UEFA'da 3 koldan tur arayacağız!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
UEFA'da 3 koldan tur arayacağız!!
UEFA'da 3 koldan tur arayacağız
02 Ekim 2008 08:59
Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil eden Galatasaray Bellinzona, Beşiktaş Metalist ve Kayserispor da PSG karşısında 1. tur rövanş maçlarına çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi maçlarının ardından gözler UEFA Kupası'na çevrildi. 30 Eylül Salı günü oynanan iki karşılaşmayla başlayan UEFA Kupası 1. tur rövanş maçlarına bugün oynanacak 38 karşılaşmayla devam edilecek.
Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil eden Galatasaray, Beşiktaş ve Kayserispor ise, rakiplerini saf dışı bırakarak gruplara kalabilmek için ter dökecek.

BEŞİKTAŞ UKRAYNA DEPLASMANINDA
Sahasında oynadığı ilk maçı 1-0 kazanarak avantajlı bir skor elde eden Beşiktaş, bugün deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv ekibiyle karşılaşacak.

Metalist Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak maçı Polonyalı hakem Jacek Granat yönetecek ve karşılaşma Show TV'den canlı yayınlanacak.
Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunmasına rağmen Ukrayna'ya götürülen Sivok'un durumunun netleşmediği ifade edilirken, kaleci Rüştü'nün sıkıntısının devam ettiği, sakatlıktan yeni kurtulan Serdar Özkan'ın durumunun da daha sonra belli olacağı belirtildi. Ayrıca, son antrenmanda sakatlanan Gökhan Zan'ın da bu maçta forma giyip giymeyeceği maç saatinde belli olacak.
Eldivenler Hakan’da
Ukrayna’nın Kharkiv takımıyla deplasmanda oynayacağı UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Beşiktaş’ın kalesini Hakan Arıkan koruyacak. Omuzundan sakatlanmasına rağmen dünkü antrenmana katılan Rüştü, yedek bekleyecek. Ertuğrul Sağlam, Bobo’yu da ilk 11’de sahaya sürecek.
MUHTEMEL 11
Beşiktaş'ın bugünkü maça Hakan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Zapotocny, Seriç, Holosko, Uğur, Cisse, Tello, Delgado, Bobo 11'iyle çıkması bekleniyor.
Siyah-beyazlı takım, karşılaşmanın ardından 3 Ekim Cuma günü İstanbul'a dönecek.
Ukrayna ekibinin ise, Beşiktaş karşısına Goryanov, Maldana, Papa Gueye, Obradovic, Gonzarçik, Valayev, Edmar, Sulusar, Trisovic, Devic ve Jackson muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor.

Beşiktaş nasıl tur atlar?
Kartal da rövanşa İnönü Stadı’ndaki 1-0’lık galibiyetin avantajı ile çıkıyor. Siyah-Beyazlı takımın turu geçmesi için her türlü beraberlik ve galibiyet yetiyor. Metalist 1-0 kazanırsa maç uzatmaya, gerekirse penaltılara gidecek. Siyah-Beyazlılar, iki farklı yenilgilerde ise Avrupa defterini kapatacak.
GALATASARAY BELLINZONA'YI AĞIRLIYOR
Deplasmanda oynadığı ilk maçı 4-3 kazanarak tur kapısını aralayan Galatasaray, bugün Ali Sami Yen Stadı'nda İsviçre'nin Bellinzona ekibini ağırlayacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Aleksei Nikolaev yönetecek. Maç, D-Smart - 41. Kanal'ndan canlı yayınlanacak.
MEHMET TOPAL KADRODA
Deplasmanda yapılan ilk maçı 4-3 kazanan Galatasaray'da takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başlayan Mehmet Topal'ın Bellinzona karşısında takımdaki yerini alacağı belirtilirken, Sabri, Kewell ve Nonda'nın durumunun henüz netlik kazanmadığı dile getirildi. Sakatlığı devam eden Hasan Şaş'ın ise forma giyemeyeceği açıklandı.

Kewell seferberliği
Galatasaray’ın yeni transferlerinden Harry Kewell bugünkü karşılaşmada kadroya dahil edilecek. Skibbe, Kewell’ı Bellinzona karşısısında oynatmak istediğini söyledi. Alman çalıştırıcı, Hasan Şaş’ın oynama ihtimalilin ise olmadığını belirtti. Bugünkü karşılaşmaya Yasir ilk 11’de başlayacak, ilerleyen dakikalarda ise Skibbe, Kewell’a şans tanıyacak.
2000 yılında UEFA ve Avrupa Süper Kupası’nı müzesine götürerek tarih yazan G.Saray, geride kalan 210 Avrupa maçında 76 galibiyet ve 81 yenilgi alırken, 53 karşılaşmada eşitliği bozamadı.
Galatasaray nasıl tur atlar?
Cim Bom’a her türlü galibiyet ve beraberlik yetiyor. Hatta 1-0’lık yenilgide bile deplasmanda daha fazla gol attığı için Aslan avantajlı. Galatasaray, 2-0, 3-1, 4-2 gibi iki farklı mağlubiyetlerde ise Avrupa’ya veda edecek. Bellinzona 4-3 kazanırsa maç uzatmaya, gerekirse penaltılara gidecek. İsviçre ekibi 5-4 ve üzeri tek farklı galibiyetlerde de tur atlar.
KAYSERİSPOR SÜRPRİZ PEŞİNDE
Kayseri'de Paris Saint-Germain ile oynadığı maçta sahadan 2-1 mağlup ayrılmaktan kurtulamayan Kayserispor, güçlü rakibini Paris'te mağlup ederek tur vizesi almanın planlarını yapıyor.
Rövanş maçında Paris Saint-Germain ile Kayserispor bugün Paris'in Parc des Princes Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Jonas Eriksson'un yöneteceği karşılaşma TSİ 22.00'de başlayacak.

Kayserispor nasıl tur atlar?
UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında bugün Fransa’nın Paris Saint Germain takımıyla mücadele edecek olan Kayserispor karşılaşmaya iddialı çıkacak. Kayseri’deki ilk maçta 2-1 yenilmesine rağmen tur için mücadele edecek olan Sarı-Kırmızılı ekip gruplara kalmak için çift forvetle sahaya çıkacak. Kayserispor’un 2-1’lik galibiyetinde maç uzatmaya gidecek. Sarı-Kırmızılı ekip 2 farklı galibiyet elde ederse tur atlayacak.
Teknik Direktör Tolunay Kafkas PSG karşısında ofansif oynayıp sonuca gitmeyi hedeflediklerini belirterek tur için ümitli olduğunu söyledi.
UEFA'DA PROGRAM
30 EYLÜL SALI


CSKA Moskova(2) 1 - 0 Slaven Belupo(1)

St. Patricks(0) 0 - 0 Hertha Berlin(2)

2 EKİM PERŞEMBE

FC Kopenhag(2) - FC Moskova(1)

Aston Villa(3) - Litex Lovech(1)

Stuttgart(2) - Cherno More(1)

Saint-Etienne(2) - Hapoel Tel Aviv(1)

Olympiakos(2) - FC Nordsjaelland(0)

Spartak Moskova(1) - Ostrava(0)

Deportivo(0) - Brann Bergen(2)

Kalmar(1) - Feyenoord(0)

Unirea Urziceni(0) - Hamburg(0)

Motherwell(0) - Nancy(1)

Manchester City(2) - Nicosia(1)

Vitoria Guimaraes - Portsmouth(2)

Rapid Bükreş(0) - Wolfsburg(1)

FC Vaslui(0) - Slavia Prag(0)

Lech Poznan(1) - Austria Vienna(2)

Metalist Kharkiv - Beşiktaş(1)

Levski Sofia(1) - Zilina(1)

D. Bucuresti(0) - NEC Nijmegen(1)

Part. Belgrad(2) - Poli Timisoara(1)

Galatasaray(4) - Bellinzona(3)

Paris S.G.(2) - Kayserispor(1)

Club Brugge(2) - Young Boys(2)

Honka(0) - Racing Santander(1)

Zürih(1) - AC Milan(3)

Udinese(2) - Borussia Dortmund(0)

Rosenborg(2) - Brondby(1)

Sparta Prag(0) - Dinamo Zagreb(0)

Kaunas(0) - Sampdoria(5)

SV Salzburg(0) - Sevilla(2)

FC Twente(1) - Rennes(2)

Ajax(4) - Borac(1)

Benfica(2) - Napoli(3)

Standard Liege(2) - Everton(2)

Wisla Krakow(1) - Tottenham(2)

Petrzalka(0) - Braga(4)

Valencia(1) - Maritimo(0)

SC Heerenveen(1) - Vitoria Setubal(1)

Schalke 04(4) - APOEL FC(1)
KURALAR 7 EKİM'DE
Grup maçlarının kuraları 7 Ekim’de çekilecek. Gruplardaki ilk maçlar ise 23 Ekim’de oynanacak. Hertha Berlin ve CSKA Moskova salı günü tur vizesi almıştı. 1. turu geçen toplam 40 takım kura çekiminde puanlarına göre 8’erli 5 torbaya bölünecek.
Beşiktaş’ın puanı 40.469. Siyah-Beyazlılar bu puanla kuraya büyük ihtimalle ikinci torbadan girecek. Kartal, turu geçmeleri halinde aynı torbada yer alması muhtemel takımlar Stuttgart, Ajax, Olympiakos, Everton ve Brugge’le eşleşmeyecek. Galatasaray’ın ise puanı 30.996 ve Sarı-Kırmızılılar da büyük bir ihtimalle Braga, Levski Sofya, A.Wien, Slavia Prag, Manchester City, Sampdoria ve Hertha Berlin’le birlikte 4. torbadan kura çekimine katılacak.
1. torbada yer alacak olan Milan, Sevilla, Valencia, Benfica, Schalke, CSKA Moskova, Tottenham ve Hamburg’dan birer takım Beşiktaş ve Galatasaray’la eşleşecek.
Kayserispor ise PSG’yi elemesi halinde kura çekimine 5. torbadan girecek. Grup maçlarında aynı ülke takımları birbirine rakip olamıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt