USB den başlatma?

mustyaky

Üye
    Konu Sahibi
USB den başlatma?
beyler elimde Gigabyte ga-k8nf-9 anakart var. DVD okuyucum bozuk. usbden başlatabilirmiyim pc yi. bios tan baktım direkt usb yazmıyo usb-zip usb-hdd usb... gibi şeyler var hangisini seçmeliyim. bi yardımcı olursanız sevinirim buda anakartın sitesi.

usb diski takılı olarak pc yi aç biosa gir.
BOOT yerinde usb diskin adi yazar veya usb diye geçer. onu 1. sıraya koyarsan usb den başlar.

mustyaky

Üye
    Konu Sahibi
tmam kardeş denicem olmazsa yazarım yine

---------- Eklendi @ 19:19:41 ---------- Yazıldı @ 18:57:11 ----------

hocam biosta şunlar var yaa direkt usb yazan yok . bide ben usb dedim ama flash bildiğin 4 gb lık. yani usb den bağlı bi harddisk felan değil.

En üstteki Seçenek Yani ' Hard Disk Boot Priority ' Seçeneğinden harddisk seçimi yapıcaksın usb flash belleğini üst satıra çıkarıcaksın daha sonra ikinci resimdeki sayfaya dönüm first boot 'u hard disk seçiceksin bölelikle usb flash ın normal harddisk gözükücek ve ondan başlıcak

mustyaky

Üye
    Konu Sahibi
dediğini anladım hatta yaptım galiba onu ama a disk error occured hatası verdi. baktım usb nin dosya sistemi ntfs. ntfs mi olacak fat32 mi yapıyım formatlayıp?

---------- Eklendi @ 20:23:28 ---------- Yazıldı @ 20:14:34 ----------

fat32 yapınca usb hiç gözükmüyor bios ta. ntfs dede hata veriyor :S

mustyaky

Üye
    Konu Sahibi
tamam kardes yaptim cok tesekkurler. simdi format atiyorum atinca gelirim iyi forumlar.

usb yı nfts formatında bootable dısk bıcımınde yapıp usbHDD sececektın..
neyse yapmıssın artık