Var Olamayacağı Düşünülen Boyutta Bir Yıldız Kara Delik Keşfedildi

Sponsorlu Bağlantılar

Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
    Konu Sahibi
Var Olamayacağı Düşünülen Boyutta Bir Yıldız Kara Delik Keşfedildi


Çinli bilim insanları, bugüne dek görülmemiş bir büyüklükte yıldız kara delik keşfettiler. Bu keşif, mevcut verilerin yeniden değerlendirilmesini gerektiriyor çünkü keşfedilen yıldız kara deliğin kütlesi, Güneş kütlesinden tam 70 kat büyük.

2019 yılı, uzay ve uzay teknolojileri konusunda bir hayli hareketli geçti. Bilim insanları, ilk kez bu yıl bir kara deliğin fotoğrafını çekme ve gösterme imkanı yakalarken uzay turizmi üzerinde çalışan SpaceX de yaptığı çalışmalarla ciddi bir yol kat etti. Bilim insanları şimdi, 2019 yılına damga vuracak yeni bir keşifte bulundular. Bu keşif, bugüne dek görülen en büyük yıldız kara deliği temsil ediyor.

Bilim insanlarının bugüne kadarki tahminleri, yıldız kara deliklerin büyüklüğünün Güneş kütlesinin 20 katı kadar büyük olabileceği yönündeydi. Ancak keşfedilen yeni yıldız kara delik, Güneş kütlesinden tam 70 kat daha büyük. Çinli bilim insanları tarafından keşfedilen bu yıldız kara delik, bugüne dek bilinen tüm tahmin ve verilerin yeniden değerlendirilmesine neden olacak gibi görünüyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Liu, bu büyüklükteki bir yıldız kara deliğin bugüne dek hiç görülmediğini ve hatta günümüzdeki yıldız modellerinin çoğuna göre bu büyüklükteki bir yıldız kara deliğin içerisinde bulunduğumuz galakside yer almaması gerektiğini söyledi. Liu, LB-1 olarak isimlendirdikleri bu yıldız kara deliğin, Dünya'dan 15 bin ışık yılı uzakta olduğunu ve mümkün olduğu düşünülen boyutun iki katı büyüklüğünde olduğunu ifade etti.

Bilim insanları, bu yıldız kara delikle ilgili incelemelerini sürdürüyorlar. Ancak bu uzun ve zorlu bir süreç olacak gibi görünüyor çünkü yıldız kara delikler, zaten hala pek çok gizemle dolu. Ayrıca kara deliklerin tespitinde kullanılan yöntemler, yeni yeni modern bir hal almaya başladı. Bu yeni teknikler, bilim insanlarının konuyla ilgili bakış açısını daha da değiştiriyor ve böylelikle kara deliklerle ilgili yapılan araştırmalar biraz daha derinleşiyor.

İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş ve arslan3332


Üst Alt