uZaktan AşK // Amin Maalouf

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
uZaktan AşK // Amin Maalouf

Kitabın Yazarı :
Amin Maalouf

Kitabın Çevirmeni :
Samih Rifat

Kitabın Yayınevi :
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık

Basım Tarihi :
Şubat 2002

Gösterim :
287

Ekleyen :
Özlem Aydın

Uzaktan Aşk

Öykü / Edebiyat

XII. yüzyılda Akitanya'dayız... Soylu bir ozan Jeufré Rudel zevk ve eğlenceye doymuş böylesi bir yaşam sürmekten bıkmış; uzak arı ve sonsuz bir aşkı düşlüyor... Kusursuz düşsel bir kadını anlatıyor dizelerinde. Ve günün birinde denizler ötesinden gelen Gezgin bu imgenin gerçekten yaşadığını haber veriyor ona. Çılgına dönen ozanın "uzaktan aşk"ını arayışı böyle başlıyor.

Kaija Saariaho'nun bestelediği Uzaktan Aşk operasının ilk gösterimi 2000 yılı Ağustos ayında Salzbourg'da Peter Sellars'ın sahnelemesi Kent Nagano'nun müziksel yönetimi ve Georges Tsypin'in dekorlarıyla gerçekleştirildi. Clémence rolünü Dawn Upshaw Jaufré Rudel'i Dwayne Croft Gezgin rolünüyse Dagmar Peckova üstlendi.

Gérard Mortier yönetimindeki Salzbourg Festivali'nin Jean-Pierre Brossmann yönetimindeki Théâtre du Châtelet'nin ve Santa Fe Operası'nın ortak yapımı olan opera 2001 Ekim ayında Fransa'da sahnelendi; 2002 Temmuz'unda da ABD'de izlenebilecek.

Uzaktan Aşk operasının librettosunda Maalouf amacına ulaşamadan yitip giden bir sanatçı yaşamının eğretilemesini sunarken yolculuk sürgün Tanrı kimlik ve aidiyet izlekleri çevresinde biçimlenen ve yine Batı'dan Doğu'ya uzanan o dokunaklı aşk ve ölüm masallarından birini anlatıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...