Ucuz Telefon Ve Internet Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Ucuz Telefon Ve Internet Geliyor
Yüksek ara bağlantı ücreti sebebiyle telekom sektöründen umduğunu bulamayan özel iletişim şirketleri, yaşadıkları sıkıntıyı kablo TV lisansıyla aşmayı planlıyor.
Lisansların Telekomünikasyon Kurumu’ndan şubat sonuna kadar alınması bekleniyor. Bunun gerçekleşmesi halinde, kablo TV’nin altyapısı kullanılarak, telefon ve internete bağlanma imkanı sağlanacak. Böylece maliyetlerin yarı yarıya düşeceği ve hem telefon görüşmelerinin hem de internet bağlantısının daha kaliteli ve ucuza gerçekleşeceği savunuluyor. Halen kablo TV üzerinden 30 bin kişi internete bağlanıyor.

<div align="center"></div>
Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder) Başkanı Yusuf Ata Arıak, "Telekom, özel şirketlere servis sağlayıcı olarak hizmet verirken, rakip olarak da aynı hizmetleri vatandaşa satıyordu. Şirketler de yüksek ara bağlantı ücreti yüzünden Telekom ile rekabet edemiyordu. Ancak kablo TV altyapısı sayesinde şirketler bağlantı ücretinden kurtulacak. Bu da vatandaşa indirim olarak yansıyacak. Halkımız telefon görüşmelerini ve internet bağlantısını daha kaliteli ve ucuza yapabilecek." değerlendirmesinde bulunuyor. Telekom&#39;un özelleştirme kapsamına alınmasıyla 2004&#39;te sektördeki devlet tekeli kaldırıldı. Şirketteki yüzde 55 oranındaki kamu hissesinin satışından önce uydu hizmetleri ile kablo TV altyapısı da ayrıştırılmıştı. Telekom şirketlerinin, telefon hizmetinde umduklarını bulamadığını belirten Arıak, daha ucuza kullanacakları kablo TV şebekesinin kendilerini krizden kurtaracağını dile getiriyor. Ulaştırma Bakanlığı&#39;nın lisansları onayladığını ifade eden Arıak, "Ertelemenin Telekom&#39;un yeni sahibi Oger&#39;den başkasına faydası yok." şeklinde konuşuyor.

Telekomünikasyon Kurumu&#39;nun kablo TV hizmetlerine lisans (2. tip telekomünikasyon ruhsatı) verilmesine dair yönetmeliği 5 Şubat&#39;ta yürürlüğe girdi. Buna göre bakır kablolu Türk Telekom şebekesinden verilen tüm hizmetler kablo TV üzerinden de sunulabilecek. Söz konusu hizmetler arasında telefon, hızlı internet, kiralık devre ve dijital yayıncılık, şifreli TV kanalları gibi ile FM radyo yayını yer alıyor. Mevcut kablo TV altyapısı 8 yıl önce kamu şirketi Türksat&#39;ın yanı sıra Kablonet, Ultra, Topaz, İnteraktif ve Kablotek tarafından ortaklaşa yapıldı. Bu konudaki altyapının Avrupa ülkelerinden bile ileride olduğunu vurgulayan Arıak, "Amerika ve İngiltere ile eşdeğer durumda. Mesela Almanya&#39;daki kablo sistemi sadece TV sinyallerini gönderiyor. Oysa bizim sistemimiz çift taraflı veri iletimini içeriyor. Hatta kablo üzerinden kurulacak internet bağlantısının hızı mevcut ADSL&#39;nin 20 kat üzerinde olacak." diyor. Kablo altyapısını kuran 6 şirket, Telekomünikasyon Kurumu&#39;nun lisanslarını iki haftaya kadar vermesini bekliyor. Arıak&#39;ın verdiği bilgiye göre 44 özel şirketin de merakla beklediği kablolu TV şu anda 22 ili kapsıyor. Kablo TV&#39;nin abone sayısı 2,5 milyona ulaşmış durumda. Sistem üzerinden hizmet sağlama imkanına kavuşan firmalar, hizmet sunmak için yıl sonuna kadar 80 milyon dolarlık yatırım öngörüyor.


17.02.2006 07:28
 
pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
indirrimmi one yav burda türkiyede vay bea bakalım daha neler görcezzzzzzzzzz?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt