Uzun Hikaye Kitap Özeti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Uzun Hikaye Kitap Özeti
Uzun Hikaye Kitabı Özeti



Mustafa Kutlu Uzun Hikaye Kitabı Özeti


Fikir ve Sanatta Hareket dergisinde yayımladığı desen ve hikâyelerle sanat hayatına atılan Mustafa Kutlu, son dönem Türk edebiyatının en önemli hikâyecilerinden biridir. Mustafa Kutlu, hikayelerindeki tematik açılımlar, yeni biçim ve üslup denemeleri ile imdiden Türk edebiyatı tarihlerinde hakettiği yeri almıtır.Daha önce Klâsik Şark üslûbundan hareketle hikâyeler yazan Kutlu, 2000 yılında yayımladığı Uzun Hikâye adlı eseri ile birlikte bir uzun hikâye dönemine girer ve art arda uzun hikâyeler yayımlar. Biz bu çalımamızda, yazarın bu uzun hikâye döneminin ilk eseri olan Uzun Hikâye'yi tahlil etmeye çalıacağız.

Uzun Hikâye, Bulgaristan Göçmeni Ali ile oğlunun baından geçen olayların göç olgusu zemininde ve nostaljik bir atmosferde anlatıldığı uzun bir hikâyedir. Uzun Hikâye’nin en dikkat çeken tarafı, otobiyografik özellikler göstermesidir. Oldukça akıcı bir dil ile kaleme alınan Uzun Hikâye’de anlatılanlar, yazarının hayatındaki bazı olay ve kahramanlarla paralellik arz eder.

Kutlu´nun tür olarak ilk uzun hikâyesi. Eser aslında annesini kaybeden bir çocuğun babası ile yaşadığı uzun, çalkantılı, dokunaklı bir macerayı dile getiriyor. Adalet duygusuna sürekli vurgu yapılan hikâyede anlatım esaslı bir üslup kullanılmıştır. Baba daha düzeli bir hayat kurmasını özlediği oğlunu büyük şehre gönderir, lakin kader genç adamı tıpkı babasının yürüdüğü yolun başına getirip bırakır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt