v52.0.007 den cfw yaptım şimdi nasıl orjinale geri dönücem

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kcsoft

kcsoft

Üye
    Konu Sahibi
v52.0.007 den cfw yaptım şimdi nasıl orjinale geri dönücem
arkadaşlar geçen gün cfw attım telefonuma ama memnun kalmadım orjinale nasıl geçebilirim eğer başka bir programla yapılıyorsa link verirseniz bide anlatırsanız sevinirim

maktama

maktama

Üye
navifirm adlı programı forumda ya da googleda aratın, indirin. O programla telefonunuzun orjinal fw'ini indirip, cfw attığınız şekilde orjinal fw'i de telefona atabilirsiniz.
Bu arada hangi custom fw'i kullandınız bilmiyorum ama denemediyseniz Blackstar v52 deneyin derim.

http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...alari/blackstar-5800-v52-mod-hack-411504.html
gayet hızlı sorunsuz bir fwdir.
linkteki ilk mesajı inceledikten sonra son sayfaya gidin ve mesajları geri doğru 5-6 sayfa okuyun, aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bulacaksınız. c6 tabanlı değildir, orjinal 5800 xm FW üzerine yapılmıştır.

kcsoft

kcsoft

Üye
    Konu Sahibi
kullandığım telefon 5800 v52.0.007 red sürümü nawifirm progarmını indirdim normal cfw atarken 3 dosya vardı bunda fazla dosya var nasıl yapıcam jafla

bluee_06

Üye
peki geri orj yazılımıda döndüm diyelim garanti kabul edermi öyle ?

SilentOne

SilentOne

Üye
aynısını yha 1.offline mode 2.dead usb 3.manuel flash 4.factory setting 5.ctr 308 i kaldır 6.use ini ye tıkla 7.telefonun rm kodunu bul tıkla 8.flash bitti:D

bluee_06

Üye
aynısını yha 1.offline mode 2.dead usb 3.manuel flash 4.factory setting 5.ctr 308 i kaldır 6.use ini ye tıkla 7.telefonun rm kodunu bul tıkla 8.flash bitti:D

maktama

maktama

Üye
kullandığım telefon 5800 v52.0.007 red sürümü nawifirm progarmını indirdim normal cfw atarken 3 dosya vardı bunda fazla dosya var nasıl yapıcam jafla

Silenone'ın dediği gibi yaparsan olacaktır.... Daha detay için yukarıda verdiğim linkin ilk mesajında resimli anlatım var. Yapacağın sadece navifirm ile orjinal fw dosyalarını(hepsini) indirip linkte anlatıldığı gibi cfw dosyalarını değil de orjinal dosyaları koyman ve use ini'yi seçip "52.0.007 Turkey" kodunu bulman.

eder, farkı anlamaz ki(çok teknik birisi değilse. Bu telefonlarda fw atma sayacı yok bildiğim kadarıyla,yeni çıkan android tabanlı telefonlarda var ki onu da sıfırlama yöntemi var, konudan alakasız oldu ama...:) ). Her halukarda garantiye girer orjinal fw yüklerseniz. Tabii yazılımsal bakımdan, extra bir fiziksel bir şeyi varsa bilemem.:oke:

bluee_06

Üye
Silenone'ın dediği gibi yaparsan olacaktır.... Daha detay için yukarıda verdiğim linkin ilk mesajında resimli anlatım var. Yapacağın sadece navifirm ile orjinal fw dosyalarını(hepsini) indirip linkte anlatıldığı gibi cfw dosyalarını değil de orjinal dosyaları koyman ve use ini'yi seçip "52.0.007 Turkey" kodunu bulman.

eder, farkı anlamaz ki(çok teknik birisi değilse. Bu telefonlarda fw atma sayacı yok bildiğim kadarıyla,yeni çıkan android tabanlı telefonlarda var ki onu da sıfırlama yöntemi var, konudan alakasız oldu ama...:) ). Her halukarda garantiye girer orjinal fw yüklerseniz. Tabii yazılımsal bakımdan, extra bir fiziksel bir şeyi varsa bilemem.:oke:

madem öyle şimdi telefonun orj. yazılımına sadece mod ekleyerek yüklüycem eyw :D

maktama

maktama

Üye
madem öyle şimdi telefonun orj. yazılımına sadece mod ekleyerek yüklüycem eyw :D
hiç uğraşma derim ben, blackstar v52'yi dene. Adam zaten yapmış herşeyi senin için. Ne uğraşıyorsun mod falan yüklemeye...:) Tabi sen bilirsin yine de:islik

kcsoft

kcsoft

Üye
    Konu Sahibi
ya navifirm ile herşeyi seçtim burada 7 tane dosya var jafla nasıl yapacağımı bu yüzden bilmiyorum cfw atarken 3 dosyaydı şimdi 7 dosyayı nasıl jafla atacağımı söylerseniz sevinirim

maktama

maktama

Üye
arkadaşım, sen benim yazdıklarımı okumuyorsun sanırım?!!!! verdiğim linkte jafla nasıl fw atılacağı, neyi nereye koyman gerektiği resimlerle anlatılıyor ya... İndir o 7 dosyanın hepsini. Sonra linkte de anlatıldığı üzere( o linkteki ilk mesajı okusan her şey çözülecek ama...)
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356

klasörüne kopyalamak.Eğer yok ise oluşturun.... klasörün içinde eski cfw dosyaları varsa silin.
Sonrası yine linkte resimlerle anlatıldığı şekilde aynı.
Hatta ve hatta eğer şu anki versiyonun 52.0.101 değilse indir ordan blackstar fw'i, direkt oalrak orda yapılanları uygula.

kcsoft

kcsoft

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım, sen benim yazdıklarımı okumuyorsun sanırım?!!!! verdiğim linkte jafla nasıl fw atılacağı, neyi nerey koyman gerektiği resimlerle anlatılıyor ya... Daha neyi soruyorsun anlamadım. İndir o 7 dosyanın hepsini. Sonra linkte de anlatıldığı üzere( o linkteki ilk mesajı okusan her şey çözülecek ama...)
C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356

klasörüne kopyalamak.Eğer yok ise oluşturun.... klasörün içinde eski cfw dosyaları varsa silin.
Sonrası yine linkte resimlerle anlatıldığı şekilde aynı.
Hatta ve hatta eğer şu anki versiyonun 52.0.101 değilse indir ordan blackstar fw'i, direkt oalrak orda yapılanları uygula.

okudumda arkadaşım yukarıda dediğin C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356

klasörüne kopyalamak.Eğer yok ise oluşturun.... klasörün içinde eski cfw dosyaları varsa silin. bunu anlamadım önceden cfw atarken böyle bişey yoktu o yüzden o klasörler ne işe yarıyor ben ilk defa cfw atıp orjinale dönüyorum .

maktama

maktama

Üye
Arkadaşım, senin 3 dosyalı attığın cfw yönteminde use ini seçeneğini seçmiyordun sanırım ve dosyaları teker teker elinle seçip yerlerini gösteriyordun değil mi, bunda ise her şeyi 1 klasöre(yerine) koyup use ini'yi seçince kendisi otomatik olarak herşeyi buluyor.
Jaf programının dosyaları aradığı standart yerlerden birisi de bu yukarıda yazılan RM-356 klasörü. İstersen programın ayarlarından bu klasöre ek yeni yerler de tanımlayabilirsin. Ama milletin aklı karışmaması için( ki senin gibi çok kişi var) standart olan yol veriliyor genel olarak.

manialog

manialog

Üye
nokia software uptader ile güncelleme arat yeni yok tekrar yüklensin mi diye sorar zaten yükle sonra format at tamamdır. Ama program görmezse daha önceki yazanları yap boşuna uğraşmamış olursun ben bu şekilde orjinal yapmıştım ovi suite değil ama dediğim program olacak ovi c6 olarak görebilir o zaman sıkıntı olur

maktama

maktama

Üye
nokia software uptader ile güncelleme arat yeni yok tekrar yüklensin mi diye sorar zaten yükle sonra format at tamamdır. Ama program görmezse daha önceki yazanları yap boşuna uğraşmamış olursun ben bu şekilde orjinal yapmıştım ovi suite değil ama dediğim program olacak ovi c6 olarak görebilir o zaman sıkıntı olur
Haa bak arkadaş doğru söylemiş, nokia software update ile yap ki JAF ile 5 dakikada hallolacak işin yarım saat sürsün :) :d:

kcsoft

kcsoft

Üye
    Konu Sahibi
olurmu kardeşim öyle öyle olsaydı neden nawifirm ile dosyaları indiriyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt