Ücretsiz Windows Araçları|Program Rehberi|Kullanımı ve Detaylı Anlatımları

Sponsorlu Bağlantılar

System X

System X

Üye
    Konu Sahibi
Ücretsiz Windows Araçları|Program Rehberi|Kullanımı ve Detaylı Anlatımları
Öncelikle Herkese Merhaba...
Uzun bir süredir programlarla haşır neşir olan ben yaşadığım, karşılaştığım sorunlara çözüm olarak genel bir özet bulamamam nedeniyle böyle bir başlık açma gereği duydum.Her segmentde bir çok ücretsiz ancak işe yarar programlar ve anlatımlar sergileyeceğim. Öncelikle SpeedFan ile başlayacağım.Ne yazıkki alternatifi yok gibi ama ücretsiz ince ayarları barındıran Fan kontrol uygulaması sonuç itibariyle.(evrensel olarak) Forumda 2008den kalma bir anlatım mevcut ancak yetersiz gördüm.Bu anlatım o konudan bağımsız olacaktır...


Programlar windows 8 ve windows 7de çalışmaktadır..


SpeedFan (1)


1)Programın 4.47 versiyonunu indirmek için link: çıkan sayfada download satırından indirebilirsiniz.


2)programı yükleyip çalıştırdığınıda karşınıza karışık bir tablo çıkabilir.Aslında o kadarda karışık değil elbetde...







2. ücretsiz programımız otomatik başlangıç programları düzenleme/ekleme/silme/erteleme programı olan
Chameleon Delayer (2)


Resmi İndirme Linki:

3.ücretsiz programımız özellikle windows 8 kullanıcıları baya baya hoşuna gidecek türden.Bilindiği gibi windows 8de masaüstü araçları yok.Hernekadar çok basit bir şekilde 8gadgetpacth gibi programlar ile geri getirilebilse de bu tür programlar boşta bile işlemci kullanmaya devam ediyor.windows 7 de ise siderbar.exe yüksek hızda güncellenen gadgetler nedeniyle ram sömürebiliyordu.Şahsen ne yüksek ram kullanımı nede azda olsa işlemci kullanımı içime sinmiyor.Şimdi sunacağım bu program hem dock ihtiyacınızı karşılayacak hemde masaüstü araçlarınızı stabil sisteme yük olmayacak şekilde kullanmanızı sağlayacak.Bahsettiğim program:
xwidget (3)


indirmek için link:


Edit: v1.8 link:


Ekleme:Oluşturduğunuz widgetleri istediğiniz taktirde gizleyebilir veya kapatabilirsiniz.Yanlız gizlediğiniz widgetler normalde gözükmemesine karşın farenin scroll tuşuna ard arda 2tane bastığınızda ortaya çıkıyor.Güzel bir özellik...







4.Programımız kısayollarımızın köşesinde beliren ok işaretini kaldırmaya yarayan böylelikle masaüstümüzün daha güzel görünmesini sağlayan bir uygulama... Bahsettiğim program
Vista Shortcut Manager (4)


kullanması sadece 2 tık :) windows 8 ve windows 7de denenmiştir.Sorunsuz çalışmaktadır.


yanlız programın resmi sitesi sizlere ömür olduğundan istediğiniz yerden indirme özgürlüğünü size veriyorum.Programı googledan aratırsanız zaten ilgili siteler çıkıyor...





5. ücretsiz programımız ağınızdaki cihazları görmenizi sağlayan güzel basit ve hızlı bir yazılım.
Wireless Network Watcher


Programı indirmek için link:
Türkçe dil dosyası:
dil dosyasını programın yüklendiği klasöre atıyoruz.



6.yazılımımız özellikle windows 8in kapatma yolunu uzak bulanlar için veya farklı amaçlar için yapılmış güzel bir program...


programımızın ismi:
Ultimate Windows Context Menu Customizer (6)


Programı indirmek için link:


programı açılan sayfanın altındaki download butonu yardımıyla indirebilirsiniz. .Net framework yüklü değilse programı yükleyemezsiniz...


Kullanımı:





Not:Doğacak Sorunlardan Bizzat kendiniz Sorumlusunuz.Lütfen gösterilen ayarlar dışında ayarla oynamayınız.Burdaki programlar bilinçli kullanılmadığı taktirde bazı windows sorunlarına yol açabilir...Speed fan programı işlemci fanını durdurabilir.Lütfen çok elzem değilse işlemci fanını kontrol etmeye çalışmayın ve kontrol etmek istediğiniz fanların doğru fanlar olduğunu takip edin...
devam edecektir........


7. ücretsiz program ise disk hız testi için yapılmış basit ama doğru sonuç gösteren bir program.


Parkdale (7)




indirmek için


link:







Şimdi 4üz tamamı türkçe kullanışlı stabil bir paket sunacağım.Bunları daha çok gelişmiş araçlar olarak nitelendirebiliriz.
Wise Paket (8)



1)Wise Disk Cleaner: içerisinde disk birleştirme özelliğini bile barındıran gelişmiş bir sürücü temizleme programı.Hem türkçe hem ücretsiz hemde kullanışlı olması itibariyle benzerine nadir rastlanan türden...


Download Link:






2)Wise Registry Cleaner:Adından da Anlaşılacağı üzere kayıt düzenleme/temizleme programı.Yine ücretsiz ve türkçe.Eksra özellik olarak kayıt birleştirme özelliğide sunuyor.


Download Link:








3)Wise Program Uninstaller:Bilindiği gibi windows program ekle kaldırdan kaldırılan programlar gennelikle arkalarında izler bırakır.Yada bazen kaldırmadağımız programlarla karşılaşabiliriz.Her kulanıcının elinin altında bulunması gerektiğine inandığım bir program.Türkçe ücretsiz ve işe yarar.Programları kayıt girdilerine kadar silebiliyor.Diğer yandan uninstalleri bozuk olan programların dosyaları bu program sayesinde silinebiliyor.


Download Link:








4)Wise Memory Optimizer: Bu sistem aracımız ise adından anlaşıldığı üzere ram optimizasyonunu sağlıyor.İstenilen oranda sıkıştırma yapabiliyor.Pratik ücretsiz ve türkçe...Daha ne olsun?


Download Link:


System Explorer (9)


9.sırada güzel bir sistem takip programı var.Tahmin edebileceğiniz gibi ücretsiz ve türkçe.Çalışan işlemleri takip edebilirsiniz isterseniz program üreticisinin veri tabanından güvenli olup olmadığını takip edebilirsiniz.


Download Link:









şimdi sırada küçük ama etkili bir programla başbaşayız programımız:




Free HDD Led (10)


Download link:


Edit:1.40 versiyonu çıkmıştır.windows 8deki bazı problemler çözülmüş.


Download link:




Ekleme: Flash Bellekleriniz içinde tray ledi kullanabilirsiniz.


My Flash Drive LED v1.00


Download link:






program hdd ledi hem yazılımsal olarak masaüstünüze (tray ve masaüstü olarak) hemde donanımsal olarak klavyenize ekleyebiliyor.yazılımsal olarak üsteki masaüstü ve altdaki tray olarak hddnin aktifliğini görebiliyoruz.

donanımsal olarak ise klavyedeki scroll ledi kullanıyor.bence oldukca yaratıcı olmuş...




Windows 8 e geçtiğimden beri eksikliğini hissettiğim bir programın alternatifini buldum.program gayet iyi çalışıyor.tabi ne işe yaradığını söyleyeceğim.programın ismi:


Icaros (11)


Download link:


program windowsun klasörlerde önizleme olarak gösterdiği dosya biçimlerini artırıyor.yani
yarısı önizlemeli yarısı önizlemesiz olarak çıkan tabloya son verebilirsiniz.şahsen ben vcd formatı olan dat uzantılı medyaları bile önizlemeli yapabildim.


Uyarı: 64 bit işletim sistemi kullanıcıları program eğer çalışmazsa lütfen 64bit k lite codec paketini yükleyin.





12.sırada ise pratik ve kolay kullanım sunan usb cihazlarımıza icon atama programını sunacağım.örneğin bir belleğinize bir icon atadığımızda o icon tüm bilgisayarlarda ve tüm girişlerde aynı iconu göreceksiniz(windows içerisinde) özelleştirme programlarından sadece birisi :)


programımız:
Eycon (12)


Download link:













XWidget Kendi Aracınızı Kendiniz Yapın (13)


Evet arkadaşlar bikaç ay pek güncellemedim konuyu ama Bu güncellenmeyeceği anlamına gelmiyor.Şimdi size program yazmayı bilmeseniz bile xwidget editör ile widget yani masaüstü aracı yapmayı kabaca anlatacağım.


Masaüstü aracı yapmak xwidget için çok kolay olmasada hazır ayarlarla hiç bir kodlama bilmesenizde widget yapabilirsiniz.örneğin benim yaptığım bir widget:



Önce editörü genel olarak bi tanıyalım:

şimdi ise malzeme bulma konusunda gelelim.eğer photoshop biliyorsanız zaten malzemeniz bol demektir.(arkaplan vs)
eğer bilmiyorsanız da paintle bile bir çözüm bulabilirsiniz.mesela googledan gani gani malzeme bulup sadece ibreyi çıkarıp gerçekci bir gadget yapabilirsiniz.

yada en olmadı paintle bir daire çizip kendi ibrenizle beraber 2 resim oluşturursunuz sonra xwidget editör ile 2dkda cpu kullanım widgetinizi oluşturabilirsiniz...


programın kullanımı basit olmasına karşın alışmak için tanımak için elbetde biraz süreye ihtiyacınız var.anlatım elbetde süper olmadı olamazda zira bazı şeyleri siz kendiniz deneyerek idrak etmek durumundasınız.ama sonuç olarak kendinizin yaptığı bir gadgetin eşi benzeri yoktur ve en güzel gadget sizindir [:D]




Setup Oluşturma Rehberi (14)


Şimdi ise gerek bazı setubu blunmayan portable programları veya çeşitli düzenlemeler yaptığınız programları kalıcı olarak setuplamak isteyenler için bir program sunuyoru.


7z SFX Maker


Program aslında tam bir setup oluşturmuyor mesela program ekle kaldırdan yüklediğiniz programları kaldıramazsınız.Zaten kayıt girdileriyle işi olmuyor.Diğer bir değişle kendinden açılır zip paketi oluşturuyoruz ancak seçenekleri itibari ile hertürlü amaç için kullanılabilir.


Programı İndirmek İçin:


Program Detayları:




- - - Eklendi - - -

alıntı değildir arkadaşlar kusura bakmayın başka sitedeki konumu taşımış bulunmaktayım.yani kopyalamadım direk taşıdım.

- - - Eklendi - - -

alıntı değildir arkadaşlar kusura bakmayın başka sitedeki konumu taşımış bulunmaktayım.yani kopyalamadım direk taşıdım.
 
  • Beğen
Tepkiler: AlperTunga87


Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
eline sağlık...
 
BLooD_ReG

BLooD_ReG

Üye
Sagolasin
 

blackcemre

Üye
teşekkürler.
 
Uhops

Uhops

Üye
Bu Widgetler süpere benziyor ama yapamadım bana işlemci/ram/sıcaklık gösteren widget yaparmısınız ?
 
System X

System X

Üye
    Konu Sahibi


buradan bir çok çeşit widget bulabilmen mümkün.ancak öncesinde ana programı yüklemen lazım.
 
mesutcinik

mesutcinik

Üye
gerçekten çok güzel konu emeğine sağlık :10numara:
 
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
Özellikle windows 8 konusunda çok faydalı konu :tşk:
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
:tşk:
 
AlperTunga87

AlperTunga87

Üye
:tşk:
 


Üst Alt