Ulusoya Adaylık Yolu Açıldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
Ulusoya Adaylık Yolu Açıldı
Anayasa Mahkemesi, Futbol Federasyonu Başkanlığı için ´´yüksekokul mezunu olma´´ şartını arayan yasa hükmünü iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu. - 05.01.2006

Futbol Federasyonu Başkan adaylığı için adı geçen lise mezunu Haluk Ulusoy için adaylık yolu açıldı...

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, mahkemenin bugünkü gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, CHP´nin 5340 Sayılı Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun´un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davanın da karara bağlandığını söyledi. Kılıç, yasayla 3289 sayılı Kanuna eklenen, ´´Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay Başkan ve üyeleri ile adli ve idari yargı hakim ve savcıları; ençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile özerk federasyonlar tarafından organize edilen sportif faaliyetlerde, bu kanunda öngörülen veya özerkfederasyonlar bünyesinde bulunan kurullarda görev alabilirler´´ maddesindeki, ´´... bu Kanun´da öngörülen veya özerk federasyonlar bünyesinde bulunan kurullarda ...´´ bölümünün, Anayasa´ya aykırı bulunarak iptal edildiğini kaydetti. Kılıç, bu düzenlemenin hakim ve savcıların özerk federasyonlar bünyesinde görev almalarını düzenlediğini anımsattı. Yasadaki, ´´hakkında idari makamlar veya yargı mercilerince müsabakalara giriş yasağı verilenler, müsabakanın başlamasından iki saat önce bulunduğu yerin karakoluna giderek müsabaka süresince burada bulunmak zorundadır.

"Hapis cezası verilir" hükmüde iptal edildi
Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen veya yasaklı olmasına rağmen spor alanına girenlere üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir´´ hükmünün de iptal edildiğini ifade eden Kılıç, ayrıca Futbol Federasyonu Başkanlığı için ´´yüksekokul mezunu olma´´ şartını arayan yasa hükmünün, Anayasa´ya aykırı bulunarak iptaline karar verildiğini bildirdi. Kılıç, bu maddeye yönelik iptal kararının, 3´e karşı 8 üyenin oyuyla, yürürlüğü durdurma kararının ise oybirliği ile alındığını söyledi. Kılıç, bir soru üzerine yürürlüğü durdurma kararının yarın Resmi Gazete´de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderileceğini kaydetti.

Futbol Federasyonu´nun olağanüstü genel kurulu 19-20 Ocak´ta Ankara´da yapılacak.

Fanatik

--------

Ulusoy'un kazanma ihtimali çok yüksek... Terimle devam edecekse gelsin...
 


abuvice

abuvice

Üye
İnşallah seçilir Ulusoy.. Nede olsa hemşerimiz..
 

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
Kulüpler Birliği 'Ulusoy' dedi - 06.01.2006

Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı, İstanbul´da yaptığı toplantıda, Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonu Başkanlığı´na aday olmasını benimsedi.

Conrad Otel'de yapılan ve 3 saat süren toplantının ardından, diğerkulüp başkanlarıyla birlikte açıklamada bulunan vakıf ve Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, "Yapılan oylamada, ağırlıklı olarak Sayın Haluk Ulusoy isminin Futbol Federasyonu başkanlığına aday olması benimsendi" dedi. Canaydın, kendisi de dahil olmak üzere 17 kulüp başkanının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, önce federasyon başkanlığı için mevcut adayların dışında bir aday olup olmadığını araştırdıklarını, sonra da birliğin içinden başka bir aday olup olmayacağını tartıştıklarını ifade etti. Değerlendirmeler sonucu yapılan oylamada, ağırlıklı olarak Haluk Ulusoy isminin benimsendiğini anlatan Canaydın, "Bütün diğer adaylarabaşarılar diliyoruz. Verdiğimiz karar hayırlı olsun. Türk futbolu inşallah verilen bu tip kararlarla ileriye adım atacaktır" diye konuştu. Başkan Canaydın, "Oylamada kaça kaç çıktı" şeklindeki soruyu yanıtsız bıraktı. Kulüpler Birliği Başkan Vekili ve Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar da demokratik bir ortamda her şeyi tartışarak sonuca varıldığını kaydederek, "Sonuçta çıkan ismi deklere ettik. Yapılan oylama sonucunda Haluk Ulusoy çıktı" diye konuştu.

Fanatik
 
abuvice

abuvice

Üye
Evet kulupler birliğide Ulusoy dedi..Artık trabzonspor olarak şampiyonluğumuz geçen sene olduğu gibi elimizden hakem yoluyla çalınamayacak..
 
kikaksk

kikaksk

Üye
cok iasaabetli bir karar klüplerden çünkü türk futbol tarihinde en güsel başarı ve en kalıcı başarı ulusoyun zmanında olmuştur....
 

yitik savaşçı

Üye
    Konu Sahibi
Erzik’e VIP destek - 06.01.2006

FIFA Başkanı Blatter ile UEFA Başkanı Johansson’un Şenes Erzik’i arayarak, Futbol Federasyonu seçimlerinde aday olmasını ve son dönemde yaşanan kaosa son vermesini istedikleri öğrenildi

Süpriz teklif...
Futbol Federasyonu’nun 19-20 Ocak’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurulu öncesi seçim kulislerinde müthiş bir hareketlilik yaşanırken, ismi adaylık için geçen Onursal Başkan Şenes Erzik’e de sürpriz bir teklif geldi. UEFA Asbaşkanlığı görevini sürdüren ve Avrupa futbolunda önemli bir ağırlığı olan tecrübeli futbol adamına FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Lennart Johansson’un seçimde aday olması yolunda yoğun bir şekilde telkinde bulunduğu öğrenildi. Blatter ve Johansson’un Şenes Erzik’i arayarak, bu yöndeki isteklerini bildirdikleri belirtildi.

‘Size ihtiyaç var’
Özellikle Türkiye-İsviçre maçındaki olaylardan büyük rahatsızlık duyan Dünya Futbolu ve Avrupa Futbolu’nun patronlarının, “İsviçre karşılaşmasındaki olaylar Türk futbolunun imajını zedeledi. 2004 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra Türk Milli Takımı 2006 vizesini de hoş olmayan bir şekilde kaybetti. Türk futbolunun yeniden eski günlerine dönmesi için sizin gibi deneyimli bir ismin yöneticiliğine ihtiyacı var. Sizi tanıyoruz, saygınlığınızı da en iyi bilenlenderiz. Bu işin altından siz kalkarsınız ve bizim de sorunlarımız azalır” dediği öğrenildi.

‘Tek aday olursam...’
Şenes Erzik’in bu baskı karşısında ne yapacağını şaşırdığı ancak kendisinin seçime tek başına girmesi durumunda kongrede aday olacağı bildirildi. Erzik bu konuda, “Türk futbolunun bu hali beni çok üzüyor. Hemen müdahale gerekiyor. Yoksa daha kötü şeyler olabilir ve kaos içinden çıkılmaz bir hal alır. Bana ihtiyaçları varsa seve seve görevi yüklenirim. Ama kimseyle yarışa girmem. Sevilen, tecrübeli ve bu işin altından kalkacak bir isim üzerinde durulursa onu bile desteklerim. Beni bilen bilir. Bu işi en iyi ben yaparım” diye konuştu.

Fanatik

--------

Avrupadakiler bilmiyorlarki burda seçmenler efendi insana oy vermez....

--------

Tek aday talebi - 06.01.2006

Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy, Anayasa Mahkemesi´nin dün ‘Federasyon başkanı olmak için üniversite mezunu olma’ şartını kaldırması üzerine, aday olabileceğini açıkladı.

Ulusoy, Türkiye Spor Yazarları Derneği´nin Levent´deki merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, adaylığını kısıtlayan yasal düzenlemenin anayasa mahkemesinin dünkü kararı ile ortadan kalktığını ifade ederek, ‘Huzurunuzda Türk yargısına minnetlerimi sunuyorum. Ülkemizin bir hukuk devleti olduğunun güzel bir örneği olmuştur. Özgürlükleri güçlendiren iyi bir uygulama olmuştur. Sayılarımilyonlarla ifade edilen üniversite mezunu olmayan herkesin önü açılmıştır. Demokrasinin sade insanların rejimi olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır’ dedi.

Türk futbolunun bugün içine düştüğü durumun şahsına özel sorumluluklar yüklediğini kaydeden Ulusoy, ‘Mesele zor, zahmetli, karmaşık ama çözümsüz değildir. Gün, kimin kimden kaç oy aldığı gün değildir. Gün birlik beraberlik günüdür, kongreyi kimin kazandığı gün değildir. Kongere tek adaylı olmalıdır.

Yarışma parçalanmak getirecekse, güç kaybettirecekse fayda yerine zarar verecektir. Bu noktada Kulüpler Birliği Vakfı´nı göreve davet ediyorum. Kulüpler birliği birlik içinde olup, bölünmez, parçalanmaz tek bir yumruk halinde şahsımı göreve davet ettiği takdirde, taban birlikleri de beniaday olarak gösterirse sorumlu davranacağım. Görevden kaçmam. Türk futbolunu hep birlikte ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz.’

‘Çok adaylı seçim yarar getirmez’
Haluk Ulusoy, Türk futbolunun geldiği noktada çok adaylı seçimin bir yarar getirmeyeceğini ileri sürdü. Çok adaylı seçimi 1.5 yıl önce yaşadıklarını ifade eden Ulusoy, ‘1.5 yıl önce gördük ve neler kaybettirdiğini yaşadık. Kamplara dönmüş ve çatışmalara sahne olmuş bir seçim, 6 ay veya 1 yıl sonra yeniden bir seçimi getirir. Türk futbolu dibe vurmuş durumda, yeni kaos yaratılmaması için tek aday olmalıdır. Aslında demokrasiler için çok adaylı seçimler iyidir. Ama gün o gün değildir’ ifadesini kullandı.

Fanatik

--------

Bizimkiler de seçimin seçim olabilmesi için en az iki adayın katılması gerektiğini bilmiyorlar...
 
ABC

ABC

Üye
iyi olur ya umarım fatih terimi göndermez ki bence göndermez zaten
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Kingmortall
Cevap
1
Görüntüleme
316
greenmile


Üst Alt