Üzüm Receli [Yapılışı / Malzemeler / Hazırlanışı]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Üzüm Receli [Yapılışı / Malzemeler / Hazırlanışı]
MALZEMELER
500 gr şeker
1 adet limon
2.5 su bardağı su
1 kg çekirdeksiz üzüm
60 gr çam fıstığı, kavrulmuş

HAZIRLANIŞI
Üzümleri iyice yıkayıp, sularını süzün. Üzümleri salkımdan tane tane koparıp, ayırın. 500 gr şeker ile 2.5 su bardağı suyu kaynatıp, bir şurup hazırlayın.
Şurup kıvamını bulduğunda çam fıstıklarını ve üzümleri içine atın ve üzümler pişinceye dek hafif ateşte kaynatın. Reçel kıvamını aldığına limon suyunu ilave edin ve karıştırın, 20-25 dakika kadar kaynatın.Reçeli ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

SpyChef
Cevap
2
Görüntüleme
458
Baydırman
x-scarface
Cevap
1
Görüntüleme
805
Marco Laren
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
803
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
665
x-scarface
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
717
x-scarface


Üst Alt