Ustalar "şöhretler gazinosu"nda toplandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Ustalar "şöhretler gazinosu"nda toplandı
İSTANBUL - Odeon Müzik, Türk sinemasına ve tiyatrosuna adını altın harflerle yazdıran usta sanatçıların plaklarda yer alan şarkılarını "Şöhretler Gazinosu" adlı albümde topladı. Beyoğlu'ndaki Çiçek Bar'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Odeon Müzik Proje Koordinatörü Zeynep Göktürk, hazırladıkları albümde, sinemanın "taçsız kralı" Ayhan Işık, yıllar boyu sinema salonlarını kahkahaya boğmuş Sadri Alışık, Neriman Köksal, Kerem Yılmazer, Fikret Hakan gibi birçok sanatçının seslendirdiği şarkıların yer aldığını kaydetti.
Göktürk, sinema ve tiyatroda ustalıkları kayıtsız şartsız kabul edilmiş sanatçıların bu şarkılarla "Biz müzikte de varız" dediklerini belirtti.
Tiyatro oyuncusu Göksel Kortay da albümde eşi Kerem Yılmazer'in sesinden "Hayat Boş" adlı şarkıyı dinlemenin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, projeyi çok anlamlı bulduğunu söyledi.
Kortay, albüm sayesinde genç nesillerin eski sanatçıları yakından tanıma fırsatı bulacağını kaydetti.
Türk sinemasının çocuk karakterlerinden, albümdeki "İnanmam" adlı şarkıyı seslendiren Parla Şenol da ise albümdeki şarkıların dinleyenlere Türk filmlerini hatırlatacağını, onları eskilere götüreceğini söyledi.
Şenol, albümün çok sevilen şarkılardan oluştuğunu belirterek, "Bu albümde seslendirdiğim 'İnanmam' da listelerde çok ön plana çıkmış bir şarkıydı. 35 sene öncesine ait bu şarkı beni de eskilere götürdü, anıları canlandırdı" diye konuştu.
Toplantıya Nebahat Çehre, Lale Belkıs, Suzan Avcı, Sevda Ferdağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.
Albümdeki şarkılar ve seslendiren sanatçılar şöyle:
Nebahat Çehre–Büklüm Büklüm, Ayhan Işık–Gönül Belası, Sevda Ferdağ–Vız Gelir Dünya, Fikret Hakan–Al Yanaklım, Kerem Yılmazer–Hayat Boş, Sezer Güvenirgil–Aşktan da Öte, Bora Ayanoğlu–Güller ve Dudaklar, Parla Şenol–İnanmam, Lale Belkıs–Çingene, Neriman Köksal–Şeker Alalım, Sadri Alışık–Tophane Rıhtımında, Suzan Avcı–Tabya Başında, Tolga Aşkıner–Vermediler Ki.



AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
476
HeiLmasTer®
Muhammet DEDE
Cevap
2
Görüntüleme
565
Muhammet DEDE
Cevap
0
Görüntüleme
4K
Cevap
8
Görüntüleme
3K


Üst Alt