Üç Kıtanın Son Hükümdarı: Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Üç Kıtanın Son Hükümdarı: Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han
[h=5]“Sultan II. Abdülhamid, gerçek bir proje, politika, strateji ve reform adamıydı. Emperyalizme karşı Osmanlı’yı cesurca müdafaa eden ‘Son Kurtarıcı’ idi. O, döneminin Yavuz ve Kanuni’siydi. Ne ondan sonraki padişahlar ne de İttihatçılar Osmanlı’nın güç, itibar ve sınırlarını onun kadar koruyamadılar. Onu deviren İttihatçılar, bıraktığı büyük boşluğu doldurulamadılar; 33 yıl boyunca başarıyla kıyıya çektiği ve ayakta tuttuğu devleti ne yazık ki ani bir çöküşle tarih kabristanına defnettiler.”

Tanzimat’la başlayan modernleşme çalışmalarını, dinî-millî değerlere göre yeniden yapılandırıp devam ettirdi. Yatırımlarını, devleti modern bir yapıya dönüştürmenin temel basamakları olarak gördüğü alt yapıyı geliştirme ve halkın eğitim-kültür seviyesini artırma hedefi istikametinde yoğunlaştırdı. Ülke topraklarını siyasî, diplomatik, kültürel, haberleşme ve ulaşım kulvarından yeniden fethe girişti. Muazzam bir “siyasî ve kültürel ihtilâl”in mimarı oldu. Memleket topraklarını demir ve kara yolları, telgraf hatları gibi modern araçlarla ördü. Açtığı her kademeden okullarla Osmanlı’yı devletler arası platformda yeniden söz sahibi yapacak yeni nesiller yetiştirmeye önem verdi.

II. Abdülhamid yeniliğe, gelişime kapalı gerici bir padişah değil, vizyon sahibi reformist bir padişahtı. Jön Türkler ve İttihatçılar gibi hayalperest değildi.

Sultan Abdülhamid, ilan ettiği meşrutiyetle, açtığı okullarda yetişen asker ve bürokratlarla, gerçekleştirdiği imar-iskân ve alt yapı hizmetleriyle, Cumhuriyet’in ve modern Türkiye’nin temellerini ilk hazırlayanlardan birisidir. Eğer İttihatçılar gibi devletin varlığı ve geleceği ile kumar oynayıp devlet gemisini batırsaydı; Osmanlı, 20. Yüzyılı bile göremeden tarih sahnesinden silinebilirdi. Dolayısıyla, ortada ne “Türkiye Cumhuriyeti” adıyla bir devlet olurdu. Onun Türkiye Cumhuriyeti’ne iyilik ve ihsanları çok fazladır.

İsmail Çolak/Son Imparator

Prof. Dr. Erik Jan Zürcher/The Unionist Factor,Türkcesi : Milli Mücadelede İttihatçılık

Tarihci Ilhan Bardakçı / Imparatorluğa Veda
[/h]
 


Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Ama yakın zamana kadar hep aptalca "Kızıl Sultan" dediler.Şükür ki sınıfımda Sultan Abdülhamid'i ben anlattım , öve öve.Hiç unutmam.
 
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Kızıl Sultan diyenlerin genlerine baktığımızda ya Mason Locasından yada Ermeni olan (Türk kimliğini) uygun zamanı kollayıp alanlardan oluştuğunu açıkca görebiliriz.Ve milletimiz kendi tarihcisinden değilde Avrupa'nın düzmeceleriyle tarihe varmak istemeleri bu lakabı dillerinde söylerken çekinmemelerine vesile olmuştur.Kısa özetle bunu diyen Kafirdir.Ne özü ne sözü tartışılacak vaziyettedir.Yeni bir çağdan bahsedilen devrin öncüsüydü Ulu Hakan.Bugün arkadaşların yarın arkadaşlarının arkadaşları zaman kimliğimizin ibaresine yakındır.Allah razı olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Amin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt