Ünivere Geldiğimden beri namaz kılmıyom nasıl telafi edecem ?

Sponsorlu Bağlantılar

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Ünivere Geldiğimden beri namaz kılmıyom nasıl telafi edecem ?
Üniversiteyi kazandığımdan beri hiç namaz kılmadım.Cezasını nasıl öderim.Şimdi günde 3 kez anca kılabiliorum vakit yok dersler finaller var ama içim huzursuz oldu bi yolu olmalı : /

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
kaza var ? hiç yapmamaktansa, toplam kaç dk alabilir ? içten gelmeli, çözümler var

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
kaza var ? hiç yapmamaktansa, toplam kaç dk alabilir ? içten gelmeli, çözümler var

günde 3 kez zar zor kılıom ama gerçektem içimden gelerek yapıom.Kıbrıstayım ezan sesini kaç aydır duymuom.Arkadaşlarım olsun kimse allaha inanmıyor mecburen bende geldiğimden beri namazı unuttum.Ama kendime geldim o yüzden hep allahı anıyorum.Doğru yolu bulayım diye uğraşom.
akşam 2 kez fazladan mı kılayım yani namazı telafi için ?

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
Kıbrıs!ın dini yönden zayıf olduğunu duymuştum, sakın o kişilere uyma. Öncelikle gün içinde vaktinde kılamadığın namazların farzlarını kaza ederk te olsa kıl, aksi halde kılınmamış namazlar birikir. çevrendekilerin tutumları senin imanını zayıflatmasın, azmet başarırsın.

• Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN ve OttomaN TigeR
Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Kıbrıs!ın dini yönden zayıf olduğunu duymuştum, sakın o kişilere uyma. Öncelikle gün içinde vaktinde kılamadığın namazların farzlarını kaza ederk te olsa kıl, aksi halde kılınmamış namazlar birikir. çevrendekilerin tutumları senin imanını zayıflatmasın, azmet başarırsın.

artık kılıyorum ama vaktinde olmuyor mesela dün öğle namazını kılmadım onun yerine akşam namazını 2 kez kıldım öle telafi olur mu

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
artık kılıyorum ama vaktinde olmuyor mesela dün öğle namazını kılmadım onun yerine akşam namazını 2 kez kıldım öle telafi olur mu

Böyle telafi olmaz. Mesela akşam namazını kıldın, ondan sonra gün içinde kılamadığın vakitlere niyet ederek farzlarını kaza edersin, yoksa akşamı iki defa kılmak başka namazın yerine geçmez. Allah yardımcın olsun. Bu konularrda sana yardımcı olacak ilmihal kitabı alıp okuman da yerinde olur.

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Böyle telafi olmaz. Mesela akşam namazını kıldın, ondan sonra gün içinde kılamadığın vakitlere niyet ederek farzlarını kaza edersin, yoksa akşamı iki defa kılmak başka namazın yerine geçmez. Allah yardımcın olsun. Bu konularrda sana yardımcı olacak ilmihal kitabı alıp okuman da yerinde olur.

ünivere kuran almadım ancak netten okuyorum dua dinliyorum

• Beğen
Tepkiler: KARİZMATİX
messevim

messevim

Üye
Aslında vaktim yok demek biraz bahaneye kaçıyor. Hiç olmadı sıkışık olduğunuz vakitlerin yani zamanınızın dar olduğu durumlarda farzları eda etmeye çalışın.

geçmiş namazlar içinse yapacak birşey yok. bol bol tövbe istiğfar edin

• Beğen
Tepkiler: Dede ve OttomaN TigeR
megatim

megatim

Üye
Arkadaşım öncelikle namazla dertlenmen güzel çünkü özellikle genç yaşlarda şeytan ve nefis namazı abdesti ibadeti çok zor gösteriyor.
İnsanın sağlığı sıhhati yerindeyken bir derdi sıkıntısı yokken şeytan ve nefis, insanın öleceğini ve ömrünün hesabının sorulacağını unutturuyor. Halbuki insanın bu dünyada bulunma gayesi Allah a kulluk. Allah Kuranda ahiret yurdu için çalışın ama dünyadan da nasibinizi unutmayın diyor. Dolayısıyla namaz kılmak bizim bu dünyada zamanımızı ayırmamız gereken asıl mevzu.
Namazı vaktinde kılmak farz. Ama gerçekten! önemli bir mazeretin olursa kılamadığın namazın farzına niyet ederek kazasını kılabilirsin.
Kaza namazı vaktinde kılınamayan namazın yerine geçmez ama yapamadığın vazifenin affı için bir vesiledir duadır. Kılamadığın namazların kazasını vaktinde kıldığın namazdan sonra kılabilirsin. Yani akşam namazını kıldıktan sonra 3 rekatta vaktinde kılamadığım akşam namazının kazasını kılmaya diyerek niyetlenirsin kılarsın. Allah kabul etsin.
Not: sitesi sorulan soruları cevaplandırıyor faydalanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN
KayraBey

KayraBey

Üye
Aslında vaktim yok demek biraz bahaneye kaçıyor. Hiç olmadı sıkışık olduğunuz vakitlerin yani zamanınızın dar olduğu durumlarda farzları eda etmeye çalışın.

geçmiş namazlar içinse yapacak birşey yok. bol bol tövbe istiğfar edin
Bu mehzeplere göre değişir. Kaza namazı vardır.

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Bu mehzeplere göre değişir. Kaza namazı vardır.

ben aleviyim namazlarımı daha çok kılmaya başladım.Yapacak başka şey kalmadı zaten.Okulu bitirip biraz birikimim olunca hac görevimi yaparım diye düşünüom.Bu görevi yaşlılığa bırakıp risk alamam

Üst Alt