Van Basten: "Barca tarihin en iyi takımı"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Van Basten: "Barca tarihin en iyi takımı"
Hollanda'nın efsane ismi Marco van Basten, Guardiola'nın Barcelona'sının son dört yıldaki performansının 1980'lerin sonlarındaki ve 1990'ların başundaki Arrigo Sachhi'li Milan'dan daha etkileyici olduğuna inanıyor.

O dönem Milan, dünya futboluna damgasını vurmayı başarmış ve Avrupa Kupası'nı üst üste iki yıl kazanarak bugün dahi geçilemeyen bir rekora imza atmıştı.

Ancak Van Basten, Barcelona'nın son yıllarda sergilediği performansla o efsane Milan kadrosunun futbolunu bile geride bıraktığını düşünüyor.

L'Equipe'e açıklamalarda bulunan Hollandalı isim, "Tarihin en iyi takımı Barcelona. Aldıkları sonuçlara bakarak bunu görebilirsiniz. Biz bile o kadar iyi değildik. Onların en büyük gücü profesyonellikleri. Futbol için yaşıyorlar." dedi.

O zamanki Milan'da Ruud Gullit'in bir yıldız olduğuna değinen Van Basten, "O çok iyi bir futbolcuydu ama aynı zamanda bir stardı. Xavi de çok iyi bir oyuncu ama ailesi ile birlikte yaşamayı seviyor. Aynı messi ve Iniesta gibi. Barcelona kadrosunda ilgi görmeyi seven tek isim sanırım Pique. Diğer oyuncuların hepsi sadece futbolu düşünüyor. İşte son yıllarda bu kadar başarılı olmalarının sebebi bu." ifadelerini kullandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt