üzmeye Kimsenin Hakkıyok Sayın Bakan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

damadada

Üye
    Konu Sahibi
üzmeye Kimsenin Hakkıyok Sayın Bakan
arkadaşlar lutfen okuyun ama lutfennnnn



Amacın ne!

Dünya Şampiyonası’na gitmeleri engellenen ve ödüllerini alamayan engelli bilek güreşçisi, Genel Müdür’e bir mektup göndererek, ağır eleştirilerde bulundu. Türk sporunun şu anki patronunu, “Bu işi yapamıyorsun. Kabul et ve bırak. İyi yapanlar gelsin” diyerek topa tuttu
07.12.2005



Dopingle başı belada olan Türk sporunu, yaşadığı bu krizden çıkarmak için önlemler alan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, kurunun yanında yaşı da kül etti! Sürekli dopingle gündeme gelen Vücut Geliştirme Federasyonu’na ambargo koyan spor teşkilatı, engelli bilek güreşçilerin de tüm emeklerini çöpe attı... Vücut Geliştirme Federasyonu’na bağlı olan bilek güreşini, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na göndermeyen Genel Müdürlük, Bedensel Engelliler Federasyonu bünyesindeki engelli sporcuları da aynı organizasyonlarda yarıştıkları için evlerinde oturttu! Bu durumu kabullenemeyen engelli sporculardan, Dünya Şampiyonu Süreyya Ayçe, Mehmet Atalay’a bir mektup göndererek, ağır eleştirilerde bulundu. İşte Atalay’a giden yazı:

Mehmet Atalay amacın ne?
Bilek güreşine sağdan soldan duyduklarınla ceza verdin. Ses çıkarmadık. Dedik ki, düzelir yanlış yapılmış farkına varırlar. Bırakın yanlışın farkına varmayı, yaptığınız yanlışın üzerini örtmek
için Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı olan engelliler bilek güreşine de Hukuk Baş Müşaviri Sayın Zübeyd Aydın’ın olumlu raporuna rağmen kalktın ceza verdin. Bizi Japonya’da yapılan Dünya Şampiyonası’na göndermedin. Bunun hesabını nasıl vereceksin merak ediyorum. Kul hakkı yenmez, yense de ödenmez ve en büyük günahlardan birisidir. Bunu benden daha iyi bilmen gerekir.
Bu güne kadar bir çok yanlış yaptığını kabul et ve erdemlilik gösterip, “Ben yanlış yaptım” deme cesaretini göster. Sporu yönetemiyorsun. Bunu da kabul et ve bırak. Bu işi iyi yapanlar gelsin. Bu yazıyı yazmakla ben yanlış yapıyorsam, haklılığını delillerle ispatla ben olacaklara razıyım. Şampiyonalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. 2004 Avrupa Şampiyonası’nda kazandığımız madalyalardan sonra ödül almaya hak kazandık ama yönetmeliğe göre alacağımız ödülün dörtte biri verildi. Hem de hiç bir gerekçe gösterilmeden. Bu yıl Ankara’da düzenlenen ödül töreni sırasında Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin’e sorunumuzu ilettim. Sayın Mehmet Atalay siz de bakanımızın yanında oturuyordunuz. Şahin, sizden bu yanlışın düzeltilmesini istedi. Siz de makamınızda konuşmanın daha iyi olacağını söylediniz. Ancak 10 ay boyunca bir kez olsun randevu talebime karşılık vermediniz. Burada isimlerini teleffuz etmek istemezdim ama mecburum. Elvan ile Tezeta gibi ithal sporcular ülkemiz adına yarıştırılıyor v binlerce altın verilerek ödüllendiriliyor. Bizler Türk çocuklarıyız ve ülkemiz için gerekirse canımızı bile vermeye razıyız. Halterde birçok sporcunun doping kullandığı resmi raporlarla belgelenmişken, onlara komplo kurulduğu öne sürülüyor. Fakat komployu kuranlar belli değil. Ben ve diğer bilek güreşçisi sporcu arkadaşlarım merak ediyoruz. GSGM, doping kullandığı raporlarla kanıtlanmış bir branşın ceza almaması için uğraşıyorsa, sporcularının temiz olduğu, Türkiye’nin tek yetkili kurumu, Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi tarafından raporlanan Bedensel Engelli Bilek Güreşi Milli Takımı, Dünya Şampiyonası’na neden gönderilmiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt