raporun B.Ç ve Hüseyin Üzmez'in avukatları tarafından incelenmesi için 24 Temmuz gününe ertelerken Hüseyin Üzmez'in tutuklanmasına, Livaze Ç.'nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Bu karardan sonra Hüseyin Üzmez mahkeme salonuna gelen polisler tarafından gözaltına alınıp adliye karakoluna götürüldü.

B.Ç.'NİN AİLESİNDEN BASINA TEPKİ

Mahkeme sonrası gazetecilere tepki gösteren B.Ç.'nin babası Bekir Ç. tutuklanmayla ilgili karar hakkındaki düşüncelerini soran gazetecileri, "Bu mahkemenin kararı. Bu soruları bana neden soruyorsunuz" dedi.

Basına çocuğu yüzünden tepki gösterdiğini belirten anne Livaze Ç. de "Medyaya gösterdiğim tepki çocuğum nedeniyle. Bu olaylardan sadece benim çocuğum etkileniyor. O zarar görüyor. Tepkim bu yüzden "dedi.

Livaze ve Bekir Ç. bu açıklamalarından sonra el ele adliyeden ayrıldılar.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
bu adamı görünce midem bulanıyor

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
:polis:

şu anki hukemitin destekledigi biridir bu adam ırakta iranda tecavuz ve yeltenme sucundan taşlanan ve asılan insanları bu sitede verildi gördük tekpilerde hep iyi yapmısşar allah belasını versin gibi oluyordu şimdi bu adam neden tepkiler gelmiyor arkadaşlar illa bizim kardeşimizemi yapılsın Türkiye Cumhuriyetinin yasaları tekleyrekte olsa yerini buluyor bu adamı ibret olarak asmak lazım

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Elleri kırılır inşallah.Bütün tecavüzcüler kısırlaştırılsın!(Admin'ler kızmayın,gazetede yazıyordu.:))

Ozan

Ozan

Admin
Arkadaslar yorumlara dikkat :polis:

Mebuchadnezzar

Üye
Bu adamdaki suç kadar annesindede suç var asmaya gidecekse bu iş bu adam listenin ortasında kalır türkiyede asılması gereken o kadar insan varki ah devletin yönetimi bigünlüğune bende olacaktı ah ah :D

Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
Arkadaslar yorumlara dikkat :polis:
ok mesaj alındi konu tekrar acıldıgı için saol bakalım kimler nasıl yorum yapcak onu merak etigim için sormustum üzülerekte söyluyorum bu adamın yandaşlari var maxiceptede mutlaka vardır....
>>>>>>>>>>>> pankartlara dikatli okuyunuz<<<<<<<<<<<<<<<<

zibidi39

zibidi39

Üye
unlu bı laf var ya güzide taksim meydanınında ıcınde gectıgı bı sozcuk.

sallandırıcaksın taksim meydanında bunun gıbı 3-4 tane bak bakalım dıyerlerı yapıyomu

Marchegiani

Marchegiani

Üye
Asılması lazım tecavüzcülerin...

atakan kır

atakan kır

Üye
bu adama o bile iyi idam lazım bunlara

BaDThings

BaDThings

Üye
adamın tipinde hayır yok inş cezaevinde de bu adama tecavüz ederler

Odysseus

Odysseus

Üye
Böyle insanları asmak, onlara ödül vermektir. Bence idam olmamalı. Bu onlara bir kerede kurtulma şansı veriyor. Hemde insanlık dışı bir olay. Bunun yerine onlara ömür boyu hücre hapsi verilecek en güzel cezadır. Ömür boyunca farelerle yatıp kalksın da anlasın bakalım çoluk çocuğa göz dikmek nasıl oluyormuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...