Uygulama Uzaktan Android Cihaz Kitleme

Sponsorlu Bağlantılar

hardal00

hardal00

Üye
    Konu Sahibi
Uzaktan Android Cihaz Kitleme


Uzaktan Andoridli Telefonlarınızı Kilitleyin...

Geçtiğimiz günlerde Google Android cihaz yönetici servisini tanıttı. Bu servis ile yapabileceklerinizi kısaca hatırlatalım.. Android cihazınız kaybolduğu zamanlarda harita üzerinde görüntüleyebiliyorduk. Bunun dışında cihazın içerisinde yer alan bilgileri cihazı fabrika ayarlarına döndürerek silebiliyorduk. Cihazın zilini en yüksek ses olarak ayarlayarak kaybettiğiniz telefonun yerini belirleyebilmekte hizmetin bir diğer güzel yanı diyebilirim.

Maalesef bu sistemden her Android kullanıcısı faydalanamıyor. Android 2.2 ve üzeri işletim sistemli olan cihazlarda kullanılabilen bir özelliktir.

Şimdilerde servise yeni eklenen özellikler dikkat çekse de eski özellikleri ile zaten dikkat çekmeyi başarmıştır. Android cihaz kilitleme işlemini uzaktan gerçekleştirmek inanılmaz güzel bir özellik olup bu özellikten nasıl faydalanabileceğinizi sizlere anlatacağım.

Uzaktan Android Cihazı Kilitleme anlatımına başlayacağım fakat önceden telefonunuzda yapmanız gereken birkaç ayardan bahsetmem gerekiyor.

Google Ayarları
Öncelikle Android cihaz yöneticisinin Android cihaz kilitleme özelliğini kullanarak cihazınızdan Google Ayarları uygulamasına erişmeniz gerekiyor.



Elips içine aldığım uygulamaya bir dokunuş ile işlemi başlatıyoruz. Uygulama içerisinde en altta oluyor genelde ''Android Cihaz Yöneticisi'' bölümü yer alacaktır.



Bu adımı onaylayarak Android cihazımızın uzaktan kilitleme fonksiyonunu aktif hale getiriyoruz. Artık tarayıcınızdan Android Cihaz Yöneticisini kullanarak cihazınızı kilitleyebileceksiniz.

Peki tarayıcı üzerinden erişim nasıl sağlanıyor diye düşündüğünüzü hisseder gibiyim.. - Google Android adresini ziyaret ederek Google oturum hesabınızı açın. Sayfada yapmanız gereken işlemler belli. Google hesabınız ile sisteme giriş yaparak Android hesabınızla giriş yaptıktan sonra harita üzerinde konumu gösteren sayfa ile karşılaşacaksınız. Bu sayede Android cihazınızın konumunun yanında son kullanıldığı tarihi de görüntüleyebilirsiniz.



Sadece tarihi değil aynı zamanda tam adresi görüntülemenize imkan tanıyan bu özellik sayesinde cihazınızı anında kilitleyebilirsiniz. Burada bulunan ''Kilitle'' seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır.

NOT: Kilitleme ve diğer bulunan özelliklerin aktif olması için Android cihazınızın Wi-Fi yada 3G üzerinden internete bağlı olması gerekiyor.




Tüm işlemler bu kadarla sınırlı değil elbet. Güvenliğiniz için bir sonraki adımda sizden kilitleme işlemi için bir şifre belirlemeniz istenecektir. Bu şifreyi cihazınızın ekran kilidi şeklinde olacak. Bu şifre sayesinde artık Android telefonunuzun güvenliğinden emin olabilirsiniz.




Resimde görüldüğü gibi cihazınızın zilini çaldırmakta mümkün. Sizlere daha kaliteli ve doğru bilgiler vermek amacıyla tarafımdan test ettim. Zil sesi uzun süre en yüksek telefon seviyesinde çaldı. Çalmayı kapatmak için durdur düğmesine basmanız yeterli oluyor. Cihazınızı evin içinde kaybedenlerdenseniz mutlaka bu ayarları yapılandırmanızı öneriyorum.

 
  • Beğen
Tepkiler: xmustx
xmustx

xmustx

Üye
ayarlamıştım.konu için teşekkürler
 


Üst Alt