Vcd'de izlemek istiyorum ama bir türlü beceremedim..

Sponsorlu Bağlantılar

magicmagic

Üye
    Konu Sahibi
Vcd'de izlemek istiyorum ama bir türlü beceremedim..
Arkadaşlar hepinize selamlar.

Bilgisayarımda mp4 uzantılı 100 bölümlük bir dizi var.Ve bunları indirdiğim için bilgisayarımda boş yer kalmadı.Ben de bu 100bölümlük diziyi vcdde izlemek için cd'ye atmak istiyorum.2 gün önce gittim 100tane boş cd aldım.2 gündür uğraşmama rağmen bir türlü beceremedim.

Sitede araştırma yaptım.mp4 olarak atarsam vcdde açılmıyormuş. Vcd'de izlemek için ultra video joiner programı ile wmv formatına çevirdim ben de.Acaba yanlış mı yaptım? Sonra nero6 ile cdye atmaya çalıştım.%70 lerde hata verdi.Yapamadım.Neroda sonradan cdye yazma özelliğide silik, kutucuk işaretlenmiyor.Bu yüzden de cdde hata verdiği için cd boşa gitti.Bir keresinde de yazma işlemimi tamamladı bu sefer vcdde sesler vardı görüntü yoktu.
2 gündür hem yapamıyorum hem de zaman kaybediyorum.

Bana en baştan yardım edebilir misiniz?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevaplarınızı bekliyorum.

Lacrymosa

Üye
Çok kısa ve öz.

Nero'dan VCD Oluştur (Video CD oluştur)u seçin. Bu kadar :)

_________

Dosyayı istediğiniz formata çevirin ister .avi ister .mp4 isterseniz .wma ne yaparsanız yapın klasik VCD oynatıcılar okumaz. VCD'nin okuması için başka dosyaların da atılması gerekiyor. Dediğim şekilde yapın.

magicmagic

Üye
    Konu Sahibi
Çok kısa ve öz.

Nero'dan VCD Oluştur (Video CD oluştur)u seçin. Bu kadar :)

_________

Dosyayı istediğiniz formata çevirin ister .avi ister .mp4 isterseniz .wma ne yaparsanız yapın klasik VCD oynatıcılar okumaz. VCD'nin okuması için başka dosyaların da atılması gerekiyor. Dediğim şekilde yapın.

Yani ben şimdi .mp4 formatındaki dosyayı hiç çevirmeden vidyo cd yarat'ı seçerek yaparsam VCD'de izleyebilir miyim?Ayrıcana .wmv formatına çevirmeme gerek yok mu yani?Nero otomatik olarak çeviriyor o zaman?

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Evet , otomatik olarak VCD formatına çevirip yazıyor ama videoların boyutu değil , uzunluğu önemli.Elindeki CD kaç dakikalıksa ona göre yazman lazım.Mesela normal bir CD max. 80 dakikadır.

magicmagic

Üye
    Konu Sahibi
Evet , otomatik olarak VCD formatına çevirip yazıyor ama videoların boyutu değil , uzunluğu önemli.Elindeki CD kaç dakikalıksa ona göre yazman lazım.Mesela normal bir CD max. 80 dakikadır.

İlgin için teşekkürler Nedved,

Elimdeki dizi 1bölümü 35dk ve boyutu 300mb.Ben 1 cdye 2 tane atıcam.Yani 70dk olacak bir sorun çıkmaz umarım.

Divx formatında da dosya var.Onları da hiç format değiştirmeden vidyo cd yarat seçeneğinden yaparsam yine izleyebilirim değil mi?

Bir de Nero olarak hangisini kullanayım.Nero 6 kullanıyorum "sonradan dosya eklenmesine izin ver" seçeneği silik gözüküyor.Bunu nasıl düzeltebilirim.
Yoksa başka neromu kullanıyım?

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
VCD Yarat seçeneğiyle dosyaları seçtikten sonra zaten maximum kapasiteye göre yazar.Mesela seçtiğin iki videonun uzunluğu toplam 70 dak. ise , 70 dakika yazar CD'leri.

Evet izleyebilirsin formatı değiştirmene gerek yok ancak yazma hızını düşük yap.CD uzun omürlü olur.Ayrıca bütün CD'leri VCD formatına çevirip yazmadan önce birtanesini yazıp VCD'de dene , sonra sorun çıkmasın.

Nero 6 kullanabilirsin desteği var.Sonradan ekleme seçeneğini deaktif yap yani işaretleme.O bölüm CD'ye sonradan veri yazmaya izin verir ancak CD video içerikli olduğundan sorun yaratabilir.

magicmagic

Üye
    Konu Sahibi
Evet dün dizinin iki bölümünü nero8 ile format değiştirmeden 320-330=650mb boyutunda ve uzunluk olarak 39dk-37dk=76dk iki bölümün uzunluğu.Vcdye attım vcdde denedim.Çalışıyor.
Fakat ara ara takılmalar, 1,2 saniye geri sarmalar oluyor.Normalde bilgisayardan izlerken hiç takılma yok ama vcd'de takılmalar oldu.
Ayrıca toplam uzunluk olarak 640mb olmasına rağmen cdye atınca 800mb olmuş.Ama cdnin kapasitesi 700mb.Acaba bundan mı oldu o takılmalar?

saw1982

saw1982

Üye
bendede senin sorununa benzer bir sorun var.ben bir indirme programından video indiryorum bu indirdigim videoları cd ye çekiyorum ama görüntü çok kötü çıkıyor bulanık net degil.ne yapmalıyım?yani hangi formatta film indirmeliyim?

Kobra_FighterTR

Kobra_FighterTR

Üye
bendede senin sorununa benzer bir sorun var.ben bir indirme programından video indiryorum bu indirdigim videoları cd ye çekiyorum ama görüntü çok kötü çıkıyor bulanık net degil.ne yapmalıyım?yani hangi formatta film indirmeliyim?

Formatı Önemli Değil.İndirdiğin Video Bir Paylaşım Sitesine Yüklenirken Çözünürlüğünü Doğal Olarak Kalitesini Kaybeder.

Total Video Converter Programını İndir.Video'ları Örneğin MP4 Uzantılı İse Programdaki "AVCHD & HD" Sekmesinden "MP4 HD Video" Uzantısına Çevir.
Böylelikle Videonun Çözünürlüğü Yani Kalitesi Artacak :)

Üst Alt