UEFA'dan ağır cezalar gelebilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
UEFA'dan ağır cezalar gelebilir
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nın şike ile ilgili gerekçeli kararını inceleyecek olan UEFA, TFF'nin göndereceği tercümenin ardından kararını verecek.

Milliyet'te yer alan habere göre, Türkiye'de yaşanan olayları yakından takip eden UEFA, soruşturmada adı geçen kulüplerin ve Türkiye Milli Takımı'nın ceza alıp almayacağı kararını gerekçeli kararı inceledikten sonra verecek. Ayrıca UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kuralarının çekiminden önce bu olay hakkında 15 Haziran'a kadar bir karar alması ön görülüyor.

Şike ve teşvikte şahıslar ve kurumların ayrılması kararına karşı çıkan UEFA, PFDK'nın kararlarının ışığında bu olaya adı karışan yöneticilerin durumunu da değerlendirecek. UEFA'nın kişilerle ve kurumları ayırmaması durumunda ise bu olaya adı karışan kişilere ve kulüplere ağır yaptırımlar uygulaması bekleniyor. Bu karar Şampiyonlar Ligi'ne gitme hakkı elde eden Fenerbahçe'nin dışında Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehirspor gini kulüpleri de yakından ilgilendirecek.

İnceleme sonucunda UEFA'nın söz konusu kulüpleri suçlu bulması durumunda ise adı şike soruşturmasına karşılan takımlar 1 yıl daha Avrupa Kupaları'ndan men edilecek veya men cezası alan kulüplerin ve şahısların cezaları ertelenecek.

Alınacak kararda ceza alan futbolcuların menajerlerin lisanlarının FIFA tarafından ömür boyu men edilmesi riski de bulunuyor. Olası en kötü senaryoda ise, soruşturmayı hızlı bir şekilde yönetemeyen TFF ceza alacak ve tüm milli takımlar uluslararası müsabakalardan 1 ile 3 yıl arası men edilecek.
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Gelsin be..Artık yeter..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
292
DiaBLoS
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
353
Selim Baltaci
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
373
DiaBLoS
DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
370
DiaBLoS


Üst Alt