UEFA'dan Malaga'ya Şok

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
UEFA'dan Malaga'ya Şok


Finansal Fair-Play İspanyol ekibi Malaga'yı da vurdu.


UEFA Malaga'nın gelecek sezon Avrupa Kupaları'ndan men edildiğini, 31 Mart'a kadar borçlarını ödemediği takdirde Endülüs ekibinin 4 sene boyunca Avrupa Kupaları'na katılamayacağını açıkladı.


Malaga bu sezon ise Avrupa'da yoluna devam edebilecek. Ancak, borçları nedeniyle bundan sonra katılmaya hak kazanacağı ilk Avrupa kupasına kabul edilmeyecek.


Yaz döneminde kulübün sahibi Abdullah Al-Thani'nin borçları kendisinin finanse etmeme kararı almasıyla ekonomik krizi yaşamaya başlayan İspanyol kulübü, borçlarını belirlenen süreye kadar ödemezse Avrupa arenasında yer alamayacak.


UEFA, yaptığı açıklamada "Kulüp, eğer 31 Mart 2013 tarihine kadar borçlu olduğu kulüplere, çalışanlarına gerekli ödemeyi yapmaz ve vergi borçlarını ödemezse önümüzdeki 4 sene boyunca FFP kuralları çerçevesi gereğince UEFA'nın düzenlediği turnuvalarda yer alamayacaktır." ifadelerine yer verdi.


Beşiktaş da sezon başında UEFA tarafından bir yıllık ceza almış ve Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkını kaybetmişti.



UEFA'dan yapılan açıklamada ayrıca iki Hırvatistan ekibi Hajduk Split ve NK Osijek'in de gelecek sezon oynanacak Avrupa Kupaları'ndan men edilmesine 31 Mart 2013 tarihine kadar borçlarının ödenmemesi durumunda bu iki takımın da önümüzdeki 3 sezon Avrupa Kupalarına alınmamasına karar verildi.


Ayrıca UEFA iki Romanya temsilcisi Dinamo Bükreş ve Rapid Bükreş'in 100'er bin euro para cezasıyla beraber önümüzdeki yıl Avrupa Kupaları'ndan men edilmesine ve 31 Mart 2013 tarihine kadar borçlarının ödenmemesi durumunda önümüzdeki 3 sezon Avrupa kupalarına alınmamasına karar verdi.


Diğer yandan Sırbistan temsilcisi Partizan da gelecek sezon için Avrupa kupalarından men cezası alırken borcunun ödenmemesi durumunda önümüzdeki 3 sezon daha Avrupa kupalarında yer almamasına ve 100 bin Euro para cezasına çarptırılmasına karar verildi.


Bir diğer Sırp ekibi Vojvodina'nın 10 euro cezalandırılmasına, Ukrayna temsilcisi Arsenal Kiev'in 75 bin Euro cezalandırılmasına karar verildi.


Polonyo ekibi Lech Poznan'ın ise dosyası düştü.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt