Uzayın İlki ve Gerçekte uzaya çıkan ilk insan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Superfan

Superfan

Üye
    Konu Sahibi
Uzayın İlki ve Gerçekte uzaya çıkan ilk insan
Bu bilgiler 20 den fazla siteden topladığım ve araştırdığım aynı zamanda kendi eklediğim bilgilere dayanmaktadır.

Hani düşünürüz ya, aslında hep yanımızda.Gökyüzüdür.Görmek istemeyiz ama görmezlikten gelemeyiz.Ona ne kadar çok bakarsak o kadar derine işleriz.Bu derinlik sınırları aşar.Ama insan beyni sınır tanımaz.Her zaman tutunmak ve ona sahip olmak isteriz

Uzaya Çıkan İlk Canlı
Uzaya çıkan ilk canlı aslında bir köpekti.Filmlerde gördüğümüz gibi bir maymun ve ya bir fare değildi.Bu köpeğin ismi Laika idi.
"Fox terrier" cinsine ait dişi bir sokak köpeği.



1917 Ekim devriminin 40. yıl dönümünde SSBC ABD’lilerden üstün olduğunu göstermek için 3 Kasım 1957’de Sputnik-2 adlı yapay uyduyu, içindeki köpekle uzaya yolladı. Sovyetlerin amacı, canlı organizmanın uzay şartlarına dayanıp dayanamayacağını görmekti.

Uzaya gönderilmeden önce kalp ritmi, kan basıncı ve nefesi ölçülmüş.Uygun bir ekipmanla donatılmış ve bir kameranın karşına oturtulmuştu.Gönderildikten sonra 1600km ye kadar görevini başarıyla yerine getirmişti fakat Laika 1600.km den sonra görevine devam edemedi.Evet, düşündüğünüz şey oldu.Laika ölmüştü.Bunun için çeşit çeşit iddialar atıldı.Yemekten dolayı zehirlendi,
oksiyen yetmedi gibi iddialarla kanıtlanmaya çalıştı.Fakat gerçek 45 yıl sonra yani 2002 yılında ortaya çıktı.Dimitri Malaşenkov adlı bir araştırmacı bu sorunu çözmüştü.Laika'nın kalkışın etkisiyle ortaya çıkan gürültü ve sarsıntının etkisiyle kalbinin 3 kat daha hızlı atması ve bunun sonucunda sersemlemişti.Fakat Laika bu zorlu kalkışı atlatmıştı.Ancak bundan sonra ortaya çıkan teknik problemler baş gösterecekti.Kapsülün ısı kalkanı kalkış esnasında hasar görmüştü.4 saat geçtikten sonra kapsülün sıcaklığı 15 C olması gerekirken kapsülün sıcaklığı 41 C idi ve hala artıyordu.Ve Laika yolculuk başladıktan 5 saat sonra hiç bir hayat belirtisi vermiyordu.Uzaya çıkan ilk canlı olarak tarihe geçen dişi köpeğe mezar olan kapsül, 14 Ağustos 1958’e kadar Dünya’nın tepesinde dolandı durdu ve nihayet o gün atmosferin yoğun katmanlarında yok oldu.“Layka”nın katıldığı uzay yolculuğundan elde edilen bilgiler, daha sonra uzaya gönderilen köpeklerin salimen geri getirilmesine imkan sağladı.











NASA, Mars Exploration Rover görevi sırasında bu toprak hedefini "Laika" olarak adlandırdı.

Uzaya Çıkan ilk insan
Böyle bir soruyla küçükken karşılaştığınızda filmlerden aklınıza gelen Neil Armstrong cevabını verirdiniz.Fakat büyüdükten sonra Rus kozmonot Yuri Gagarin'in uzaya çıkan ilk insan olduğunu öğrenmeye başladınız.Fakat Yuri Gagarin uzaya çıkan ilk insan değildi.

Sizi tanıştırayım..



Joseph Kittinger

Şu anda paraşütle en yüksekten atlama rekorunun sahibi.Dünyanın 31 km, yaklaşık 20 mil yukarısından paraşütle atlayıp, hayatta kalan o inanılmaz adam.Aynı zamanda atmosferi ve uzayı ayıran çizgiye ulaşan adam.Yani uzaya çıkmış olan ilk insan!

Bir balonla yükselen kapsülden 102.800 fit yükseklikten serbest bir şekilde paraşütle atlamış kişi.16 Ağustos 1960 yılında bu atlayışı yapmıştır.Yani Yuri Gagarin den yaklaşık 8 ay önce bu atlayışı yapmıştır.Joseph Kittinger ilk pre-astronaut yani ön-astronot olarak tanımlanmıştır.





Balonla yükselmek yaklaşık 3 saat sürmüştür.Zıpladıktan sonraki ilk saniyelerde saniyede 714 mil hıza ulaşmıştır.Yani 1140km/s hız oluyor.270 dakikadir yani 4,5 saattir serbest bir şekilde düşen Joseph, düşeceği çöle 14.000 fit kala paraşütünü açmıştır.İnmeden öncediği söyler "Thank you, God, thank you," dir.



Yukarıdaki resim Joseph'in son haline aittir.Kendisi hala yaşamaktadır.Şu an Felix adlı, kendisine hayran ve bir çok rekora imza atmış bir paraşütçü gencin kendi rekorunu kırmasına yardım ediyor.Eğer felix rekorunu tahmin ettiği gibi kırarsa ilk defa bir insan vücudu ses hızına ulaşmış olacaktır.Kendisi 40km yükseklikten atlamaya çalışacak.Bu iki inanılmaz adam şu an redbull organizasyonları çerçevesinde çalışmaktadır.Fakat Joseph'in o dönemin teknolojisiyle gerçekleştirdiği bu atlayış her zaman övgüyü hak edecektir.

[video]http://www.timsah.com/Joseph-Kittinger-Balonla-uzaya-cikan-adam-Inanilmaz-goruntuler/Ndd0rL8ukmj[/video]

Yukarıdaki video Joseph'în atlayışına aittir .D

Burada çok az bilinenleri söyledim.Bu yazdıklarım uzun bir araştırmayı dayanır.Gerçekleri öğrenmenizi istedim.

Alttaki videoda aya çıkan ilk insanın o meşhur sözleri var.Kendi sesiyle.

[video=dailymotion;xh7o0f]http://www.dailymotion.com/video/xh7o0f_neil-armstrong-on-moon_tech#from=embediframe[/video]

Uzaya Çıkan ilk insan (Efsane)
Altta vereceklerimi alıntı yaptım.Ama şunu söyliyeyim.Bu şuan bir efsanedir.Kabul edenlerin sayısı fazlada olsa şuan için sadece bir efsanedir.




Efsaneye göre 16 yüzyıl, antik Çin'inde Wàn Hǔ isimli bir adam yaşıyordu. Ming hanedanlığında devlet görevlisi olan Wan Hu yıldızlara ve gökyüzüne yakın ilgi duyuyordu. Gökyüzüne duyduğu bu ilgi ona birgün parlak bir fikir verdi. Kendisini gökyüzüne gönderecek bir araç yapacak ve böylece tarihe uzaya giden ilk adam olarak geçecekti.
Wan Hu kendisini yıldızlara götürecek planı hazırdı. Bunun için altına havai fişekler bağlayabileceği bir sandalye yapacaktı. Sandalyesini bolca bulunan ve çok hafif olan bambu'dan yapacak ve böylece kolayca havalanabilecekti. Altına içini oyduğu kalın bambu parçalarına doldurulmuş barut bulunan toplam 47 tane büyük havai fişek yerleştirdi.
Ve işte o an

Her bir fişek için kendisine yardımcı olacak 47 tane hizmetli görevlendirildi. Artık zamanı gelmişti.

Wan Hu o gün şapkası, asası ile bir kral gibi giyinmişti. İcat ettiği tahtına oturdu ve hizmetlilerine fişekleri ateşlemesini emretti. Fişekler ateşlendi. Ateş fitilin sonuna ulaştığında aniden büyük bir patlama oldu. Etraf göz gözü görmüyordu. Her taraf toz duman olmuştu. Duman dağıldığında bütün gözler Wan Hu'yu aradı, Ne Hu ne de sandalyesi yerinde yoktu. Gerçekten gittiğine inanmayanlar onu bütün köyde aradılar fakat bulamadılar. Wan Hu ve sandalyesi gerçekten gitmişti. Onu kimse bir daha görmedi.



 


pelın_

:hmmm
 
pro.engineer

pro.engineer

Üye
bilgi için teşekkürler
 
fatih54102

fatih54102

Üye
Teşekkürler,güzel bilgi.
 

android_hack

Üye
Tsk
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
zaten kimse uzaya çıkan ilk insanın Neil Armstrong oldugunu söylemedi.Neil Armstrong aya ilk ayak basan insandır..
 
Superfan

Superfan

Üye
    Konu Sahibi
Genelde 10 yaşındaki birine sordun mu Neil diyebilir.Bu normal.Yapılan filmlerde hep Neil Armstrong övülmüştür.Ama yavaş yavaş 7. ve 8. sınıfa geçince Yuri Gagarin diye öğreniliyor.Tabi burada Neil Armstrong'u kötülemiyorum.O adam aya çıktı.Alttakiler sadece uzaya çıksa da bu adam Ay'a ayak bastı.
 
15097

15097

Üye
tabi dünyadaki insanların çoğu o efsanaye inanır.çünkü çinliler dünyadaki en fazla kişiye sahip olan millet :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: Superfan
Superfan

Superfan

Üye
    Konu Sahibi
İşin kötüsü Wan Hu'yu bir daha kimse görmemiş :ehe
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Wan Hu'ya şaştım :) :tşk:
 
larten123

larten123

Üye
:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
361
İnternettin HOCA
Cevap
4
Görüntüleme
487
Tuna-TR
Cevap
0
Görüntüleme
3K


Üst Alt