Türkçe çeviri metni
Dont Giriş Facebook Jailbroken IOS aygıtları ve köklü Android cihazları
Mar 05 2012Views haberi: 248
Özet: Yeni bir güvenlik açığı Facebook'un yerli mobil uygulamalar, zdnet, sizin kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan bilgisayar korsanlarının izin tarafından belirlendiği şekilde bulundu. Bu güvenlik açığı, Gareth Wright adıyla gider ve Android ve IOS smartphones etkileri bir app geliştirici tarafından keşfedilmiştir. Sorun değil, oturum açma kimlik bilgilerinizi şifrelemek ve bunları salt metin dosyasında saklamak Facebook kaynaklanmaktadır.
Yeni bir güvenlik açığı Facebook'un yerli mobil uygulamalar, zdnet, sizin kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışan bilgisayar korsanlarının izin tarafından belirlendiği şekilde bulundu. Bu güvenlik açığı, Gareth Wright adıyla gider ve Android ve IOS smartphones etkileri bir app geliştirici tarafından keşfedilmiştir. Sorun değil, oturum açma kimlik bilgilerinizi şifrelemek ve bunları salt metin dosyasında saklamak Facebook kaynaklanmaktadır
Google ve Apple kendi akıllı dosya sistemi erişimi nedeniyle gerçeği, bu işletim sisteminde değişiklik yok olanlar için bir sorun değildir. Ancak bir Jailbroken ya da Rooted aygıtınız varsa, bu hacker bu güvenlik açığından yararlanma ve sizden kişisel bilgilerinizi çalmak anlamına gelir.
Bu resmi Facebook bu konuda ifadedir:
Facebook'un IOS ve Android uygulamaları yalnızca sağlanan üretim işletim sistemiyle kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve erişim belirteçleri sadece kendi mobil işletim sistemi (yani jailbroken IOS veya modded Android) değiştirilmiş ya da fiziksel aygıt zararlı aktör erişim izni etkilenir. Biz geliştirmek ve bizim uygulama değişmemiş sürümünde mobil işletim sistemleri test ve geliştirme, dağıtım ve güvenlik, her hangi bir jailbroken aygıt üzerinde uzlaşma için bir temel olarak üzerinde yerli korumaları güveniyor. Apple devletler gibi 'izinsiz değiştirilmesini IOS hackerlar... kişisel bilgilerinizi çalmak veya zararlı yazılımlara ya da virüslere tanıtmak izin verebilir.' Kendilerini korumak için tüm kullanıcıların herhangi bir uygulama kararsızlığına veya güvenlik issue.s önlemek için kendi mobil os değiştirmesini çekimser öneririz.
Çünkü bir anahtarın şifresini çözmek için aygıtınızda saklanan gerekiyor bu neden Facebook sadece kimlik doğrulama belirteçleri giriş bilgilerinizi depolamak için kullanmayan merak ediyorsanız, görünüşte o çok iyi yapmak değildir. Sadece çözüm her zaman onlar Facebook uygulamasını başlatmak, ama bu-ebil var olmak sıkıcı giriş için kullanıcıyı zorlama olacaktır.
Bu güvenlik açığı JailbrokenRooted cihazlarda düşüncelerinizi nelerdir? Bu endişe mi? Yorum bölümü aşağıda, yanıtlarında paylaşın
iJailbreak
Heyecan bizi izleyin ya da kendinizi elma ve iOS(iPhone iPad) tüm Son Güncellenme tutmak için bizim Facebook fanpage katılın.
UZUN LAFIN KISASI FACEBOOK PROGRAMINDA BİR AÇIK BULUNMUŞ ÖZELLİKLE
jailbreak VE Root yapılan cihazlar tehdit altındaymış kişisel bilgileri facebook programındaki bir açıktan faydalanan hackerler çalabiliyormuş jailbreak ve root yapılmayan cihazlarda bu tehlike söz konusu değilmiş