Ve Fenerbahce Türkiye Kupasında FİNALDE.

Sponsorlu Bağlantılar

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Ve Fenerbahce Türkiye Kupasında FİNALDE.
İstanbul'da 3-1 yendiği Sivasspor karşısına oldukça eksik bir kadroyla çıkan sarı lacivertliler, 0-0 sona eren 90 dakikanın ardından adını Fortis Türkiye Kupası finaline yazdırdı. Sivasspor ise tarihinde ilk kez yarı finale çıktığı kupaya havlu atarak, şampiyonluk kovaladığı Turkcell Süper Lig'e döndü.​
Kupanın yarı finalinde İstanbul'da yapılan ve Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona eren maçın rövanşına, her iki takım da atak bir futbolla başladı. Kupada adını finale yazdırabilmesi için en az 2-0'lık bir galibiyete ihtiyacı olan Sivasspor, rakibine oranla maçın ilk yarısında daha atak bir futbol sergiledi. Konuk Fenerbahçe ise ilk maçtaki 3-1'lik skor avantajı nedeniyle daha kontrollü oyunu tercih etti. Sivasspor, Mehmet Yıldız ve Kamanan ikilisi ile Fenerbahçe ise Güiza ile rakip kalede gol aradı. Her iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince, maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.​
Aynı manzara ikinci yarıda da vardı. Baskılı olmaya çalışan ama fazla pozisyon üretemeyen Sivasspor ile hızlı akınlarla golü bulmaya çalışan Fenerbahçe'nin mücadelesinde 2. 45 dakikada da ağlar sarsılmadı. Bu yarının en önemli pozisyonu Sivasspor'un üstüste 2 kez direktön dönen toplarıydı.​

MAÇTAN NOTLAR...
Fortis Türkiye Kupası'nda finale yükselecek takımın belirleneceği Sivasspor-Fenerbahçe maçına futbolseverler yoğun ilgi gösterdiler. Kupada yarı finalde İstanbul FB Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapılan ve Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğüyle sona eren ilk maçın rövanşında, Sivasspor ile Fenerbahçe, Sivas 4 Eylül Stadı'nda final bileti alabilmek için mücadele ettiler.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Maç öncesinde stat çevresinde ve kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Bileti olmayan taraftarlar, stat çevresindeki arama noktalarından içeriye alınmadılar. Taraftarlar, arandıktan sonra stada alındılar. Stadın kapıları taraftarlara maçtan yaklaşık 2.5 saat önce açıldı. Maçta çok sayıda polis ve özel güvenlik ekibi görev aldı. Sivassporlu futbolseverler, takımlarının kupa serüveninin sürdürmesi açısından büyük önem taşıyan maçta Sivasspor'a destek amacıyla tribünlerdeki yerlerini aldılar. Fenerbahçeli taraftarlar da bu zorlu maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Havuz tarafı kale arkası tribünü ile kapalı yan tribünü arasındaki bölümde yerini alan yaklaşık 800 Fenerbahçeli taraftar, takımlarına sevgi gösterisinde bulundular.

Fenerbahçe, maçtan yaklaşık 1.5 saat önce konakladığı otelden geniş güvenlik önlemleri altında stada geldi. Sahaya giren sarı-lacivertli takımın futbolcuları ve teknik direktörü Luis Aragones, saha zeminini kontrol ettiler.

Fenerbahçe'den yaklaşık 15 dakika sonra stada gelen Sivasspor'un teknik heyeti ve futbolcuları da sahaya çıkarak tribünleri selamladılar. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve kimi futbolcular, Fenerbahçe'nin teknik heyetine ve futbolcularına başarılar dilediler. Uygun, Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı ile de bir süre sohbet etti. Bir dönem Sivasspor'da kiralık olarak forma giyen Fenerbahçeli futbolcular Can Arat ve Gürhan Gürsoy da eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdiler.

Ligin 23. haftasında Sivas'ta yapılan Sivasspor-Ankaraspor maçındaki sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 4 resmi müsabakadan men cezası alan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, uzun bir aradan sonra Sivas'ta takımının başında sahaya çıktı.

ODYAKMAZ, MARATON TRİBÜNÜNDE MAÇI İZLEDİ
Maçı Sivas Valisi Veysel Dalmaz, bir dönem Sivas'ta görev yapan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kimi müsteşarlar ve diğer protokol üyeleri, protokol tribününde izlediler. Sivaslı futbolseverler, ''Cerrah Baba'' şeklinde tezahürat yaparak Cerrah'a sevgi gösterisinde bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kimi yöneticiler de protokol tribünündeki kapalı bölümde maçı izlediler. Ligin 27. haftasında Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona eren Antalyaspor maçı sonrası yaptıkları açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca 21 gün hak mahrumiyeti cezası verilen Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulu üyesi Faruk Taşseten ise maçı maraton tribününde izlediler. Karşılaşmada, ulusal ve yerel basın kuruluşlarından toplam 120 basın mensubu akredite oldu.

FENERBAHÇE'DE EKSİK ÇOK
Fenerbahçe, bu zorlu maça, kadroya dahil edilmeyen Uğur Boral, sakatlıkları bulunan Alex, Edu, Gökhan Gönül, Emre, Abdülkadir ve Maldonado ile cezalılar Semih, Lugano ve kaleci Volkan Demirel'den yoksun bir kadroyla çıktı. Semih'in yokluğunda Daniel Güiza'yı tek forvet oynatan teknik direktör Aragones, Deivid'e de İspanyol oyuncu Güiza'ya yakın oynama görevi verdi. Fenerbahçe'de Edu-Lugano ikilisinin yokluğunda savunmada Yasin-Önder ikilisi görev yaptı. Kaleci Volkan Demirel'in cezası nedeniyle ligde geçen hafta Ankaraspor ile yapılan maçta kaleyi koruyan Volkan Babacan, bu sezonki kupa maçlarında olduğu gibi Sivasspor maçında da kaleyi korudu. Takım kaptanları Alex ve Semih'in yokluğunda sarı-lacivertli ekipte sahaya Selçuk Şahin kaptan olarak çıktı. Fenerbahçe'de, kaleci Mert Günok ile Burak Yılmaz, Kazım Kazım, Josico, Can Arat, Gürhan Gürsoy ve İlhan Parlak yedekler arasında yer aldı.

SİVASSPOR'DA 2 EKSİK
Evsahibi Sivasspor'da ise sakatlıkları bulunan Musa Aydın ve Sedat Bayrak, bu zorlu maçta forma giyemediler. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, kaleci Akın Vardar ile Faruk Bayar, Mohammed Ali Kurtuluş, Pini Felix Balili, Sergio Oliveira, Murat Sözgelmez ve Herve Germain Tum'u yedek soyundurdu. Kırmızı-beyazlı ekipte, Sedat'ın yokluğunda savunmada Bilica-Diallo ikilisi görev yaptı. Sivasspor, Mehmet Yıldız ve Kamanan ikilisi ile rakip kalede gol aradı.

SİVASSPOR-FENERBAHÇE
STAT: 4 Eylül
HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Gökhan Memişoğlu Muhittin Gürses

SİVASSPOR: Petkoviç, Abdurrahman, Bilica, Murat Sözgelmez, Hayrettin, Sylla (Dk. 43 Herve Tum), Sezer, İbrahim, Murat Erdoğan, Mehmet Yıldız, Kamanan (Dk. 60 Balili)
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Uygun

FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Yasin, Önder, Carlos, Gökhan Emreciksin (Dk. 71 Kazım), Deniz, Selçuk, Vederson, Deivid (Dk. 79 İlhan Parlak), Güiza (Dk. 90+1 Burak)
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

SARI KART: Dk. 87 Kazım (Fenerbahçe)
 


LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Fenerbahçe eksiği olmasına rağmen ayağa top yaparak, zamana oynadı, maçta dikkat çeken en büyük olay ise ofsaytların fazlalığı idi. Her pozisyon nerdeyse ofsayt söylenebilir, sivas gerçek sivas değildi, fenerbahcenin yedek ağırlıklı çıkması nedeniyle korku yoktu ama düzgün oyunda oynayamadı. Maçın geneline baktığımızda iki takıma hiçbir fayda sağlamayacak, formalite icabı oynanan bir karşılaşma gibiydi. Fenerbahçe finale çıktı, yarın Bizde çıkarız finalde umutlarını 26'ıncı seneye nasip olursa deriz.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Ne ilginçtir ki 25 Senedir Türkiye Kupasını Alamayan Fenerbahçe takımı ,Türkiye Lig tarihin Türkiye Kupasında En fazla FİNAL OYNAYAN TAKIMIDIR FENERBAHÇE. Fakat , artık sonunu getirmek lazım...Rakibimizi bekliyoruz..Türkiye Kupasında Yenilmeden Şampiyon olacağız..
 
mihman

mihman

Üye
Ne ilginçtir ki 25 Senedir Türkiye Kupasını Alamayan Fenerbahçe takımı


26 olsa bişi olmaz demi
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Karşımıza çıkın da o zaman görürüz. Sanırım Bjk ile yaptığımız son 8 maçı da berabere kalmadan kazandık :)

Bir yenisini daha da ekleriz sorun değil. :oke:
 
lovestar

lovestar

Üye
60 dakka kaçak oyna zaman öldür sonra gel türkiyenin en çok koşan 90 dk basan takımı beşiktaşla final oyna.yazık olacak fenere.üzüldüm şimdi...bizi direk mirek durduramaz sivas gibi...
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Yazık kime olacak göreceğiz..Biz Beşiktaşı artık rahat yeniyoruz..Son 8 maçda berabere dahi kalmadık..Süper kupada da yenip kupayı almıştık hatırlıyorum. :ehe Bir de fenerbahceyi ligle kıyaslama birader , türkiye kupasında sadece 2 gol yemiş :)

Görecez sıranızı bekleyin..
 
Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Kupayı inşallah Bjk alırda hiç değilse olası bir bjk Şampiyonluğunda lig dördüncüsüde Uefaya gider...Yani Galatasaray...:ehe
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Yine Beşiktaş ile!
 
'Davut

'Davut

Üye
geçmiş olsun beşiktaşa inşallah bu sefer olur:oke:
 
citoyen

citoyen

Üye
Salih Baba™;1346226' Alıntı:
Kupayı inşallah Bjk alırda hiç değilse olası bir bjk Şampiyonluğunda lig dördüncüsüde Uefaya gider...Yani Galatasaray...:ehe

nelerin hesabini yapiyorsunuz yazik size ligde besiktasin rakiplerini destekleyin kupada besiktasi umarim hayalleriniz bosa cikar sezon basi uc kupa dediniz size cay kupasi kaldi bu sene dostum bunla idare edin artik
 

Doğan

Üye
kupa fb nin :D
 
arslansem

arslansem

Üye
Şu Sivas şampiyon olursa ben kafayı yerim abi başka diyecek hiçbişeyim yok.Fener gel üstüme gol at ele beni diyor adamlar birkaç yarım net pozisyondan başka 90 dakika boyunca hiçbirşey yapamıyor.Turu hak eden taraf geçti gerçekten.Güzel bi final olacak :oke:
 


Üst Alt