Üyeler Arası İletişim İçin Dikkat Edilmesi Gereken Husus / Yazı Dili Nüansları /

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Üyeler Arası İletişim İçin Dikkat Edilmesi Gereken Husus / Yazı Dili Nüansları /
İyi günler MaxiCep ailesi :)
-Bilindiği üzere yazı dilinin yanlış kullanımı dolayısıyla birçok kişi birbirini öldürmüş:( ve birbirlerine kötü şekilde hitap etmişlerdir...
-Bu yüzden sözlü anlatımlar yazılı anlatımlara nazaran anlatım ve anlayış yönünden çok zengindirler...Bu zenginliklerini Jest ve Mimikler sayesinde elde eder sözlü anlatımlar..:)
-Bu durum yazılı anlatımlarda yoktur ve yazılı anlatımların nasıl anlaşılacağı kişiden kişiye ve kişinin o anki ruh haline bağlı olarak değişmektedir...
Fakat günümüz şartlarında yazı diline hepimiz önem veririz çünkü neredeyse iletişimimizin %90'lık kısmını internet üzerinden veya Cep telefonları üzerinden yazılı metin olarak sağlıyoruz.Bu durum beraberinde yanlış anlaşılmaları vs. vs getirir..Bunu engellemek amacıyla yazılı ürünleri sözlü anlatıma yakınlaştırmak amacıyla internet ortamında Çeşitli yüz ifadelerini simgeleyen Smiley denilen semboller uygulanmaya başlanmıştır.Nitekim bu Smiley ifadeleri cep telefonlarımıza bile girdi...
-Lafı fazla uzatmadan sonuca geçiyorum..
-Sayın okuyucular günlük konuşmamız büyük bölümünü oluşturan yazı dilin dikkatli kullanalım.Ayrıca yazılarımızda olabildiğince smiley ifadelerini kullanalım en azından birbirimizi daha fazla kırmamak ve iletişimi daha iyi hale getirmek adına...
Teşekkürler:) ..
Bilâl T.

• Beğen
Tepkiler: ejder53, -YARINIYOK-, Odysseus ve 2 diğerleri

abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
teşekkürler umarım hepimiz uyarız...

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İlginiz için ben teşekkür ederim:)

Salihyet

Salihyet

Üye
Bilal umarım kendinden başlarsın dikkat etmeye çünkü yazını üç dört defa okuduktan sonra anlayabildim, yinede düşüncen güzel. ( başlığı slash ( taksim yani "/" ) ile ayırmışsın, sonda ki ayracı kaldırabilirsin :) )

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bilal umarım kendinden başlarsın dikkat etmeye çünkü yazını üç dört defa okuduktan sonra anlayabildim, yinede düşüncen güzel. ( başlığı slash ( taksim yani "/" ) ile ayırmışsın, sonda ki ayracı kaldırabilirsin :) )

Teessüf ederim laf mı sokuyon:ehe , ayrıca demek yazım o kadar değerli :ehe
şaka bir yana bunları anlayabilmek için biraz birikim gerekli Salih , ne bileyim , genelde anlarlar beni ama :hmmm

Salihyet

Salihyet

Üye
Önemli olan hataların değildir, ne demek istediğindir :) Ben ne demek istediğini anladım gerisinin önemi yok.

Berlin Boleyn

bende dediklerine katılıyorum.
karşıdakinin çok iyi niyetle söylediği bişeyi yanlış anlayabiliyorum.oyüzden burda ifadelerin önemi büyük...
aynı şekilde benimde çok iyi niyetle söylediğim şeylere alınabiliyorlar.
insanlık hali alttan almak lazım bazen...

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
çok güzel bir konu teşekkürler Bilal evet kullanılan ifadelerde çok önemli

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Bilal e tamamen katılıyorum :) önemsiz gibi gözüken ama çok önemli olan bir noktaya değinmişsin :oke:smiley bana karşı yazılan mesajda çok önemli ... En çok buna dikkat ederim :) teşekkür ederim bilal :)

aLone

aLone

Üye
evet bende çok önem veririnasıl desem komik bi olaya şı smliye :) koyanlara gıcık oluyorum mesela :ehe koy bunu işte dimi ya :D

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim arkadaşlarım , dikkate alacağınızı biliyordum , sağolun:):)

maxitr

maxitr

Üye
bilgilendirme için tesekkur ederim!!!!! insallah uyacagız!!!

Odysseus

Odysseus

Üye
:):)

Smileyler ile mesajıma başlamak isterim. Yazı çok güzel ve amacı itibariyle çok anlamlı Bilal. Aramızdan ayrılan bazı yöneticilerin foruma farklı şekillerde döndükleri bir dönemde, sen bizi sırtımızdan vurmaya çalışmadın. Bu nedenle bizim için değerlisin. Bu çalışma ile bağları kuvvetlendirmeye çalışarak halen yönetici gibi siteyi düşünmen beni çok etkiledi.

Anlatıldığı gibi, günlük hayatta yüzyüze konuştuğumuz insanlar ile iletişim halindeyken mimik ve jestlerimiz ile kötüye giden bir konuşmayı normale döndürebiliyoruz. Ancak sadece yazı ile iletişim kurduğumuz sanal dünyada bu mümkün değil. Bazen sert bir mesaja ekleyeceğimiz gülücük smileyi ile herşeyi pozitif hale çevirebiliriz. Bu nedenle Bilal kardeşimin bu yazısını sonuna kadar destekliyorum ve sizlere bol gülücüklü mesajlar atmanızı tavsiye ediyorum :):)

Catty

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
:):)

Smileyler ile mesajıma başlamak isterim. Yazı çok güzel ve amacı itibariyle çok anlamlı Bilal. Aramızdan ayrılan bazı yöneticilerin foruma farklı şekillerde döndükleri bir dönemde, sen bizi sırtımızdan vurmaya çalışmadın. Bu nedenle bizim için değerlisin. Bu çalışma ile bağları kuvvetlendirmeye çalışarak halen yönetici gibi siteyi düşünmen beni çok etkiledi.

Anlatıldığı gibi, günlük hayatta yüzyüze konuştuğumuz insanlar ile iletişim halindeyken mimik ve jestlerimiz ile kötüye giden bir konuşmayı normale döndürebiliyoruz. Ancak sadece yazı ile iletişim kurduğumuz sanal dünyada bu mümkün değil. Bazen sert bir mesaja ekleyeceğimiz gülücük smileyi ile herşeyi pozitif hale çevirebiliriz. Bu nedenle Bilal kardeşimin bu yazısını sonuna kadar destekliyorum ve sizlere bol gülücüklü mesajlar atmanızı tavsiye ediyorum :):)
Çok Duygulandım İnan Adem Ağabey :agla

Çok Teşekkür ederim bunları bana söylemen gerçekten etkileyici , ayrıca bağlandığım bir siteye bunu yapmayacağımda nereye yapacağım :):op:

Sizleri çok ama çok sevdiğim için burdayım , bu konuları sen daha iyi biliyorsun Adem Ağabey :)

haltie

haltie

Üye
eline sağlık:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt