Üniversitelerde Devam Zorunluluğu Olmasın..!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D3N1Z

D3N1Z

Üye
    Konu Sahibi
Üniversitelerde Devam Zorunluluğu Olmasın..!!
Arkadaşlar üniversitelerde devam zorunluğu bence saçma zaten üniversitelere istiyerek gidiyoruz hatta sınaniyoruz oraya gidebilmek icin...herhangi bir dersden örneğin matematik zaten üniversiteye gelene kadar en az 9 - 10 yil egitimini goruyoruz universitelerde ek bi bilgi eklenmiyor tekrar oluyor genellikle yada kucuk ayrintilar tabi matematik bolumu okumuyorsaniz zaten bu bir örnek eger bu dersde biz basariliysak ve bu ders yuzunden diger derslere yeterince gayret sarf edemiyorsak bizi niye zorluyor bu derse girmemiz icin zaten gitmek istemezsek çıkarız bizi tutan yok..

Üniversite okumuş okuyan okumamiş herkezin bu konu hakkindaki yorumlarinida merak ediyorum ??

Ayrica bir de istegim olacaktı facebook kullanicilari varsa aramizda konu ile ayni isimli grubum var destek verirlerse cok memnun olurum...Facebookda irtibat icin Deniz ASLANBOGA

Solamente

Üye
Kesinlikle aynı fikirdeyim zaten dediğin gibi kendi isteğinizle gidiyorsunuz :oke:

D3N1Z

D3N1Z

Üye
    Konu Sahibi
teşşkurler destegin icin ;)

__Midas__

__Midas__

Üye
bencede olmasın ama üniversitede devam zorunluluğu, olmasaydı ben açık konuşayım gtmezdim hiçbiderse bu seferde ama kalırdım, çoku kimsede öyle zaten zoraki geliniyo derslere, göreceli bişey:pro:

lovestar

lovestar

Üye
kendin söylemişsin bak ne kadar çalışıp emek verdiğimizi üniversitelere girmek için.üniversite yılları artık insan kişiliğinin şekil almaya başladığı bir çok tabunun bir bir yıkıldığı dönemdir.okumayacaksak neden o kadar çalışıp didiniyoruz üniversiteye girebilmek için.sonucta bir eğitim kurumu burası.eğlence macera arayana kampüs dışında birçok secenek var.ben şahsen katılmıyorum ve üniversitede devam zorunlulugunun olmasından yanayım.

D3N1Z

D3N1Z

Üye
    Konu Sahibi
bak midas gitmezDİM diyorsun ama ilk donem gitmedigin dersleri dusun ve gitmedin ve gitmedigin derlserin hepsinde NA ile kaldin diger donem hepsine giderdin ya da okuldan ayrilirdin di mi bu bize bagli yani ? dusun senin bilgisayarin donanim dersin cok iyi ve pazrtsi dersin var pazartsi ogleden snra da cok berabt olan tarih dersinden sinavsin ve pzrtsiki ogleden onceki dersinden 4 hafta devamsizlik yapmizsin ve 5 haftada kaliyorsun ama ogleden sonraki derse de calisman lazim bildigin gecdigin bi derse niye sabah kalkip giresin ki ? onun yerine 2-3 saat daha uykunu alir sabah dinc kalkar zor olana derse goz gecirir derse girerdin ;)

Dwyane_Wade

Üye
Bizim derslerin yarısında devam zorunluluğu var,yarısında yok...Ama ben derslerin hepsine katılıyorum...Bu durumdan şikayetçi de değilim...:)

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Benim imzamı atanlar var:ehe

psikolaz

psikolaz

Üye
uludag universitesi iibf de zaten oyle bır zorunluluk yok tavsıye ederm :)

D3N1Z

D3N1Z

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar olayin ciddiyetinde degilsiniz yada siz rahatsiniz bende cok rahatim imza atiyorlar yerime bazilari takmiyor zaten ancak demek istediklerimi anlamiyorsunu ya da kendinizi sorumlu hissetmiyoruzun...

yorumlariniz icin sagoln ;)

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudum ve devam zorunluluğu devlete bağlı hukuk fakültelerinin çoğunda olmadığı gibi yoktu.

Bazı dersler vardı bir anfide 400 kişi toplanırdı, yer bulamaz dışardan sandalyeler taşımak zorunda kalırdınız. Neden?
Zira öğrenci biliyor, o derse girmezse geçmesi bir hayal :) Bunun bilincinde olan öğrenciler de sınıfı tıklım tıklım dolduruyor.
Ama bir ders var ki hoca geliyor kendi kitabından açıyor ve okuyor.
O derse neden gidelim? Sınav zamanı da zaten açıp okuyacağız! Böylece öğrencilerin bir seçme hakkı oluyor ve hangi derse girmek isterse ona giriyor, kalan zamanını da keyfine göre değerlendiriyor, isteyen kütüphanede inekliyor isteyen benim gibi sevgilisiyle geziyor tozuyor vs...
Ben mesela, ceza hukukunu hiç sevmediğimden 3 sene derslerine hiç girmedim! Zekama da güveniyordum, sınav zamanı 1,5 gün çalışıp finalini verdiğimi bilirim.
E ben hayatım boyunca uğraşmak istemediğim ve sevmediğim bir dalın derslerine neden 3 senemi harcayayım? 1.5 günde verebiliyorken sınavını?!..
Ama hayatım boyunca içinde olmak istediğim alan özel hukuk dallarıydı ve derslerini hiç kaçırmazdım!..
Öğrenciye seçme hakkı vermesi açısından yararlı devam zorunluluğunun aranmaması. Bilinçli öğrenci açısından tabii...

Ancak öte yandan bu sistemin sakat yanları da var.
Her öğrenci bilinçli olmayabiliyor. Gelecek olan zaten gelir, e biz bu dersi koyduysak anlamlıdır, öğrencilerin bunu da bilmesi gereklidir, sorumsuz öğrenciler de adam olsun düşüncesiyle hareket edebiliyor üniversite yönetimi. Tabii bunun sakıncalı yanı zorla oraya gelen öğrencinin ancak bedeninin getirebiliyor olmanız. Zira dersi dinlemeyecek adamın zihni o derse gelmez. Uygulama da anlamsızlaşır.

Bir diğer sakat yanı ses kayıt cihazları. Ben 4 sene boyunca çoğu dersi kaydettim, e alan hukuk tahta kullanılmıyor sürekli birileri gelip bir şeyler anlatıp gidiyor.
Ben de dersleri kaydedip sınav dönemleri dinlemeye başladım ve son zamanlarda hiç okula uğramaz olmuştum.
Kendinizi ses kayıt cihazına ders anlatan hoca yerine koyarsanız sistemin sakıncasını görürsünüz.

Öte yandan bazı hocalar var, üniversite yönetimi tarafından çok güç şartlarda okula getirilebilmiş... Şimdi o adamın dersine öğrenciler girmeyince yönetim çok zor durumda kalabiliyor.

Yani sonuç olarak olayın birden fazla boyutu var. Ben halimden memnundum ama benim anfimde 200-300 kişi değil de 25 kişi olsaydı ne olurdu bilmiyorum :)
Kısmi bir devam zorunluluğu getirilerek çok boyutlu bu sorun aşılabilir kanaatindeyim ancak bununla uğraşmaya ne yazıık ki imkansızlık bazen de sorumsuzluk içinde bulunan yönetimin vakti olamayabiliyor :)

Not: Bu tip tartışmalar artık konu dışında yapıldığından konu taşınmıştır.

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Bende katılıyorum....

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bizde normal şartlarda %70 devam zorunluluğu var, 1. sınıf derslerine giren hocalar harfiyen uyguluyor bunu ama 2. sınıftan itibaren branş derslerinin hocaları yoklama almıyor. Ama gitmezsen geçemezsin ki, gitmeyip ne yapıcam? Kalırım dersten elim mahkum.

Ayrıca 70 yaşına gelmiş prof. hergün o üniversite senin bu üniversite benim dolaşıyor, akşamları tv'de çıkıyor olayları yorumluyor, millet tv başında dinlemek için saatini takip ediyor, sen o adamın dersine gitmiyorsun. Bence ayıp olur.

Bu dönem hiç bir dersimde devam olayı yoktu ama 280 saat dersin yaklaşık 260'ına katıldım. Bundan da memnunum. Ha yok mu derse gelmeyip geçenler? Biz de yok. ;)

Ayrıca üniversite okumak bir zorunluluk değildir, kimse tutmuyor sizi gelin diye, devam zorunluluğu olması da engel değil ki. Gitmesen kimse neden demez sana. Üniversitede insan özgürdür kendi kararını verir. Bu yönetmeliklere göre de kararını uyguladığında ya okula gidersin ya da kalırsın.

Zorla değil... ;)

D3N1Z

D3N1Z

Üye
    Konu Sahibi
preator guzel süzmüssün olayi dedigin gibi - yönleri de var ben en guvendigim edebiyat hocam la oturdum konusdum bana dedi zaten sacmlk ancak kaldirirsan sizi nasil birakacz ;) yani bazi hocalarda tehdit unsuru olarak kullaniyor...

Destekleriniz icin tskrler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...