Ve Cumhurbaşkanı Gül, yasayı onayladı ...!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
    Konu Sahibi
Ve Cumhurbaşkanı Gül, yasayı onayladı ...!
Değiştirilmeden Meclis'te kabul edilen ve köşke gönderilen şike yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandı. Kanun, yarın resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Değiştirilmeden Meclis'te kabul edilen ve köşke gönderilen şike yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandı. Kanun, yarın resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.
Cumhurbaşkanı Gül'ün onayladığı yasayla bir spor karşılaşmasının sonucunu etkilemek için birine kazanç veya başka menfaat sağlayan kişiye verilen hapis cezasının üst sınırı 12 yıldan 3 yıla düşürülecek.
Spor federasyonları ve kulüplerinin başkan ve üyelerinin, beraat etmeleri halinde görevlerine devamındaki engel kalkacak.
Şike ve teşvik primi kapsamına giren suçlarla ilgili olarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilemeyecek.
Yasayla spor alanlarına yasak madde sokan, hakaret içeren tezahüratta bulunanlara verilen hapis cezaları da indiriliyor.

Consul9

Consul9

Üye
Gul anayasa mahkemesine götürecek söyle bir ifade kullandı ben gereğini yapmaları için meclise geri gönderdim onlar gereğini yapmazsa ben gereğini yaparım dedi

Sent from my iPhone using Tapatalk

greenmile

greenmile

Üye
Nerde dedi yahu ayrica anayasaya aykiri bir yeri yok anayasayasa aykiriligi bilmelisin once kardesim :)

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

Consul9

Consul9

Üye
hukuk okuyorum anayasaya aykırılığı sen ben değil cumhurbaşkanı bilir.

greenmile

greenmile

Üye
17 yaşında mı hukuk okuyorsun? Anayasaya aykırılığı söz konusu değil.Cumhurbaşkanı açıklamasında kanun yapma yeri meclistir dedi zaten.İlk veto ettiğinde anayasayal bir sorun var da demedi,veto gerekçesini bence birkez daha okuman gerekli.Kamu vicdanı bir anayasal sorun değildir.

Consul9

Consul9

Üye
bak bakalım okuyormuşum okumuyormuşum nüfusta 94 kayıtlıyım
sen hala anayasaya aykırı değil diyip cumhurbaşkanı oluyorsun.Ama galiba mahkemeye gitmeyecek çünkü sanırım başbakanla aralarında halletmişler kamudan sızan bilgilere göre.

Ekli dosyalar

greenmile

greenmile

Üye
bak bakalım okuyormuşum okumuyormuşum nüfusta 94 kayıtlıyım
sen hala anayasaya aykırı değil diyip cumhurbaşkanı oluyorsun.Ama galiba mahkemeye gitmeyecek çünkü sanırım başbakanla aralarında halletmişler kamudan sızan bilgilere göre.

:ehe konuşmalarından okul falan bitiyor izlenimi edindim o yüzden ;)

kardeşim hukukçu değilim ama anayasaya aykırılık konusu farklı birşeydir.Cumhurbaşkanın veto gerekçesi hiçbir zaman bu anayasaya aykırıdır şeklinde olmadı.Anayasa mahkemesi hukuka aykırıysa ele alır,cumhurbaşkanıda hukuka aykırıysa gönderir mahkemeye.Değişiklikte suçun serbestliği falan söz konusu değil sadece indirim yapıldı anlayacağın hukuka aykırı bir durum söz konusu değil.Kanun yapıcı meclistir.

Daha yeni girmişsin hele bir bitir,sonra hakim,savcı veya avukat olursun inşallah;)

Consul9

Consul9

Üye
Veto anayasaya aykırılık gerekçesiyle olmayabilir anayasaya aykırılık varsa anayasa mahkemesine gider.Hukuka aykırı derken her yerde aynı olan hukuk yoktur.Turk hukukuna aykırı derken zaten anayasaya aykırılığı kastetmiş oluyoruz normlar hiyerarşisine göre yönetmelikler tüzüğe tüzükler kanun ve khk lere khk ve kanunlarda anayasaya aykırı olamaz...Neyse daha yazmiyim yazarsam zaten buraya sığmaz.Konu futbol bölümünde çok saptirmisiz.İyi forumlar

greenmile

greenmile

Üye
Veto anayasaya aykırılık gerekçesiyle olmayabilir anayasaya aykırılık varsa anayasa mahkemesine gider.Hukuka aykırı derken her yerde aynı olan hukuk yoktur.Turk hukukuna aykırı derken zaten anayasaya aykırılığı kastetmiş oluyoruz normlar hiyerarşisine göre yönetmelikler tüzüğe tüzükler kanun ve khk lere khk ve kanunlarda anayasaya aykırı olamaz...Neyse daha yazmiyim yazarsam zaten buraya sığmaz.Konu futbol bölümünde çok saptirmisiz.İyi forumlar

Zaten boyle olmadigi icin anayasa mahkemesine goturmuyor neyse bence de konu daha fazla uzamasin

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...