Uyku Zayıflatır Mı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Uyku Zayıflatır Mı
Uyku ile kilolar arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu kabul etmek zor.
<div align="center"></div>
Ancak son yıllarda yapılan çalışmaların sonucuna göre, geceleri dört saat uyuyabilen kişilerin kilo almaları kaçınılmaz.
Bir başka çalışma ise, düzenli ve yeterli uykunun leptin adıyla bilinen ve acıkmayı önleyen hormonun bol miktarda salgılanmasını sağladığını ortaya çıkardı.

09.02.2006 - 09:04

hidayet

hidayet

Üye
<span style="color:#FF0000">uykusuzluk şişmanlatır</span>

Uyurken daha az kalori yakıyoruz, öyleyse ne kadar az uyursak o kadar zayıflarız değil mi? Ama ABD&#39;nin Colombia Üniversitesi&#39;nde, 32-59 yaşları arasında 18 bin kişinin incelenmesiyle yapılan araştırmada tam tersi bir sonuç elde edildi.
Buna göre günde 4 saat ya da daha az uyuyanların, obez olma riski yüzde 73 artıyor. Sadece 5 saat uyuyanlarda bu oran yüzde 50, 6 saat uyuyanlarda yüzde 23.
Uzmanlara göre bunun nedeni, daha uzun süre uyanık olanların daha çok atıştırması. Ayrıca daha önce yapılan araştırmalarda uyku eksikliğiyle iştahı düzenleyen leptin hormonu arasında bir ilişki olduğu anlaşılmıştı. Tarih öncesi çağlardaki insanların metabolizmaları, yiyeceklerin bolca olduğu ve gecelerin daha kısa olduğu yaz boyunca yağ biriktiriyor böylece yiyeceklerin azaldığı kış aylarında hayatta kalabiliyordu. Uzmanlar, bu mekanizmanın az uyuyanlarda fazla yağ depolanmasını tetiklediğini düşünüyor

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ben tatilde günde 15 saat falan uyuyorum ama normalde 5 saat uyuyorum okul açıkken..

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bu haber bana göre doğru gelmiyor ya da ben de bir anormallik var.

Haziran&#39;ın 20&#39;sinden beri günde 5 saat yatıyorum, bazen uyumadığım günler de oluyor. Ama nedense bende kilonun izi yok. 2 yıldırlı ortalama aynı kilodayım ( 62 - 64 arası ).

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt